Съставки:
- 250г сирене рикота
- 250 г брашно
- 150 г захар
- 3 големи яйца
- 16 г бакпулвер
- 50 мл олио
- настъргана кора на 1 лимон
- пудра захар за поръсване
Приготвяне:
- В купа с помощта на миксер разбийте добре яйцата, захарта и лимоновата кора.
- След това добавете постепенно рикотата, като продължавате да разбивате.
- Следва да сложите и олиото.
- Накрая добавете пресетите брашно заедно с бакпулвера.
- Полученото гладко тесто се прехвърля в тава, която е предварително намазнена и застлана с хартия за печене.
- Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 45 минути или до готовност (тествайте с клечка за зъби).
- След като кексът изстине, може да го поръсите с пудра захар.
Още рецепти може да намерите в Az-jenata.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.