Ако говорим за неразположения, свързани със стомаха и отделителната система, при повечето дами сякаш тези проблеми са доста често срещани. Но какво може да ги провокира? Вижте в следващите редове.
Храни, които водят до запек и подуване:
Изкуствени подсладители
Първата дума в горното описание сигнализира за проблема. Според специалисти, тялото ви реагира най-добре на храна, която е натурална. Ако нещо е изкуствено приготвено, тялото ви има повече проблеми с преработката му.
Съвети, които можете да опитате: заложете на естествени подсладители като мед, нектар от агаве, плод монк (Monk Fruit) или кленов сироп. Ако имате диабет и искате да избягвате естествените захари, опитайте растителния подсладител стевия.
Лук
Лукът съдържа разтворими фибри, известни като фруктан, които могат да причинят пълен „хаос“ в храносмилателния ви тракт. Мощният кореноплоден зеленчук може също така да е малко по-силен, отколкото някои чувствителни стомаси могат да понесат.
Съвети, които можете да опитате: суровият лук създава повече проблеми от сготвения, така че, ако лукът води до подуване на корема, но искате да запазите тази противовъзпалителна храна в диетата си, първо го обработете термично. Лукът на прах също е опция.
Източник: 6 храни, които затрудняват червата и водят до запек
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.