Предястията със сирена винаги са вкусни. Днес споделяме с вас една лесна рецепта за гриловано сирене халуми. То може да е допълнение и към свежа салата.
Съставки:
- 450 г сирене халуми, нарязано на по-дебели филийки
- За глазурата с мед и розмарин:
- 1 и 1/2 чаени лъжички ситно нарязан розмарин
- 1/2 ч.ч. мед
- 1 чаена лъжичка лимонов сок
- сол на вкус
- ситно нарязани люти чушки – по желание
Приготвяне:
- Пригответе глазурата с мед и розмарин.
- В малка купа смесете розмарина, меда, лимоновия сок, солта и лютите чушки.
- Загрейте грила на средно силен огън.
- С кухненска хартия леко подсушете сиренето и го нарежете на парчета.
- Намажете ги леко от двете страни със зехтин, за да не залепнат.
- Запечете сиренето от двете страни.
- Трябва да стане хубаво хрупкаво.
- Отделете го в чиния и докато е топло поръсете с медената глазура.
- Сервирайте веднага с хрупкав хляб и други мезета и разядки.
Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.