Когато става въпрос за кулинарни умения, някои хора ги измерват по скала за вкус, други по визия, а трети по бързина.
Най-високата оценка се получава тогава, когато и трите компонента са в симбиоза.
Що се отнася до съставките, разнообразните рецепти предлагат странни на пръв поглед съчетания, които се оказват повече от вкусни и лесно влизат в ежедневната кухня на много семейства.
Днешната рецепта дължи страхотния си вкус на комбинацията между пиле, кашу и специален сос.
Приготвянето ще ви отнеме 10 минути, а количеството продукти е достатъчно за 8 порции.
Ще ви бъдат необходими:
½ чаша соев сос
1 супена лъжица оризов оцет
1 супена лъжица кафява захар
2 супени лъжици сос от стриди
½ чаена лъжичка сусамово масло
3 супени лъжици растително масло
6 пилешки бутчета, почистени и нарязани на парчета
Сол на вкус
1 супена лъжица нарязан чесън
1 супена лъжица пресен джинджифил
1 зелена чушка, нарязана
¼ чаша пилешки бульон
2 супени лъжици царевично нишесте
½ чаша изцедени консервирани кестени, едро нарязани
1 чаша кашу
Половин чаша бяло вино
2 стръкчета пресен лук, нарязан ситно
Сварен ориз по желание
Начин на приготвяне:
В купа, смесете соевия сос, оцета, кафявата захар, сосът от стриди и сусамовото масло. Разбъркайте добре и оставете настрани.
Загрейте олиото в голям тиган на силен огън и добавете парченцата от пилето, като внимавате да не са едно върху друго.
Поръсете с малко сол и оставете за няколко минути, докато месото не започне да добива златист цвят. Когато това стане, разбъркайте добре, за да се получи равномерно и от всички страни.
Добавете чесъна, зелената чушка и джинджифила като разбъркате добре, за да се смесят добре с пилето. Поръсете с черен пипер и го оставете да се готви поне 2-3 минути.
Докато тиганът все още е топъл, изсипете бялото вино и разбъркайте добре. Желателно е да обирате и дъното на тигана, за да се разпределят равномерно подправките.
Намалете силата на огъня до слаб и добавете предварително направения сос, царевичното нишесте и ¼ чаша вода, за да се превърне в каша.
Разбърквайте 1-2 минути, за да се сгъсти и след това добавете кестените и кашуто, като продължавате да разбърквате.
Ако сосът е прекалено гъст, можете да добавите още малко вода. Сервира се с поръсен пресен лук върху канапе от ориз, като това е по желание.
Как изглежда в снимки приготвянето на ястието вижте тук

Списък на 40 години ограничава достъпа на САЩ до фючърси върху европейски облигации
Битката за Покровск се ожесточи, украинското знаме се върна над Общинския съвет
Ерата на чиповете е напът да приключи
Възможността за отпадане на някои мита окрили щатските индекси
ЕНП залага на крайната десница за разхлабване на екологичните разпоредби в ЕС
Кадър на деня за 5 ноември
Богдана Панайотова: Терзиев ми поиска оставката с SMS
Цигарите и електронните изделия в България поскъпват от 2026 г.
Късмет и пари в хороскопа на няколко китайски зодии
Сангаре се закани: Левски е длъжен да тресне ЦСКА
Страхотна новина за Лудогорец
Казаха защо Левски мачка и къде е силата на "сините"
Бразилска перла на Левски хвърли в размисли Хулио Веласкес
Пади Пимблет се закани: Ще разбия лицето на Илия Топурия
Александър Бублик яде бой във Франция
5 сутрешни навика, които променят фигурата (и настроението) ви
Четящите хора са 10 пъти по-щастливи от другите
Овесени кексчета с ягоди и крема сирене
Нумерологична прогноза за 6 ноември
Таро карта за 6 ноември, четвъртък
Дневен хороскоп за 6 ноември, четвъртък
Мачовете по ТВ днес (6 ноември)
Виц на деня - 6 ноември
Варненец се озова в ареста след кражба на козметика
38-годишен задигна яке от мол във Варна
Времето във Варна на 6 ноември 2025
16 души са ранени в катастрофи през последните 24 часа
Гигантска ударна вълна се разпространява през Млечния път
Опасна ли е за Земята черната дупка Gaia BH1
Как да пробудим съзнанието си
В САЩ откриха, че човешкото сърце е способно на самовъзстановяване
Най-голямата паяжина в света е открита в пещера между Албания и Гърция
James Webb открива следи от първите гигантски звезди