Завещанието на принц Филип ще бъде пазено в тайна още 90 години. Защо?

И как това ще се отрази на кралското семейство
Обновена: 22 сеп 2021 14:00 | 22 сеп 2021 13:43, Дарена Найденова
12
Завещанието на принц Филип ще бъде пазено в тайна още 90 години. Защо?
БГНЕС

Покойният съпруг на кралица Елизабет II – принц Филип – е направил завещание преди смъртта си, но повечето настоящи членове на кралското семейство така и няма да разберат какво е написано в него.

Съдържанието на документа ще остане в тайна за поне 90 години, за да предпази честта и самочувствието на кралицата. Това беше отсъдено от Висшия съдебен съвет на Великобритания преди няколко дни. Филип, който беше женен за кралицата в продължение на 73 години и е баща на Чарлз, Ан, Андрю и Едуард, почина през април на 99-годишна възраст.

Колкото и странно да звучи, това съдебно решение не е прецедент. В продължение на повече от век съдът е бил молен да засекретява завещанията на членове на кралското семейство след тяхната смърт. След изтичането на 90 години, ще има специален съвет, който да реши дали завещанието на Филип ще бъде отворено, или ще се продължи неговата тайнственост.

„Аз съм на мнение, че поради конституционното положение на суверена е подходящо да има специална практика по отношение на кралските завещания. Необходимо е да се представи защита на личния живот на тази ограничена група хора, за да се запази достойнството на кралицата и близките членове на нейното семейство“, казва съдия Андрю Макфарлейн пред BBC.

Още по темата четете в Тialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да им беше адвокат Хаджигенов, сега щеше всеки от нас да има по едно копие
11
0
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
КАКТО ЯСНО СЕ КАЗВА ДА СЕ ОТВОРИ СЛЕД 90 ГОДИНИ, А НЕ СЛЕД СМЪРТТА НА КРАЛИЦАТА! ЯВНО НЕ СТАВА ДУМА ЗА НАКЪРНЯВАНЕ НА КАКВОТО И ДА БИЛО НА КРАЛИЦАТА! ДОРИ ПИСАНИЯТА НА БРЕЙВИК СА СЪС СРОК ДА СЕ ОТВОРИ СЛЕД 50 ГОДИНИ! ПРЕДЕЛНО ЯСНО Е, ЧЕ ПРИЗНАВА ЗА ПРЕСТЪПЛЕНИЕТО СИ СПРЯМО ДАЯНА , ЧЕ Я Е ПОРЪЧАЛ ЗА ДА НЕ ИЗЛАГА ПОВЕЧЕ СЕМЕЙСТВО МУ!
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айде ,бе? Верно ли, че не са го отворили, защото писаха, че голяма част е за Елизабет, но солидна част отива и за трима обслужващи, които са били близки до Филип, сега явно няма да получат нищо с това решение за 90 г.,
9
0
 
12
 
! Отговори
ГРОБАР преди 2 години
Извратеняци
8
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След 90 години няма да има свят. Тези какво си мислят че краят на света ще дойде след 1000 години ли. Не. Света ще изчезне до 50 години. Природата ще го унищожи. Тя няма да трпи извратеняци джентъри и леворезбови. Още по малко ще търи да и дупчат снагата да и тровят земята и да и унищожават небесата.
7
4
 
15
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
До Анонимен 3/ НЕКАДЪРНИК! ДАЯНА СЕ ПОДИГРА С КРАЛСКОТО СЕМЕЙСТВО И ПРИНЦ ФИЛИП ПОБЕСНЯ! А ТОВА, ЧЕ ЗАБРЕМЕНЯ ВБЕСИ ФИЛИП , ЗАЩОТО ЩЕШЕ ДА ИЗЛОЖИ ФАМИЛИЯТА НЕ САМО НА РИСК НО И НА ТОТАЛНО ОДУМВАНЕ! ПРИНЦ ФИЛИП Е ЧИСТО ЗЛО И ВЕЧЕ АГЕНТА НА МИ-6 КОЙТО Я ОЧИСТИ СИ ПРИЗНА ТЪЙ, ЧЕ ВЪПРОСА Е ПРИКЛЮЧЕН НЕКАДЪРНИК!
6
3
 
7
 
! Отговори
ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ преди 2 години
Щото са дебилоБританци...
5
0
 
14
 
! Отговори
От Бг провинция: преди 2 години
Ще бъде отворено преждевременно. След 50 години, когато тали баните вземат там властта. Ще видят един празен бял лист и ще си напишат на него каквото си поискат
4
0
 
5
 
! Отговори
Луцифер преди 2 години
Баба кралица доста ще почака.!.
3
19
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Откъде е тая глупост, че кралското е искало Даяна мъртва? Що за логика? Какво биха постигнали освен да настроят обществеността срещу себе си? И няма никакво значение за Короната дали Даяна би имала други деца от друг мъж - тя е бивша кралска снаха и няма никакви права върху трона. Принц Филип много е харесвал снаха си до момента в който е започнала са се пляска с коняри и охранители.След това се дистанцира.Кой не би го направил?
2
14
 
22
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ПРИЗНАВА, ЧЕ Е ПОРЪЧАЛ БРЕМЕННАТА ПРИНЦЕСА ДАЯНА И СЕ ИЗВИНЯВА НА ВНУЦИТЕ СИ!
1
7
 
36
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Да не разберем колко имане има рептилия :)))