Слави плаща 1000 лева на жълтата преса, загуби дело

Слави Трифонов загуби поредното си дело срещу вестник “Шоу” и е осъден да плати 1000 лева
10 дек 2007 18:32,
84
Слави плаща 1000 лева на жълтата преса, загуби дело
Трифонов загуби поредното си дело срещу вестник “Шоу”. Снимка: Булфото

Слави Трифонов загуби поредното си дело срещу вестник “Шоу” и е осъден да плати 1000 лева.

БГНЕС отбелязва, че адвокатите на Трифонов „нямаше как да не се съгласят" с решението на съда „след тригодишно упорство.“

Според агенцията Станислав Тодоров Трифонов отказал да бъде направена независима експертиза за наличие на наркотични вещества в организма му в лицензирана европейска лаборатория в Лозана и Лондон.

Съдът счете, че искането за прекратяване на наказателното производство поради изтекла абсолютна погасителна давност е основателно и следва да бъде уважено.

Съгласно описаното в тъжбата и уточненията към нея в процесна публикация се твърди, че са нанесени обиди и клевети на тъжителя Трифонов.

Въпросната публикация е от 02.10.2004 година и в нея се твърди, че Трифонов е вземал наркотици.

За престъплението, за което е образувано настоящето наказателно производство- по чл.148 ал.2 от НК, законът предвижда наказание глоба от 5 000 лева до 15 000 лева и обществено порицание.

Съгласно чл. 88 ал . 3 от НПК, когато съдебното производство се прекрати, гражданският иск не се разглежда, но може да се предяви пред граждански съд.

Основателно е искането на защитника на подсъдимите за присъждане на съдебни разноски, тъй като на основание чл. 190 ал.1 пр.2 от НПК- когато наказателното производство е образувано по тъжба на пострадалия (каквото е настоящето производство), разноските се възлагат на частния тъжител.

По делото са налице доказателства , че подсъдимият Георги Илиев е заплатил на защитника на петимата подсъдими сумата от 1 000 лева, които представляват направени от него съдебни разноски.

Предвид на горното тъжителят Трифонов следва да бъде осъден да заплати на подсъдимия Илиев сумата от 1 000 лева, отбелязва БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
соц. идиот преди 16 години
Защо *** на сайта се стремят да ни заливат с такива новини за тези парцалени плашила като провинциалиста трифонов, курвесата Цура Красимирова и всякаква подобна *** ?? Спрете да ни занимавате с тези !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
3
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Трябва да се похвали сега у Шоуто.
2
0
 
0
 
! Отговори
nema преди 16 години
koi go izmisli tova 4e gonzo e zvezda. po skoro e legenda. nosi se legendata za nego 4e e bil nqkoga futbolist. priznat samo v selo poduene. toi e nai- SLABIQT NAPADATEL igral nekoga v bg purvenstvo.
1
0
 
0
 
! Отговори
LORENA преди 16 години
Продължава да вони и да ни трови.Като има кой да я купува!Проблемът не опира само до Трифонов,а до всички,с които тези парцали си пълнят страниците!Жалко,че не се обединиха,но то в България кои и кога са се обединили за нещо в името на обществото?!