Защо богатите и известните се развеждат и фактор ли е пандемията?

Пандемията доведе до вълна от раздели
18 май 2021 12:43, Нели Христова
68
Защо богатите и известните се развеждат и фактор ли е пандемията?
Снимка: БГНЕС

През последните няколко месеца много богати и известни двойки решиха да сложат край на брака си, а това доведе до нови въпроси за индустрията на разводите и предложи воайорска тръпка за милиони от по-малко известните.

Някои от разводите от последните години очевидно са били приятелски или псевдо-приятелски, като този между Бил и Мелинда Гейтс или разводът на основателят на Amazon Джеф Безос с Макензи Скот. Същото важи до голяма степен и за  раздялата между риалити звездата Ким Кардашиян и рапърът Кание Уест. Но други раздели доведоха до дългогодишен епчен развод, а сега и битка за попечителство като драмата между двама от холивудски актьори Анджелина Джоли и Брад Пит.

Основен фактор за интереса, който генерират разделите, е причината за подобни сътресения в живота на богатите и привидно успешни хора. Както винаги, спекулативните въпроси връщат спекулативни отговори.

Теориите изобилстват защо такива мощни съюзи се пропукват. За някои хора бившата на Безос, Макензи Скот, направи възможността за развод по-привлекателна. Тя си тръгна с 61 млрд. долара на склад в Amazon, а малко след това си намери и нов съпруг в лицето на учителя от гимназията Дан Джует, който бивши ученици си спомнят като "истински добър човек".

Но много от причините, поради които тези двойки се разделят, са също толкова духовни, колкото и причините за разводите на простосмъртните.

Лора Васер, адвокат от Лос Анджелис, която представлява Джоли и Кардашиян, описва развода като "великото изравнително положение". Наскоро тя стартира онлайн бизнес It Over Easy, насочен към осигуряване на образование за развод.

"Трябва да го направим така, че да не бъдете емоционално и финансово унищожени в процеса", казва тя на бившия изпълнителен директор на Merrill Lynch Сали Краучек по време на онлайн форума Ellevest миналата седмица.

"Нарастването на разводите сред възрастните двойки е все по-голямо явление - и не само на богатите и известните се разделят", обяснява Васер пред форума. "Бейби-бумерите не смятат, че разводът е табу, защото повечето от родителите им може би са се развели - първото поколение, което го е направило. Когато хората живеят само до 40, докато смъртта ни раздели, е по-лесен обет. Сега хората живеят по-дълго, здрави са, работят по-дълго, те не искат да бъдат с този човек, те искат да започнат нова глава, дори когато са на 70 години."

Васер потвърди, че заради този вид високопоставени и холивудски разводи, които са попаднали в заглавията, се наблюдава тенденция към медиация и нейното изготвяне по приятелски начин.

"За известните личности, колкото по-бързо се разделите със споразумение, толкова по-малко публично е. Те искат да запазят всичко далеч от светлините на прожекторите. Това, което винаги се случва в обществото, е, че хората гледат звездите и им подражават. Това е страхотна тенденция", казва тя. "Да оставите някой тип с черна роба да решава бъдещето ви и това на децата ви не е най-добрият начин за раздяла, особено сега, котато съдебните зали са толкова задръстени в резултат на дела за недофинансиране и всички проблеми, които идват в резултат на пандемията.“

Раул Фелдер, известен като нюйоркския "Декан на развода" вярва, че има общо повишаване на процента на разводите, което е свързано с COVID, тъй като пандемията намалява в Америка и хората искат да се променят живота си, а понякога  да продължат и сами.

"Това е натрупана енергия от това да бъдеш задържан през цялото това време. Сякаш сухата магия е свършила и небесата са се отворили", обяснява той. "Можете ли да си представите да бъдете в капан в дом за една година с някой, с когото първоначално не сте искали да бъдете? Язовирът се спука. Съдилищата са отворени. Не само хората с пари се развежад - случва се в целия спектър."

Докато адвокатите може да приветстват новия бизнес, който според Фелдер се е увеличил с 20 пъти, тенденцията едва ли ще продължи: процентите на разводите са обект на същите закони като гравитацията - това, което се увеличава, трябва да падне.

"А и е малко вероятно високопоставените раздели някога да стигнат до съд и в клюкарските колони", припомня Васер.

"Те имат споразумение, така че всичко, което правят, е да шлайфат грубите ръбовете. Това е като две корпорации, които се разпадат - много механични. Същото е и при развода на филмови звезди", обяснява Фелдър.

"Никой не знае защо Гейтс се разделят, но както всички разводи съм сигурен, че причината е много лична", казва бракоразводният адвокат от Лос Анджелис Кели Чанг Рикерт, пред The Guardian. "Подозирам, че по всяко време, когато се ожените за някой много богат, те са склонни да играят по свои правила. Колкото повече пари имате, толкова по-малко сте обвързани с ангажимента си. “

Рикет казва, че не е мисли, че ще има бум на разводите след като приключи пандемията, но не отхвърля идеята за развод тип "copycat".

"Знам, че ако се разхождате сред кръговете на разведени хора, е по-вероятно да се разведете, отколкото ако сте в сте в компания с непокътнати бракове. Разводите може да бъдат заразни. Ако повечето от приятелите ви са разведени, вероятно ще се разведете."

Много богатите имат по-добри възможности от повечето хора, когато прекратят брака си. След като Wall Street Journal публикува новината за нещастието на Мелинда Гейтс от връзките на съпруга й с Джефри Епщайн, се съобщава, че Бир Гейтс се е скрил луксозен калифорнийски голф курорт. Според съобщенията той казал на приятели, че в 27-годишният им брак вече няма любов.

Джеф Безос, който се раздели със съпругата си, за да започне да се среща с пилота на хеликоптер, Лорън Санчес, е на разход след развода, напоследък под формата на супер яхта на стойност 500 млн. долара.

Четенето на новинарските колонки за мега-разводите, е малко вероятно да ни даде ясни отговори за това, което остава уникално лично преживяване за всяка двойка, независимо от тяхното богатство, кариера или социален статус.

Рейни Хауърд, стратег по отношенията, каза, че пандемията наистина е фактор. "Ако преди това са били нещастни, пандемията просто е разкрила онова, което е било заметено под килима. Рано или късно ще трябва да се справите с бъркотията, която сте се опитвали да избегнете", допълва Хауърд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
1
 
1
 
! Отговори
Мен преди 2 години
Защото хората сме смет. Не вярваме в Бог. А и не сме хора вече много отдавна. Човек се жени един път докато смърта ни раздели. Поне така би трябвало да е. Ако искаш нещо по..,.има червени фенери. Ама ъкъл НЕ. Жалко за поколенията в света в който трябва да живеят. Това са и нашите деца. Уви. И сто пъти да се ожениш ще си си пак същата смет. И всичко се повтаря. Познавам такива не малко ,с по пет брака.
51
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** *** - ***.***
50
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** *** - ***.***
49
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** *** - ***.***
48
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** *** - ***.***
47
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** *** - ***.***
46
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** *** - ***.***
45
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** *** - ***.***
44
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** *** - ***.***
43
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** *** - ***.***
42
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мъж, на когото не му шарят очите, дали има?
41
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
добрия стар виц!Жена влиза в хола и пита мъжа си "какво седиш бе мързеливецо, да беше свършил някоя работа!""Гледах касетата от сватбата ни. Първо DJя ми върна хилядарката, после родителите ти си те прибраха!"
40
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Проблемът при богатите е че богатите мъже винаги намират фенки, макар и стари. Докато при старите жени парите не са фактор!
39
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хората се преструват преди брака и децата на такива, каквито не са. После искат, неискат характера и действията им се разкриват за другия, театъра приключва и става ясно, че не са един за друг. Някои успяват да кретат заради децата, при други наистина е по-добре бързо да се разделят. Ако беше много лесно да си щастливо женен до края на живота си всичко щеше да е супер, но не е. Комплексни са нещата и се изисква постоянна работа за общото благо, иначе, кой от къде.
38
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Разведените са наказани.
37
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аман от мъже - женкари.
36
0
 
3
 
! Отговори
фактор преди 2 години
е кризата на средната възраст.
35
4
 
4
 
! Отговори
ОПИТ ЗА СПАСЕНИЕ преди 2 години
Мелинда се развежда, защото се опитва да се спаси от влака, който идва срещу Бил. Скоро, много скоро ще има Нюрмберг 2.0.
34
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Развеждат се защото искат агнешко и мъжете и жените
33
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Богатите могат да си правят каквото искат и да си сменят жените като носни кърпички. Да му мислим ние залyхавите бeднюги.