Новата Америка: Красота в лилаво

Кой какво носеше вчера и защо?
22 яну 2021 20:34, Дарена Найденова
30
Новата Америка: Красота в лилаво
Снимка: БГНЕС

Новата Америка: Обединена в лилаво21 януари 2021 18 00Кой какво носеше вчера и защо?Снимка: БГНЕС
Встъпването в длъжност на Джо Байдън и Камала Харис беше историческо за Америка. На първо място, в Белия дом влиза първата жена вицепрезидент, първата чернокожа жена вицепрезидент и първата с индийско потекло. Второ, Джо Байдън се закле като най-възрастния президент на САЩ, приемайки властта на 78 години. И трето, но не и последно място, от 20 януари в Белия дом има толкова жени, колкото не е имало никога досега.
Благодарение на изобилието от дами, модата по време на встъпването в длъжност беше на ниво. Като започнем от Камала Харис, Джил Байдън и Мишел Обама та достигнем до Дженифър Лопес и Лейди Гага. Очаквано, светът беше вперил поглед в Америка, чакайки да стане свидетел на една нова ера. На време, в което се обещава, че всичко ще бъде по-добро, по-спокойно и без расизъм, сексизъм или неравенство.

И докато все още не е ясно дали тези обещания ще бъдат изпълнени, то бяха спазени други закани. Модните критици предположиха, че дамите ще покажат най-добрите си тоалети и те не разочароваха. Освен че бяха със скрити послания, дрехите бяха и в цвят, който символизира обединената Америка. Тази, в която няма място за демократи и републиканци, а само за американци.

Защо лилаво?

Ако сте гледали събитието, което беше предавано по всяка водеща телевизия у нас и по света, със сигурност сте забелязали, че основният цвят е лилав. Не син, какъвто е цветът на демократите, а лилав. Това не е аматьорска грешка на дизайнерите, а премерен ход, който носи скрито послание.

В лилаво се появиха вицепрезидентът Камала Харис, двете бивши първи дами – Мишел Обама и Хилъри Клинтън, както и сенатор Елизабет Уорън. Цветът символизира обединението на Америка, като е микс между републиканското червено и демократическото синьо. Освен това той е свързан и с борбата на жените за равенство, като е бил един от любимите цветове на суфражетките. Движението го избира през 1908 година, за да представлява „кралската кръв, която тече във вените на всяка суфражетка и показва желанието за свобода и достойнство“.

Лилавото е близко до сърцето и на Камала Харис, която го носи като почит към Шърли Чисхолм – първата чернокожа жена, която се кандидатира за президент през 1972 година. Тя е носила този нюанс по време на кампанията си, като се превръща и в първата чернокожа жена, която е избирана за член на Конгреса.

Камала Харис

Първата жена вицепрезидент не пропусна възможността да отправи послание със своя тоалет. Тя се довери на чернокожия дизайнер Кристофър Роджърс от Луизиана. Мъжът може да се похвали, че е обличал и Бионсе, но сега беше нагърбен с трудната задача да покаже какво може пред целия свят.

Камала Харис представлява промяната в Америка, създавайки история в Белия дом. Именно затова тя се опитва по всякакъв начин да покаже, че е готова да реформира страната, да даде повече шанс за равенство и да изкорени расизма от всичките пори на САЩ. Първо, вицепрезидентът се облече с бежово палто, за да почете жертвите от коронавирус ден преди встъпването си в длъжност.

Вижте още за стила в политиката в Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още по темата: лилавоКамала Харис
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
3
 
6
 
! Отговори
Джонсън и Джонсън преди 3 години
Красота в лилаво ...???? ХА ХА ХА ... Къде я видяхте тази красота ... Аз виждам една смахната бабичка облечена в лилаво и нищо друго ...
21
0
 
4
 
! Отговори
Смотано облекло преди 3 години
И смъкнати и смотани ми се видяха, не че е най-важното. Но защо ни го пробутаха в заекващ ефир?
20
1
 
9
 
! Отговори
Подмазвачи преди 3 години
Красота? Лилаво? Глупости. Не видях нито една симпатична физиономия, облеклото беше от скучно и смотано при двете дами, до противно при лейди Гага. Български телевизии проявиха подлизурство и ученически възторг и ни натрапиха заекване и подсмърчане в директни предавания. Подмазвачи. Само си изпуснах филма.
19
1
 
1
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
До Аз съм ***, вие не:)Много правилно *** си! А като цяло лято демократите палели , ограбвали и убивали, твоя мал0умниk Тръмпугера що не ги спря? Той нали е човек на джуджето - републиканец с червена вратовръзка. Що се излагате така като пишете пълни дивотии тук, не мога да ви разбера? Толкова ли сте оскотели и изглупели? Та такова изказване като твоето и петокласник няма да направи
18
2
 
9
 
! Отговори
АБЕ преди 3 години
За демократите няма по-хубаво нещо от войната...това си е истината-----къде ли ще я палнат сега --в лилаво...
17
2
 
11
 
! Отговори
Аз съм тъп, вие не:) преди 3 години
Ех каква красота. Та да ги пазят с 25 000 военни от специалните части. Които дори разквартеруваха по подземните гаражи да спят на цимента там до средата на Март. За да предпзят тази красота от любовта на народа. А когато цяло лято партизаните им палеха, ограбваха и убиваха в градовете и тероризираха обикновените хора- тази войска не бе нужна, защото обикновените хора не са красиви.Ама кой съм аз да давам оценки. Толкова умни и честни хора има тук да ме поправят. За което ще им благодаря
16
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Красота беше, и е, Мелания Тръмп.
15
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като изключим ръкавиците на бай Сандърс парцалките на другите са скъпарска скука
14
2
 
14
 
! Отговори
Политик преди 3 години
Сега вече стана ясно , че Мелания Тръмп е Клеопатра в сравнение с жалките женици в новото правителство на САЩ !!! САЩ си избраха селяни за ръководители !
13
1
 
9
 
! Отговори
Истината преди 3 години
Тая "красота" в лилаво бая грозноватичка :)
12
2
 
12
 
! Отговори
Червено и черно преди 3 години
Това са любимите цветове на присвоилата властта либерал-фашистка диктатура. Червено - за новите щурмоваци от "Антифа", черно - за предпочитаната група маргинали, грабители и убийци. Но това ще се маскира усърдно с дъгоцветните флагове на отклоненията от биологичната норма, които си въобразяват, че могат да налагат фантазиите си на реалността. Забравили са приказката какво сполетяло бика, който си наумил да спре товарния влак.
11
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След Мелания красота трудно може да се намери между тия без вкусно облечени женички.
10
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
харис си е пробивала ът в политиката по колене и баща й не иска да я вижда.
9
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
8 Епа стилна ромка си е Камала, две мнения нема точка и запетая по въпроса
8
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кемъла е символ на красотата.
7
24
 
4
 
! Отговори
Sk преди 3 години
КАМАЛА ХАРИС Е СТИЛНА ДАМА.
6
8
 
8
 
! Отговори
Бау преди 3 години
до 6не можеш да ги убедиш. Те си искат расиста :D
5
26
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо си решил, че ще тръгне да разпалват войни?Защото русофилските *** го повтарят непрекъснато, понеже затова им плашат?Първото нещо, което подписа вчера Байдън е материална помощ за най-бедните засегнати от вируса.Плюс 2000 долара за всички в САЩ./800 от Сената и 1200 по указ лично от него/.Плюс всеки чуждевнец, който е бил на територията на САЩ вчера да получи статут на американец.Последното зарадва десетки хиляди българи там, които пребивават незаконно.
4
3
 
16
 
! Отговори
Левтер преди 3 години
Е нема що,маймунски работи.
3
0
 
21
 
! Отговори
Purple rain преди 3 години
ДПСарско лилаво.