Хари и Меган обедняха след раздялата с кралското семейство, как печелят?

Желанието им за финансова независимост провокира търсенето на нови начини
104
Хари и Меган обедняха след раздялата с кралското семейство, как печелят?
Снимка: БГНЕС

Принц Хари и Меган Маркъл разговаряха с Опра Уинфри в рамките на интервю в неделя вечер, излъчено по CBS, чиято цел беше да покаже живота на двойката година, след като напуснаха кралското семейство, пише Bloombergtv.bg като цитира Yahoo Finance.

Оттеглянето им от двореца Уиндзор има и значително отражение върху техните финанси.

Принц Хари наследи около 10 милиона долара от имението на покойната си майка принцеса Даяна, като Маркъл допринесе с около два милиона долара (след данъци) от различните си участия като актриса.

Още по темата

Двойката закупи имота си за 14,7 милиона долара в Монтесито в средата на юни, като е заплатила пет милиона долара за него и се е възползвала от ипотека за 10 милиона долара, посочват от Forbes.

В допълнение към това Хари и Меган дариха три милиона долара към Суверенния грант на Великобритания, за да изплатят ремонтите, направени в тяхната Frogmore Cottage в Уиндзор след заминаването им.

Суверенният грант, финансиран отчасти от британските данъкоплатци, по-рано допринасяше за около 5-процентен дял от общите доходи на двойката. Към момента той е използван за финансиране и подкрепа на официалните задължения на кралицата, включително пътувания, сигурност, служители и поддържане на сградата.

Оставащите 95% от доходите на двойката бяха от принадлежащите на принц Чарлз обширни земи, известни като херцогството Корнуъл, които са оценявани на около 1,2 милиарда долара.

New York Times съобщи, че принц Хари и принц Уилям са получавали по 6,4 милиона долара от принц Чарлз и херцогството, въпреки че точната сума остава неясна.

Въпреки това Хари и Меган вече няма достъп до нито едно от тези средства, става ясно от множество доклади.
Заради желанието си за финансова независимост принц Хари и Меган се насочиха към търсенето на алтернативни начини, чрез които да печелят парите си.

Наскоро те подписаха 3-годишна сделка за подкасти със Spotify, която е оценявана на между 15 и 18 милиона долара. Малко по-рано двойката сключи споразумение с Netflix, чиято стойност се изчислява на до 100 милиона долара.

Принц Хари също така си партнира с Опра по Apple TV+ в серии за психично здраве. Проектът, който първоначално трябваше да бъде пуснат през 2020 г., беше отложен.

Заедно с различните публични изяви на двойката, които според слухове им носят един милион долара, е ясно, че Хари и Меган разширяват медийната си империя и увеличават влиянието си извън кралското семейство.

И все пак опасенията сред експертите остават за потенциални щети върху образа на британската монархия, имайки се предвид, че кралското семейство инжектира около два милиарда долара в британската икономика всяка година според Brand Finance.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
0
 
6
 
! Отговори
Данъчен преди 3 години
И тия са като комунистите - никога не са работили , но вдигат шум до Бога за нарушени права ! Ееееех , дебела тояго!
89
0
 
3
 
! Отговори
Работник преди 3 години
А бе, тия холгъзници какво работят ???
88
0
 
5
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 3 години
обедняха милите и скоро ще почнат да просят
87
1
 
7
 
! Отговори
нищо лично преди 3 години
Казаха, каквото казаха. Дебат няма има. Но има разследване в Бъкингам заонези странни уволнения, оставки, оттегляния на служители с изрядно реноме. А в резултат от разследването може да започнат и съдени дела срещу самозабравилата се американска господарка за нанесен тормоз и морални и материални щети. И за решението на съда няма да са виновни медиите, нито цвета на кожата на когото и да било. Така че, да скътат хонорараот Опра, за обезщетенията.
86
0
 
5
 
! Отговори
рпг7 преди 3 години
Inside Meghan and Harrys Montecito MansionЕто така изглежда скромното имение за 14 милиона долара!Сиромашия, да го е..., големъ сиромашия!Направо ти иде да съ гръмнеш от такава сиомашия!Бедните влюбени "гълъбчетъ", горкото им детенце...Не мога..., не издържам вече..., ревъ с глас, сълзите ми капят, а с. ополите текът като ручей!
85
1
 
6
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 3 години
До Крум. Не оспорвам фактите, които съобщавате. Оспорвам само, че там са още на футове, инчове, ляво движение и предрасъдъци с 500 г. възраст. Пропаднала нация са това, англичаните. Хари щом е завършил нещо да работи по професията си, не да очаква кралска издръжка и да предава котилото си. Ромел с 3 милиона си е правил гаргара с 5 милиона англичани и американци. Хитлер тръгна срещу цял свят и затова логично загуби. А Хари в момента е пилот само на Меган и порти, без да усети, че пада върху него!
84
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хари явно не е чувал приказката за принцът-просяк. Нищо. Сега ще я изживее заедно с неговата Пепеляшка.
83
2
 
13
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
днес има 150 умрели вие ни занимавате с тези безделници хаиде спрете семалко лекуват ковид по телефона
82
0
 
4
 
! Отговори
Барселона преди 3 години
До Krom Мисли както искаш,за мен това е отживелица.А нека ингилизите да си спазват институциите,лошо няма..
81
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На кого му пука за тези двамата,пък били и от кралско потекло ? Защо си мислят,че Светът се върти и ще продължава да се върти около тях? С какво могат да бъдат полезни на себе си и ли на другите ? Май с нищо !Машини за ***,нищо друго!
80
1
 
14
 
! Отговори
Мулатката и медузата преди 3 години
като искат пари, да си бяха затваряли човките.Явно поговорката "Храни куче,да телае",в някакъв алотропен вид,е известна и в Обединеното кралство.Ето защохранещите ги са им затворили кранчето.Затова мулатката обикаля телевизиида се оплаква,ох горката,ще събере някой милион докато не се изтъркат номератаи и вместо лицемерно съжаление започне да предизвиква отвращение.Но товапредстои.
79
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама т'ва ни е най-важното да го знаем, ние на дневен ред други проблеми си нямаме.....
78
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонименще връща рублите, руснаците не прощават, ротенберг ще е приготвил
77
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Жал ми е за Опра след тези поръчкови интервюта ще съжалява цял живот. И нейните поръчители също.
76
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Жал ми е за Хариняма да има издръжка, опра ще проси
75
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЦУКУРБЪРГ ОБЕДНЯ ДОСТА И ОЩЕ ЩЕ ОБЕДНЯВА.
74
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като не могат да си я купят тази къща за 14 милиона долара, защо не се нанесат в нещо по-скромно като нормалните хора? Свикнали са те на лигавщини явно.
73
0
 
16
 
! Отговори
Тая преди 3 години
Сега ще печели от репресията за цвета на кожата на Арчи. Лошото е че Хари губи. Ще даде някое друго интервю и после?! За какво му е притрябвало на някой принц предател.
72
2
 
25
 
! Отговори
Жал ми е за Хари преди 3 години
Тая го унищожи. Като свършат парите, а те ще свършат, защото историите им ще стават безинтерсни. Тая ще го осмуче и изплюе с голяма издръжка. А не виждам как ще се върне в кралското семейство принцът беглец.
71
1
 
24
 
! Отговори
питам преди 3 години
Има ли акъл Харито. Във Факултено има по убави и с чисти гени от един ет ност.поговорка - г ъз глава затрива.