„Човек се храни първо с очите си!“ – гласи една притча. Именно заради това всяка атракция, свързана с харни и напитки, винаги привлича много зрители. В тазгодишното издание на СИХРЕ зрителите ще могат да бъдат и участници.
Следвайки тенденциите на световните изложения за хотелско и ресторантско оборудване, СИХРЕ 2013 ще бъде трибуна на националните квалификации за най-престижния конкурс на професионалните готвачи - Bocuse d'Or (6-7 ноември, зала 6).
„Много е важно, че тазгодишните квалификации ще се проведат по време на СИХРЕ 2013. Там ще сме всички заедно, на едно място, кулинари и колеги, подсигуряващи и подпомагащи правилната и добра работа на целия туристически бизнес – споделя Андрей Стоилов, председател на журито. - Оборудването е от изключителна важност във всеки обект за производство на храна. В последните години се произвеждат машини с огромен коефициент на полезно действие, които повишават качеството на нашата продукция, безопасни са и ни спестяват много време.“
Националните квалификации ще излъчат победител, който ще представи България в международния конкурс, наричан още ОСКАР на професионалните готвачи. Състезанието ще е изключително атрактивно, а най-привлекателното е, че в последните дни на изложението любители на кулинарното изкуство – участници във формата COOLinar, ще могат да премерят сили именно на специалното оборудване за конкурса.
Първото издание на COOLинар обещава да се превърне в един от основните събития на изложението. Неговият създател, специалистът по социални медии Иво Илиев, споделя: „COOLinar обединява под един покрив професионалисти, производители, медии и техни клиенти и партньори в сферата на кулинарията, здравословното хранене, професионалното оборудване и продукцията на храни и напитки. Тази уникална симбиоза е подплатена със серия от разнообразни, полезни и интересни събития, събрани в двудневна програма. Именно поради тази си концепция, идеалното място за COOLinar е СИХРЕ.“
Посетителите на специализираното изложение отново ще имат възможност да научат тайните за приготвяне на перфектни коктейли, студени и топли напитки. За втора поредна година школи "Бар Мениджър" предлагат атрактивна програма обучение, в която ще могат да се включат и всички желаещи посетители.
„На изложението СИХРЕ ще покажем техника на работа, ще запознаем посетителите с целите и начина на работа в нашите школи. Освен обученията, ние предлагаме пълно организиране на един работен процес в заведения и хотели, изразяващ се в подготовка на кадри, изработка на меню и специални напитки, съобразени с типа на обектите, мениджмънт и дори интериорни решения. Ще представим новостите в професията, тъй като и в напитките има модни тенденции, които трябва да се следват, а ние винаги успяваме първи да ги доловим.“ – разказва Лозан Лозев, член на Школи за професионално обучение на бармани "Бар Мениджър" и член в борда на директорите на Българска асоциация на барманите.
Програмата на Школи „Бар Мениджър” в дните на СИХРЕ (зала 5 на Интер Експо Център - София):
6 ноември:
11.00-13.00 – Тенденции в топлите напитки – шоколади с молекули
15.00-17.00 – Тенденции в коктейлните напитки – ръчно газирани алкохолни коктейли
7 ноември:
11.00-13.00 – Тенденции в топлите напитки – крем коктейли
15.00-17.00 – Тенденции в коктейлните напитки – ръчно приготвени био студени чайове
8 ноември:
11.00-13.00 – Тенденции в топлите напитки – шоколад десерти
15.00-17.00 – Тенденции в коктейлните напитки – ръчно приготвени био чай и опушени коктейли
9 ноември:
11.00-15.00 – Тенденции в топлите и коктейлните напитки – дегустации
СИХРЕ 2013 ще се проведе паралелно с форумите на хранителната индустрия: Интерфуд и дринк, Месомания, Светът на млякото, Булпек и Салон на виното. Работно време за посетители е от 06 до 08.11.2013 г. от 10.00 ч. до 18.30 ч., на 09.11.2013 г. от 10.00 до 16.00 ч.

Технологичните акции поведоха спадовете сред щатските индекси
Кадър на деня за 17 ноември
Светът се отклонява от обещанието си за ограничаване на емисиите от метан
Мерц: Европейските банкови регулации са твърде строги
Новите договори за финансов лизинг се увеличават с над 10% към края на септември
Чиполоне от ЕЦБ се обяви против идеята дигиталното евро да е достъпно само офлайн
Здравословен хляб без брашно
Лесни начини да се отървем от запушения нос
Рибата е сред най-полезните храни - пази сърцето и подпомага съня
Предотвратиха опит за покушение срещу Сергей Шойгу в Москва
Покупка на кола от първи собственик - плюсове и минуси
Спортът по телевизията днес, 18 ноември
Звездата на Черешките има специална клауза в договора си
Мачовете по телевизията днес,18 ноември
Стана ясно колко време няма да играе словенец за Ман Юнайтед
Извънземното пропуска няколко седмици в НБА
Карлос Насар пропуска Олимпиадата, ако избяга от България
Таро карта за 18 ноември, вторник
Дневен хороскоп за 18 ноември, вторник
5 лесни трика при висока кръвна захар
„Един наивник на средна възраст“ по Bulgaria ON AIR ще зарадва любителите на шпионски трилъри
Задължителни ястия за 21 ноември – Ден на семейството
Когато щастието се измерва в покупки – пазаруването като бягство от реалността
Спецов: Доставките на горива няма да бъдат прекъсвани
Тъжна вест! Почина актрисата Елена Жандова
Александър Димитров поиска спокойствие от футболна България
Бивш президент призова за оставка на правителството на Украйна
Тежка катастрофа затвори пътя Варна - София
3,5 по Рихтер в Благоеврад
Мангровите гори се оказаха неочакван източник на метан
Луната се променя в реално време пред очите ни
Китай официално стартира програма за космически туризъм
Траекторията на междузвездната комета 3I/ATLAS е определена с рекордна точност
Не пропускайте да видите Леонидите тази вечер
SpaceX изстреля сателит за мониторинг на морското равнище: Мисия на НАСА и Европа