Принц Хари и звезди: Дози и долари при най-бедните

Знаменитости набират пари за ваксиниране на бедните
11
Принц Хари и звезди: Дози и долари при най-бедните
Снимка: БГНЕС

Британският принц Хари се присъедини към звезди в поп музиката, включително Дженифър Лопес, на звезден концерт в Лос Анджелис в неделя, чиято цел е призив за по-бързи и по-равномерни ваксинации, съобщи АФП.

„Vax Live: The Concert To Reunite The World“ включва видео съобщения от папата и президента Джо Байдън и лично участие на холивудски звезди като Бен Афлек и Шон Пен.

Шоуто ще се излъчи по телевизията и YouTube на 8 май, след като е записано предварително пред хиляди напълно ваксинирани зрители на огромен калифорнийски стадион в неделя.

„Тази вечер ние солидаризираме с милионите семейства в цяла Индия, които се борят с опустошителна втора вълна“, каза принц Хари, който беше поздравен с бурни овации.

"Вирусът не зачита границите и достъпът до ваксината не може да бъде определен от географското местоположение", добави Хари, като направи първата си лична поява на голямо публично събитие в Калифорния, откакто се премести миналата година в САЩ със съпругата си Меган Маркъл, която не се появи.

Концертът, организиран от Global Citizen, международна организация за застъпничество, има за цел да се бори с дезинформацията за ваксините, като същевременно призовава световни лидери и корпорации да предприемат действия и да правят дарения.

Хиляди зрители се събраха в гигантския, наскоро завършен стадион SoFi за първи път в Лос Анджелис.

Повечето присъстващи бяха медицински работници, много облечени в униформи на медицинска сестра и лекар.

Селена Гомес беше водеща и призоваваше „дози и долари“ да отидат в най-бедните страни в света, дори когато Калифорния и части от Запада излизат от продължителни блокировки, благодарение на масивния напредък във ваксинирането.

Блестяща Дженифер Лопес каза на феновете, че е била принудена да прекара Коледа без майка си за първи път поради пандемията.

Към Foo Fighters се присъедини изненадващият гост Брайън Джонсън от AC/DC за изпълнението на "Back in Black".

"Все още не сме вън от опасност... Нека работим възможно най-много, за да сме сигурни, че можем да правим това" всяка вечер, каза фронтменът Дейв Грол.

Организаторите заявиха, че събитието е надминало целта си за набиране на средства за закупуване на 10 милиона дози ваксини за страните с ниски и средни доходи, привличайки над 53 милиона долара дарения от корпорации и филантропи.

В предварително записани послания президентът Байдън каза, че „работи с лидери по света, за да споделя повече ваксини и да стимулира производството“, докато папа Франциск каза: „Моля ви да не забравяте най-уязвимите“.

Други видео послания дойдоха от боливудската суперзвезда Амитаб Бахчан, френския президент Еманюел Макрон и канадския премиер Джъстин Трюдо.

Принц Хари, който се качи на голямата кръгла сцена в средата на стадиона, облечен небрежно в синя риза, описа онлайн дезинформацията за ваксините като "хуманитарна криза", която "се влошава".

Концертът ще се излъчва в YouTube заедно с американските телевизионни мрежи ABC и CBS на 8 май в полунощ средноевропейско време./БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: ваксинипринж Хари
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хари е одрал кожата на дядо си - принц Филип, Щерьо.
6
0
 
8
 
! Отговори
Само питам... преди 2 години
Британският принц Хари , не поиска ли ОФИЦИАЛНО ДА НЕ СЕ ОБРЪЩАТ КЪМ НЕГО С КРАЛСКИТЕ МУ ТИТЛИ от които се отказа а да го наричат ПРОСТО ХАРИ ?Не че нещо... ама за един прЕател, принц питам.
5
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Дайте, да дадем, братя колониални социалисти!"Хейде стига с това двуличие! Повечето от вас не са работили нищо през целия си живот, а още повече да са дали собствени пари.
4
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И, колко ще получи Харитууу от набраните средства???
3
0
 
13
 
! Отговори
Щерю преди 2 години
Пустият му, Хари - направо одрал кожата на бодигарда на Лейди Ди...
2
2
 
14
 
! Отговори
Браво на... преди 2 години
..медията, която най-редовно ни осведомява за Кралицата, Хари, Меган, Кардашиян и останалите крайно вълнуващи българите уникални англосакс-личности, барабар с бейзбола и супербоула.Ние само за тях мислим!
1
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тоя страхливец и предател загуби доверието на хората, освен лигавия холивуд и либерастите друг не го слуша заедно ще идат на дъното скоро