Знаете ли, че редица западни психолози твърдят, че хранителните навици и поведението на масата са пряко свързани с чертите на характера ни? Забавният сайт Bright Side споделя, че психоложката и основателка на кетъринг компания Джулиет Богосян казва, че най-добрият начин да опознаеш един човек е да го изведеш на вечеря. Какво смята още психоложката, както и други нейни западни колеги за хранителните навици и личността, вижте в следващите редове.
Как консумираме храната?
Според Джулиет Богосян, целеустремеността на „бързоядците“ им пречи да се наслаждават на хубавите моменти от живота. Въпреки че такива хора са динамични и имат широк кръг от познати, времето им стига само за двама-трима близки приятели.
Хората, които се хранят по-бавно са упорити и изграждат по-лесно навици. Но са склонни да бъдат егоисти и да поставят собствените си нужди пред тези на другите. Бавни са не само на масата, но често и в работата.
Може би сте забелязали, че хората, които за вас са най-приятни събеседници, приключват с храненето по едно и също време с вас. Това не е случайно. Тези хора се отличават с висока степен на емпатия, лесно се адаптират към другите и са в състояние да намерят компромис.
Ако темпото на хранене на човек се определя от графика, който се налага да следва, това означава, че той е свикнал да върши работата си съвестно. В края на деня такива хора се чувстват удовлетворени от свършеното, но се и чудят колко бързо е минало времето.
Поведение на масата
Според проучванията, хората които са склонни да овкусяват храната, преди да я опитат или пък поръчват храна, без да разгледат преди това менюто, трудно понасят промените в живота. Човек, който си изяжда всичко, преди да премине към следващото пък, се характеризира с внимание към детайла.
Според Богосян такива хора вършат работата си с максимална отдаденост, но също така не харесват промени. От друга страна, хората, които консумират едно и също и отказват да опитат нещо ново, обикновено са невротични и тревожни дори без видима причина.
Любознателната личност не се колебае да задава въпроси на сервитьора относно избора на ястие. Такъв човек често е готов за експерименти и е в състояние да върви смело напред, за да реализира новите си идеи.
Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.
ЕС обмисля забрана на Huawei в мобилните мрежи на страните членки
Инфлационен обрат дава на развиващите се пазари предимство пред богатите държави
Анализа Узарди: Живеем в епоха на преходи – несигурността ще остане новата норма
Борсовият възход на AI компаниите подкрепи тримесечната печалба на SoftBank
Азиатските пазари затвориха на червено след волатилна търговия
Безработицата във Великобритания е на най-високото си ниво от периода на Covid-19
Нина Николина за песента "Страх от високо" новия си фолклорен проект
AI изкривява мисленето на децата, няма да можем да го контролираме (ВИДЕО)
Радев: Стефка Евстатиева прослави България на най-престижните сцени
България е сред водещите страни в инвитрото - успеваемостта е 26-27%
Скъп софтуер е поредният тежък удар по бизнеса
Нов трус в Пирин Благоевград
Закъсалият Ливърпул сменя ван Дайк с ренде от Интер?
Пилотите да говорят по-малко, поиска босът на Ферари
Черно море уреди контрола
Поема ли гранд? Стана ясно къде ще работи Манчини
Парадокс или не? Левски падна от ЦСКА, но е фаворит за титлата
Американската легенда Крис Айзък идва за първи път в България с концерт в София за лято 2026
Биотин – витаминът за красота отвътре
Зимен хороскоп за всяка зодия
Трапезата на Свети Мина
Анета Драганова: Естетични процедури не трябва да се правят в гаражи, салони и бензиностанции
Хидрогел маски за лице – хит в грижа за кожата
"Побити камъни" няма да приема посетители до 5 декември
Няколко района във Варна останаха без вода заради аварии
Валежи от дъжд в 17 области днес
Спипаха шофьор с над 2 промила във Варна
Отбелязаха 140- годишнината на Варненската червенокръстка организация
Спипаха мъж, извършил две кражби във Варна за часове
Rocket Lab отложи първия полет на Neutron за средата на 2026 г.
Можем ли да „върнем“ слънчевата светлина в Космоса
Ново откритие в квантовата физика отваря пътя към междузвездните пътешествия
Portal Space Systems представи сателитната платформа Starburst
Новите технологии могат да спасят астронавтите от космическо прилошаване
Vast изведе на орбита демонстратора на първата частна космическа станция Haven-1