Пътеводителят “Мишлен“ присъди нови звезди на 68 ресторанта във Франция на церемония, на която храната беше оценена като тонизиращо средство срещу напрежението и тревогите в света.
Два ресторанта се присъединиха към най-високата и престижна категория от три звезди, а именно Christopher Coutanceau в западното рибарско пристанище La Rochelle и специализираният ресторант за морски дарове Coquillage в Северен Бретан.
Известната червена библия за гастрономи все още създава и прекъсва готварски кариери, въпреки нарастващата конкуренция от конкурентни списъци с храни и възхода на влиятелни лица в Instagram с техните по-млади онлайн последователи.
Изданието на "Мишлен" за 2025 г. обещава да отпразнува кухните извън Париж, с нови таланти, разкрити "във всички региони на континентална Франция", каза шефът на гида на Мишлен Гвендал Пуленек пред AFP.
Заложени са не само репутациите на готвачи и стотици фирми, които зависят от ръководството за видимост, но и имиджът на Франция като дестинация за изискана храна.
“Нивото на световната кулинарна сцена непрекъснато се покачва, но трябва да кажа, че Франция се държи и е част от тази динамика с нарастващ брой ресторанти със звезди всяка година“, добави Пуленек.
Това, което започна като ръководство за хора, достатъчно богати, за да притежават кола във Франция преди 125 години, сега е глобален бизнес, който изпраща своите дегустатори под прикритие в ресторанти по целия свят, произвеждайки издания за около 50 дестинации.
Франция остава страната с най-много ресторанти с три звезди, най-високата награда, която обозначава кухни, в които готвенето е “издигнато до форма на изкуство“ и готвачите са "на върха на своята професия“.
Втора е Япония, следвана от Испания, Италия и САЩ.
Но ръководството се стреми да се отърве от репутацията си на елитарни и скъпи вечери, като по-разнообразни възможности за хранене го правят в списъците с препоръчани дестинации.
След като награди крайпътните щандове за храна в Тайланд и Сингапур, ръководството даде звезда на щанда за такоси в Мексико Сити миналата година, което предизвика местна сензация, но озадачи редовните ядещи в простото заведение с четири ястия.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.
Държавните енергийни компании в Турция затъват в загуби
Швейцария обмисля нов данък, за да финансира борбата с климатичните промени
Руското военно командване постави в тежка позиция своите войници в Купянск
Крахът на криптосектора натежава на американския IPO пазар
Wall Street записа четвърта поредна положителна сесия преди паузата за Деня на благодарността
Кадър на деня за 26 ноември
Любов и късмет за 6 зодии на 28 ноември
Бюджетът влиза на второ четене в ресорната комисия на фона на протести
Силно земетресение стресна остров Крит през нощта
Атина впечатлява с коледна украса и 19-метрова елха
Кой ще спре Арсенал? Артета смаза Байерн и мечтае за нещо голямо
Христо Янев с големи промени в ЦСКА
Сангаре избухна в Левски и направи нещо уникално
Еуфория в ЦСКА: И Сектор "Г" подготвя грандиозна изненада
Турци пожелаха Светльо Вуцов. Левски прибира милиони от трансфера
Арне Слот мрънка и се оправдава след позорната загуба на Ливърпул
Шоколадовите сладки на Кортни Кокс
Таро карта за 27 ноември, четвъртък
Нумерологична прогноза за 27 ноември
Дневен хороскоп за 27 ноември, четвъртък
От табу до бизнес: историята на успеха на еротичен онлайн магазин и разширяването му в Европа
Изключителен финал на 2025 за 3 зодии
Среднощни протести срещу бюджета и ексцесии в София
Времето във Варна на 27 ноември 2025
Съдът във Варна гледа мярката на Коцев
Честваме паметта на преподобния Теодосий Търновски
Арсенал нанесе първа загуба на Байерн Мюнхен през сезона
Какво трябва да бъде нивото на маслото в двигателя
Астрономи на НАСА и УрФУ откриха хиляди екзопланети: Там може да има живот
Човечеството е открило 40 000 астероида
Озоновата дупка е значително по-малка – какво се случва?
Мисията ESCAPADE изпрати първите си снимки
Фиксиран е първият пряк сигнал от тъмната материя
Amazon пуска конкурент на Starlink