IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Chernomore Posoka Boec Megavselena.bg
BGONAIR Live

"Пастърма говежда" – защитена евромарка за България


Обратно в новината

Коментари

Напиши коментар Коментари

4
Един българин
преди 8 години
Харесвам 2 Не харесвам 3
Пастърмата за пръв път се споменава в древна Армения, някъде между 95г. и 45г. пр.н.е., по време на управлението на Тигран II, като "бастурма".Прави се от говеждо месо.Сигурно има сега от много други меса, не знам.Не съм ял нито арменска пастърма, нито турска, нито от някоя друга държава.Обаче в Ливан ядох суджук. Е, ако и родната ни пастърма е като родния ни суджук, мерси, но по-добре да си ги заврат... да не уточнявам.Нашият суджук е като тухла. Ливанският се топи в устата!
отговор Сигнализирай
3
не
преди 8 години
Харесвам 4 Не харесвам 1
До Вълнаро,не пастърмата се прави само от козе или овче месо,всичко останало e като сушена шунка
отговор Сигнализирай
2
Вълнаро
преди 8 години
Харесвам 3 Не харесвам 2
Принципно си прав, оригинала на пастърмата е солено козе месо, но може да се направи от всякакво друго. Аз съм правил и от пилешко, пак става вкусно.
отговор Сигнализирай
1
Анонимен
преди 8 години
Харесвам 10 Не харесвам 1
Абе истинската пъстърма от едно време още не е ли от козе месо ?. Ква е тая " пъстърма говежда"?
отговор Сигнализирай
Новини