Грижа за кожата - Дженифър Лорънс споделя своите тайни

Актрисата залага на ретинол в козметиката
28 окт 2021 00:25, Дарена Найденова
4
Грижа за кожата - Дженифър Лорънс споделя своите тайни
БГНЕС

Откакто Дженифър Лорънс влезе в полезрението ни с участието си в Winter's Bone и спечели първата си номинация за „Оскар“, актрисата ни забавлява със своето непринудено поведение на червения килим и ни впечатлява с прекрасната си визия. Въпреки че едва ли можем да си представим 31-годишната звезда да е нещо по-малко от безупречна, Лорънс споделя, че невинаги е изглеждала по този начин.

„Когато растях, братята ми постоянно ми казваха, че съм грозна. Ужасно грозна, да бъдем по-точни. Един ден влязох в кухнята и попитах майка си дали съм красива, а тя ми отговори, че няма значение. Тя отказа да ми даде категоричен отговор!... Бях щастливка, че имах възможността да премина през по-голямата част от живота, без да се притеснявам за визията си“, споделя Лорънс пред InStyle.
 
Сега, когато живее под светлината на прожекторите, носителката на „Оскар“ е намерила правилната грижа за кожата си, която ѝ позволява винаги да изглежда невероятно. Когато обаче не е на червения килим, Дженифър не обича да използва множество продукти и предпочита да поддържа нещата прости. „Ако не съм на събитие, не нося грим. Тъй като в по-голямата част от случаите сядам при професионалисти, не искам да си пипам лицето. Не съм научила нищо за гримирането“, категорична е тя.
 
Звездата много добре знае, че обществото има нереалистични стандарти за красота и се опитва да ги разбие. „Искам просто всеки да бъде честен“, споделя актрисата. Допълва, че хората много се влияят от това, което чуват по телевизията или виждат в интернет, и всяка известна личност трябва да внимава какво казва. „Ако отивам на Оскарите или на филмова премиера, няма да ви лъжа, сигурно ще ям по-различно от ежедневното си меню, за да мога да си вляза в роклята“, разкрива Лорънс.
 
Тя също така не се страхува да разкрие тайните си за красота, така че вижте как постига безупречния си вид:
 
Ретинол всяка вечер
 
Лорънс споделя, че вярва в разнообразието на козметични продукти, но единственото нещо, което никога няма да смени, е ретинолът. Актрисата не обича много да спазва правилата, като това се пренася и в ежедневната ѝ грижа за кожата. Според дерматолози, не е добре ретинолът да се използва всеки ден, но Дженифър има друго мнение и затова прилага продукта всяка вечер преди лягане.
 
Не робува на етикети
 
Прекомерната употреба на ретинол не е единственото правило, което актрисата нарушава. „Имам доста суха кожа, затова нося нощен крем дори и през деня“, разкрива тя пред Women's Health. За да хидратира кожата си, актрисата използва и много плътна маска за лице.
 
В момента Лорънс се доверява на олио с витамин С и Е, което предлага дълбоко хидратиране на кожата и защита от външни фактори, като в същото време уплътнява кожата, благодарение на наличието на масла от шипка, зърнастец и жожоба.
 
Още от съветите на Дженифър Лорънс ще откриете в материала на Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
3
 
! Отговори
Бай Ставри преди 2 години
До Петьо еврейЗнаем знаем. Даже преди време и снимки бяха изтекли от разкрасителните и процедури.