Каймата и мляното месо от собствените марки на Kaufland България - „Брей“ и на „Шеф Месар“ отговарят на 150 критерия за качество. Това гарантира полученият днес международен сертификат за качество TÜV AUSTRIA. Официалното връчване на отличието протече в рамките на първата публична дискусия, посветена изцяло на качеството на храната „Да поговорим за качествената храна“, организирана от ритейлъра. С поредния сертификат за качество компанията продължава да се утвърждава като единствената хранителна верига, която гарантира качеството на продукцията си чрез реномирани международни одити.
Само за последната половин година Kaufland България защити успешно няколко ключови сертификата за качество, сред които е гаранцията за работата на витрината с обслужване в хипермаркета в столичния квартал „Банишора“, която се превърна и в първата в света TÜV сертифицирана магазинна витрина. В края на 2022 г. компанията сертифицира част от ключовите дейности, извършвани в Логистичния център на веригата, които обезпечават избора и съхранението на храни от основни стокови групи. Междувременно пет от пакетираните месни продукти от собствената българска марка на ритейлъра - „Брей!“ също преминаха успешно детайлен одит и получиха сертификат за качество TÜV Nord.
„Като лидер на пазара, през чийто магазини седмично преминават над 1 млн. клиенти, ние осъзнаваме нашата отговорност за това да гарантираме качеството на храната, която предлагаме. Сертификацията на ключови продукти и процеси е доказан начин да гарантираме на клиентите си качеството, което обещаваме. Особено горди сме с поредния сертификат за качество, който защитихме и поради факта, че двата продукта са от собствените ни български марки „Брей!“ и „Шеф Месар“. Ще продължим да се сертифицираме, защото това е начинът, по който можем да гарантираме на нашите клиенти качеството, което предлагаме“, подчерта Иван Чернев, изпълнителен директор на Kaufland България по време на първата публична дискусия на тема „Качеството на храната“, посветена на каймата и мляното месо като най-предпочитани от българските потребители месни продукти.
„Сертификатите на ТÜV удостоверяват, че процесите и продуктите, които носят нашия печат, отговарят на най-високите международни стандарти за качество и безопасност на храните. Одитирането и издаването на сертификат TÜV е дълъг, сложен и много прецизен процес, който не е еднократен акт, а продължава във времето. След първоначалния одит, ние провеждаме последващи непланирани проверки, за да сме сигурни, че добрите практики се прилагат ежедневно. Категорично мога да заявя, че Kaufland България е единственият ритейлър, който доказва чрез фокусирана сертификация качеството на работата и продуктите си", подчерта Димитър Краев, представител на TÜV AUSTRIA за България.
Какви са хранителните навици на българина?
Месните продукти присъстват традиционно на трапезата на българина, като тенденцията за консумацията им нараства в последните 10 години. Това подчерта в участието си на публичната дискусия „Качеството на храната“ проф. д-р Веселка Дулева, началник на отдел „Храни и хранене” в НЦОЗА и национален консултант по хранене и диететика към Министерството на здравеопазването. Тя представи данни от изследване, свързано с потреблението на месо и месни продукти, които разкриват още, че близо 45% от подрастващите до 9-годишна възраст консумират месо между 2 и 4 пъти седмично. При възрастното население бройка е с средно с 10% по-ниска, като във възрастовия диапазон 19-59-годишни се наблюдава леко намаление спрямо 2014 г, подчерта още тя.
Как да разпознаем качественото месо?
Качественото месо има чиста, нелепнеща повърхност без слуз, на която се образува суха коричка при подсушаване. При разрез то не трябва да навлажнява прилепената филтърна хартия. Така проф. д-р Костадин Василев от Университета по хранителни технологии в Пловдив обобщи най-важните характеристики, по които всеки потребител да разпознава качественото месо. Той разкри още, че цветът на месото варира при различните видове, но месният сок винаги трябва да е прозрачен. „Консистенцията на прясното месо е плътна, еластична, като образувалата се при натиск с пръст вдлъбнатина се запълва бързо, за разлика от размразеното месо. При сваряване месото дава прозрачен, ароматичен бульон, като мазнината се събира по повърхността на големи капки“, изтъкна още професорът.
„Да поговорим за качеството на храната“ с Kaufland България
С първото издание от серията публични дискусии „Да поговорим за качеството на храната“ Kaufland България стартира обществен разговор за компонентите на качествената храна, включително за търсенето на клиентите, очакванията и нагласите им. В различните предстоящи формати от серията, участници ще бъдат широк кръг от доказани експерти по хранене и диететика, български производители и доставчици на качествена храна.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.
Amazon съди Perplexity, за да я спре да позлва AI инструмент за пазаруване
Президентът върна закона, предвиждащ ДАНС да решава за продажба на "Лукойл Нефтохим"
Положителната корекция на прогнозата на Toyota за годишната печалба не задоволи анализаторите
Деница Георгиева, Shelly: EuroBridge отваря вратата към западния пазар, но промяната трябва да дойде отвътре
Google предлага промени в Play Store, за да реши делото с Epic Games
ЕК предлага да се изгради високоскоростна железопътна линия между София и Атина
Какво трябва да сложим на трапезата на Архангеловден
Бюджет 2026 катастрофира в очите на опозицията, но изглежда непоклатим (ВИДЕО)
АНКЕТА: Очаквате ли финансова криза в България в следващите месеци?
Моци: "Лудогорец" ще стане шампион и по трудния начин
Конституционният съд с решение за промените в Закона за здравето
Благодетелят на ЦСКА 1948 се бъзика с Левски
Шеф на Левски обеща: Няма да подценим ЦСКА
Николас Санабрия: На SENSHI 29 ще бъде война – феновете ще я усетят!
След 8 месеца: Шефът на ПФЛ се сети да се извини на Илиан Илиев
Еуфория в Ливърпул, летят закани за бой и по Ман Сити
Моци избухна: Лудогорец ще стане шампион и по трудния начин
Поверия за Архангеловден
Рангелов хляб (за Архангеловден)
Тези 4 зодии ще бъдат най-засегнати от ретрограден Меркурий
Есенни маникюри с огнени цветове за късмет според фъншуй (+Снимки)
5 ферментирали храни за супер имунитет през цялата година
Протеинов тост с авокадо и бурата
Какво ще бъде времето в четвъртък?
Варненец изготви схема за промяна на организацията на движението в кв. "Бриз"
Асен Василев за бюджета: Чуда се дали това е наглост, или некомпетентност
Тъжна вест! Внезапно почина заместник-министър
Областният управител: Варненска област е готова за зимата
Хороскоп за 6 ноември 2025
Американски физик за възможността 3I/ATLAS да има извънземен произход
Втора мощна слънчева експлозия за денонощие
Китай отложи завръщането на „Шънчжоу-20“ след сблъсък
Китай стартира първия в света ториев реактор
Обсерваторията „Вера Рубин“ откри огромен звезден поток