По примера на звездите: Бретон

Какви са тенденциите тази година?
23 май 2022 22:39, Дарена Найденова
0
По примера на звездите: Бретон
Снимка: БГНЕС

 Говорейки от опит, лошото подстригване на бретон може да съсипе цялата седмица, ако не и месеца. Да не говорим за времето, което трябва да прекарате с грозна прическа докато косата отново порасне и се завърне към обичайната си дължина. Добавянето на бретон, независимо дали е микро, мини, рамкиращо лицето или остро, може да разчупи външния вид. Затова е важно да обърнете внимание каква техника използва вашият фризьор, за да оформи прическата.

Една техника, която си струва да опитате тази пролет? Бръсначът. 

Най-просто казано, това е интересен начин да отрежете бретона си с бръснач вместо с ножица. Бръсначът може да реже под ъгъл от 45 градуса, което създава малко по-различна дължина на бретона и премахва тежестта. Това прави краищата да изглеждат меки и тънки, за разлика от остри и тежки. Този разрез обикновено стига точно под веждите. 
Това е стил, който е подходящ както за винтидж пиксито на Лили Колинс, така и за шага на Били Айлиш. Санийя Сидни се появи с такава прическа на тазгодишните Оскари, а Селена Гомес успя да съчетае къдрав лоб с бретон.

Кой може да си направи такава прическа?

Бретонът, направен с бръснач, е по-гъвкав, тъй като подхожда на множество форми на лицето, израства лесно и може да бъде оформен по няколко различни начина - встрани, разделен по средата, изправен или леко накъдрен. 

Ако искате да навлезете в тази тенденция, трябва да помолите фризьора си да използва бръснач за по-мек завършек. Това ще даде на вашия бретон множество вътрешни ъгли, движещи се в противоположни посоки. Стилът звучи абразивно, но всичко е свързано с правилната комуникация между вас и фризьора ви и общата работа към успеха. 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: звездипрически
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари