Българин е кръстник на урагана Кирил

Името на урагана е било откупено срещу 199 евро от трите деца на Кирил Генов
19 яну 2007 12:36,
Българин е кръстник на урагана Кирил
Ураганът Кирил ще се насочи към страните от Северна Европа и ще заобиколи България. Снимка: АФП

Вестник „Любекер Нахрихтен“ пише в днешния си брой, че името на урагана Кирил е било откупено срещу 199 евро от трите деца на Кирил Генов – очевидно българин, живеещ в Нойенхаген край Берлин- и му е било подарено за неговия 65-ти рожден ден, съобщи DW.

Децата му всъщност искали да закупят област на високо атмосферно налягане, които носят хубаво време, но такава нямало налична.

Името “Кирил” – което има старогръцки произход- е най-често срещано в България и Русия. Има множество светци, които носят това име, както например теологът Кирил от Солун, на чието име е назована кирилската азбука – тези разяснения даде агенция ДПА по повод унищожителната буря - ураган, която премина снощи из Германия и Европа.

Ураганът Кирил, който сега се развихря над Германия, ще се насочи към страните от Северна Европа и ще заобиколи България, коментира по-рано днес генералният директор на Националния институт по метеорология и хидрология към БАН Константин Цанков.

Очакват се ветрове със средна скорост, които ще се усетят най-вече в Североизточна България, в районите край Дунав и по високите планински места.


Спонсорирано съдържание