IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Chernomore Posoka Boec
BGONAIR Live

Някои рискове за здравето от високофруктозния царевичен сироп


Обратно в новината

Коментари

Напиши коментар Коментари

8
До 8
преди 5 години
Харесвам 1 Не харесвам 0
Tъпaнаp, кенчетата са си от България и се произвеждат в Костинброд!
отговор Сигнализирай
7
Анонимен
преди 5 години
Харесвам 1 Не харесвам 0
6
Анонимен
преди 5 години
Харесвам 3 Не харесвам 1
До До 3Пишеш каквото ти дойде наум, но аз помня, макар и смътно, най-обикновените вафли "Искър", струваха по 5 стотинки едната и наистина бяха чудесни.Вафлите "Боровец" си бяха много добри и през 90-те години, но към края на 90-те ги развалиха с някакъв отвратителен подсладител, не знам дали е високофруктозен сироп или нещо друго, но е отврат.
отговор Сигнализирай
5
do 2 & 5
преди 5 години
Харесвам 9 Не харесвам 2
Отдавна съм спрял да я купувам, както и другите им продукти, включително и т.нар сокове, които също са с глюкозо-фруктозен сироп. Всичките им продукти за Бг са с този гаден сироп. Преките им конкуренти пишат че слагат захар, ама вече не вярвам... Напълно съм съгласен, никой не ме е питал за традиционен вкус, правят си каквото си искат и няма кой да ги глоби, нито ще се намери кой да ги осъди.
отговор Сигнализирай
4
До 3
преди 5 години
Харесвам 13 Не харесвам 1
Едно време какви вафли имаше само, хапвах една и ми ставаше веднага, а сега ям по пет и ми се вдига само кръвната захар. Съсипаха я тая държава, ей!
отговор Сигнализирай
3
До 2
преди 5 години
Харесвам 5 Не харесвам 4
За нашия пазар, с глюкозо-фруктозен сироп е колата в PET опаковки, тази в алуминиеви кенчета е със захар. В щатите е обратното, но и там се продава кола с глюкоза-фруктозен сироп, както и в немалко "бели" държави. Пий си еко-московския квас и не се филмирас с конспирации.
отговор Сигнализирай
2
Анонимен
преди 5 години
Харесвам 8 Не харесвам 1
Преди време шоколадовите вафли "Боровец" бяха много вкусни.после започнаха да ги правят с някакъв друг подсладител и вече са много неприятни на вкус. Толкова неприятно сладки, че ти става лошо още преди да си изял цялата вафла. Развалиха продукта.
отговор Сигнализирай
1
77
преди 5 години
Харесвам 16 Не харесвам 5
Някои големи компании използват глюкозо-фруктозен сироп за производство на напитки, защото е в пъти по-евтин от използването на захар. Но това си го позволяват само в някои държави, като например Бг, а в други не смеят и да си го помислят. Който пътува в чужбина да направи сравнение като погледне съдържанието на най-продаваната безалкохолна напитка в света - какво съдържа в Германия и какво - в България. А уж по закон няма двоен стандарт...
отговор Сигнализирай
Новини