Прокуратурата ще разпитва и актрисата Диана Димитрова

Тя се самосезира след поста й за физическо насилие
30 ное 2022 11:25, Петя Славова
148
Прокуратурата ще разпитва и актрисата Диана Димитрова
Снимка: БГНЕС

С разпити на свидетели прокуратурата ще установява какви телесни повреди е получила актрисата Диана Димитрова. За насилие на снимачната площадка призна самата тя на страницата си във Facebook.

Районният прокурор в София Невена Зартова заяви пред БТА, че Диана Димитрова ще бъде разпитвана. Прокуратурата се е самосезирала вчера след статуса на актрисата.

Зартова обясни, че няма опасност да изтече давността за разследване, особено ако се установи, че става дума за тежка телесна повреда.

Дори и Димитрова да не даде сведения за случая, прокуратурата продължава с разследването. А ако то стигне до съд, актрисата ще може да се конституира като частен обвинител и граждански ищец.

Районният прокурор допусна, че ако се установи още по-тежко престъпление, разследването може да бъде поето и от градската прокуратура.

 

Диана Димитрова пусна пост със снимки, на които се виждат следи от физическо  насилие. По думите й, това е станало преди пет години, когато се е снимала в български сериал.

 "5 години си задавам въпроса, защо в онзи момент не намерих сили да си извадя медицинско и да подам жалба. Защо избрах кариерата си в зародиш, пред достойнството си. Защо позволих на този... човек да ме ''докосне'' по време на снимки и да се измъкне безнаказано. Защо този човек, никога не осъзна деянието си и никога не се извини, а напротив, дори ме заплаши, пред 30 души екип, че ще го направи пак. И се наложи да работим пак и пак, а аз само стисках зъби. Толкова силно, че започнаха да се чупят в устата ми.", пише актрисата.

По думите й, найстрашното е било това, че много хора, с които е работила тогава са станали свидетели, но са "предпочели да си затворят очите за случилото се, все едно е нещо нормално".
"И аз ги затворих. И всичко продължи, както преди.", допълва още тя.

Актрисата заявява, че е допуснала грешка и насилието не е допустимо под никаква форма и ако това се било случило днес, не би мълчала. Все пак тя предпочете да не съобщава името на човека, който й е причинил физическо насилие.
"Защо избрах това?
Защото живеем в България. Бях г-н Никой, а медиите г-н Никой, щяха да го смачкат, ако подаде жалба срещу толкова силен авторитет. Това означаваше да си подпиша присъдата предварително.
За мен, днес беше изключително трудно да напиша тази публикация. Но знам, че колелото се върти и за всичко и за всеки си идва времето и равносметката. Не търся внимание, няма да назова име, не искам да разравям и трупове.
Искам само да ви кажа, да не допускате моята грешка. Мълчанието не е решение", написа тя.

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не виждате ли ,че това е грим ,а тя е една петоразрядна артиска ....
104
1
 
4
 
! Отговори
Лллл преди 1 година
Тази и всеки ден да я млатиш , ще е малко
103
1
 
4
 
! Отговори
Много помним преди 1 година
Тая неизвестница не се сети как са я изнасилили преди 45години?
102
0
 
2
 
! Отговори
Смях горчив преди 1 година
Изчакала е да свършат снимките? Сега има свободин прозорец, преди коледа, време за оплакване? Дали побойника се е запасил със своя версия? Колко отвратително е всичко. Ако искаш да се оплачешр има институции, да си показваш снимката по медиите е малко като да става суматоха и манипулация...
101
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До АнонименКаква кариера е имала ,щом трябва да напомня за себе си .
100
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен къде виждаш пребита жена .....това е жена ,която напомня за себе си ,че съществува .няма лоша реклама ....
99
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вероятно си има своите причини, ако е истина, но...Ако някой така пребие жена, трябва да се изобличи, защото друга ще пострада. Просто е. Нали !
98
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До АнонименМалко и е .....
97
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не разбирате ли , че всичко се прави с цел да се унищожат отношенията между половете , да се превърне всичко в едно постоянно изнудване и напрежение между хората , защото общество с конфликти на битова основа много лесно се манипулира ! Това което не можа да свърши джендарстията , ще го довърши " насилието" ! Отваря се още една кутия на Пандора за всяване на раздори и разбиване на основните човешки отношения ! Колко може да се вярва на АКТРИСА , която реве и хленчи дори и по сценарий ?!
96
0
 
6
 
! Отговори
Хората, които преди 1 година
Не са възпитани в лъжа, насилие и издевателства обикновено не знаят как да реагират когато се срещнат с тях.
95
3
 
19
 
! Отговори
SDI преди 1 година
Преди да искаш някой да застане на твоя страна трябва сама да се опълчиш срещу неправдата. Също така, когато кажеш А трябва да кажеш и Я, т.е. когато разкажеш за насилието трябва да кажеш и името на насилника, иначе всичко губи смисъл. И това се прави веднага, а не след 5 или 10 години, защото по този начин се предполага, че имаш користни цели. Инай- вече - стига сте се оправдавали с България. Държавата е това, което сме ние, т.е. нейните граждани, а не мъгливо понятие, с което да се оправдаваме
94
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази девойка, или да казва, или да не беше го казвала. Така е - "ела ме Вълчо изяж". Нещо от сорта - аз съм нещо между девица и монахиня.
93
3
 
20
 
! Отговори
Да преди 1 година
Според мен си прави много гнуса реклама. Имаше преди няколко години една друга такава актриса. Ръководителят на театъра не и давал роли, тя го обвини в сексуален тормоз и прокуратурата почна да разследва. Оказа се, че не и давал роли защото не била добра актриса. Има в нета информация за случая. Ако си прави реклама по такъв начин е много зле. Ще видим резултата.
92
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аха - за отпреди пет години Дидка-звездЪтЪ, прокуратурата се задейства, обаче за Пенка от Долно нанагорнище дето мъжа й я пребива леглно и редовно и тя подава сигнали своевременно НЯМА - ни вест ни кост.
91
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Га Иеди Кифетета ни рева, А?
90
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това върши работа. Вече знам, че има такава актриса.
89
1
 
17
 
! Отговори
петко преди 1 година
До Адвокат ама брокерЩом една жена покаже признаците да шантажира, да заплашва, да ти къса нервите трябва незабавно да се разкарва без никакви обяснения.
88
3
 
24
 
! Отговори
Адвокат ама брокер преди 1 година
Тия синки тежка телесна повреда ? Кога промениха закона ,че не разбрах.
87
2
 
25
 
! Отговори
АК-47 преди 1 година
Не оправдавам в никакъв случай насилието срещу жени, и не само, но ЗАЩО сега се сети??? Че и снимки... Създава се горчив привкус. И сега ще се почне, как някой пребил някоя преди 10, 20, 30 години. Не ме кефи подобно поведение.
86
2
 
14
 
! Отговори
Дедо Поп преди 1 година
Какъв частен обвинител? Какъв граждански ищец? ТЯ Е ПРИКРИВАЛА НАСИЛНИКА СИ ПЕТ ГОДИНИ ... Сега се сетила милата че е била бита. И дори и сега, след толкова време ТЯ НЕ ЖЕЛАЕ НАСИЛНИКА ДА ПОЛУЧИ НАКАЗАНИЕТО СИ .... Прокуратурата САМА започва разследване и търси виновника... Оправданията "живеем в България" и "другите нищо не казаха, затова и аз си мълча " ..... са пълна глууупост. ВСИЧКИ живеем в България. ТОЗИ КОЛКО ЛИ ДРУГИ Е ШАМАРОСАЛ благодарение на това че Диана не го е осъдила преди 5г?