Солта влиза в съдъжанието на почти всички храни, които хапваме. Много трудно е да я избегнем, и до една степен, това не е проблем. Организмът се нуждае и от сол, за да извършва определени функции, но ако поемаме прекалено много, може да има лош ефект. Нуждаем се от около 6 грама сол дневно, това е една чаена лъжичка. Очевидно е кои са най-солените храни - снаксове, чипсове, пуканки, храни, които се претоплят в микровълновата. Ето и в кои други храни може да има повече сол, според британския "Cosmopolitan".
Песто
В последните години пестото стана хит и е направено от сравнително полезни продукти. Но не е препоръчително да използвате този сос към пастата често, тъй като традиционно около 50 грама песто съдържат 1,6 г. сол.
Сирене
Определени видове сирене могат да са прекалено солени. Затова, залагайте основно на рикота, котидж сирене или кварт. Това означава, че не трябва да поемате чедър, сирене Бри, сирене Фета и пармезан.
Бисквити
Изненада, сладките бисквитки също могат да съдържат много сол! Тортите, зърнените закуски и някои видове хляб - те също влизат в списъка на най-солените храни.