БГ дизайнери с отлично представяне на Седмицата на модата в Париж

Те са основатели на модната къща On Aura Tout Vu
2
БГ дизайнери с отлично представяне на Седмицата на модата в Париж
БГНЕС

Грижата за околната среда и използването на възобновяема енергия се превърнаха в централни теми в последните няколко години. Особено сега, когато кризата с газа беше истински стрес за цяла Европа и се говореше за режим на тока, много от нас започнаха да обмислят дали не оставят лампите си включени безполезно дълго време, дали не е по-добре да спят на пълна тъмнина вместо телевизорът да е пуснат цяла вечер и какво ли още не. 

Докато до режим на тока едва ли ще стигнем, замърсяването на околната среда е един от огромните проблеми, с които наистина трябва да се справим. Един от най-големите замърсители е модата, която със своя процес на създаване на нови дрехи увеличава значително въглеродния отпечатък. Именно затова множество марки се насочиха към създаването на устойчиви колекции, съдържащи дрехи, които могат да се носят няколко сезона подред, а не да се изхвърлят всяка година.
 
Едни дизайнери обаче решиха да обединят възобновяемата енергия и опазването на околната среда, създавайки революционна модна колекция. И всичко това идва от умовете и ръцете на двама българи, които се превърнаха в централна тема на тазгодишната Седмица на модата в Париж.
 
Ясен Самуилов и Ливия Стоянова са основателите на модната къща On Aura Tout Vu, която на 24 януари представи колекцията си за висша мода за пролет/лято 2023 година. Дуото е известно с това, че съчетава нестандартния хумор с нотка на пищност, като и този път оправда репутацията си. Сега обаче Самуилов и Стоянова решиха да насочат вниманието на всички към нещо важно и неотложно, а именно запазването на планетата.
 

Чар или бедствие: Doja Cat с 30 000 кристала Swarovski, Кайли Дженър с лъвска глава

Кара Делевин с черен сутиен, Ирина Шейк с бял корсет – дефилето на Savage x Fenty

Нападнаха Кание Уест заради тениска с „Животът на белите има значение“

Колекцията им носи името Sunlightpower, което грубо може да се преведе „Енергия от слънцето“. Целта на дизайнерите е да накарат човек да се вгледа в себе си и да черпи от собствените си ресурси, за да създаде собствена енергия. Творенията на колекцията правят възможно съхраняването на енергията, необходима за зареждане на различни устройства, благодарение на фотоволтаични панели.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само на задна ви лашка, защото го е срам да ви гледа в очите. Бърка дупките, но ако му е мек няма да боли много.