IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Chernomore Posoka Boec Megavselena.bg
BGONAIR Live

Какво да ядете преди консумация на алкохол?

Сиренето съдържа мазнини, които намалят абсорбцията на алкохол

Снимка: istock

Снимка: istock

Консумирате ли алкохолни напитки? Според някои изследвания няма по-малко вредна алкохолна напитка. Дори за червеното вино, за което се смяташе, че има ползи за здравето, учените вече са разколебани. Данните от различни изследвания показват, че организмът реагира на алкохола като към токсин. 

Въпреки всички проучвания, не всеки би могъл да се въздържа от консумацията на алкохолни напитки. Винаги имаме повод да се почерпим, през летните месеци пием любимите коктейли и т. н. 

Храната, която консумираме преди пиене, може да окаже значително влияние върху начина, по който тялото ни се справя с алкохола и как се чувстваме на следващия ден. 

Вижте кои храни да включите в менюто си преди пиене. 

1. Авокадо

Доказано е, че мазните храни забавят абсорбцията на алкохол. Авокадото, което е богато на здравословни мазнини и фибри, е отличен избор за храна преди консумацията на любимите ви алкохолни напитки. Под формата на гуакамоле, тост с авокадо, добавено към салата... Възможностите са много.

2. Яйца

Яйцата са много богати на протеини, а протеините се усвояват по-бавно, така че ви засищат за по-дълго време. Консумацията на яйца преди пиене на алкохол може да забави изпразването на стомаха, което помага за регулиране на скоростта, с която алкохолът се усвоява. Яйцата съдържат и аминокиселината цистеин, която може да помогне на черния дроб да изчисти алкохола, сочат изследвания. 

Източник: Кои храни да ядете преди консумация на алкохол

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.
Новини
Здраве
Водещи
Последни новини
Четени
Най-четени за седмицата