IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Chernomore Posoka Boec
BGONAIR Live

Рецептата Dnes: Тарт с череши

Вкусен десерт

Снимка: istock

Снимка: istock

Продукти:

  • 1 пакет тесто за пай
  • 500 г пресни череши на половини
  • 2 супени лъжици нишесте от тапиока
  • 1/3 чаша захар
  • ½ чаена лъжица бадемов екстракт 
  • 1 щипка сол
  • ½ чаша разбита сметана

Приготвяне:

  • Разстелете тестото върху набрашнен плот. 
  • Отрежете малки кръгове от тестото с диаметър около 10 см. 
  • Остатъците от тесто оформете на топка и разточете отново. 
  • Направете още кръгове, доколкото тестото позволява. 
  • Остатъците запазете за украса. 
  • Сложете всеки кръг тесто в малка форма за тарт, предварително намазана с мазнина. 
  • Ако нямате малки форми за тарт, можете да направите един голям тарт. Изборът е ваш. 
  • Набучете тестото с вилица така, че да не се надигне и да не се образуват балончета при печене. 
  • Сложете формите за тарт с тестото в хладилник за около 45 минути. 
  • Междувременно загрейте фурната на 200 градуса. 
  • В голяма купа смесете черешите, тапиоката, захарта, солта и бадемовия екстракт. 
  • Разбъркайте добре. 
  • Извадете тартовете от хладилника. 
  • Разпределете черешовата плънка между тях. 
  • Украсете с лентички от останалото тесто. 
  • Може да не правите лентички, а да изпечете тартовете без украса. Изборът отново е ваш. 
  • Печете в загрята фурна за около 30-40 минути. 
  • Извадете от фурната и оставете тартовете да изстинат върху решетка. 
  • Същата рецепта може да се изпълни и с ягоди. 6

Още рецепти може да намерите в готварската рубрика на Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.
Новини
Свободно време
Водещи
Последни новини
Четени
Най-четени за седмицата