Съставки:
- 3 ч.ч. брашно
- 1 и 1/2 ч.л. бакпулвер
- 1 ч.л. сода бикарбонат
- 1/4 ч.л. сол
- 2 ч.л. смляна канела
- 3 големи яйца на стайна температура
- 1 ч.ч. зехтин или олио
- 1 и 1/2 ч.ч. кристална захар
- 1 с.л. екстракт от ванилия
- 2 средно големи тиквички
- 1 ч.ч. нарязани орехи или пекани
Приготвяне:
- Измийте добре тиквичките и ги настържете на едро ренде.
- В купа комбинирайте добре сухите съставки.
- Отделно разбийте яйцата, захарта, ванилията и мазнината.
- Постепенно добавете сухата смес.
- Когато се получи хомогенно тесто, добавете ядките и тиквичките.
- Разбъркайте добре с шпатула.
- Намазнете подходяща форма за кекс.
- Сложете в нея хартия за печене.
- Изсипете тестото.
- Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 55 минути или до готовност.
- Направете тест с клечка за зъби, за да сте сигурни, че кексът е готов.
- След като се охлади, може да нарежете и да сервирате.
Още рецепти може да намерите в Az-jenata.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.