Дамската чанта става все по-тежка

Една дамска чанта в момента тежи средно 2,4 кг
14 дек 2007 11:40,
36
Дамската чанта става все по-тежка
Жените носят все по-големи чанти и все по-често през рамо. Снимка: victoriastaten.com
През последните пет години дамската чанта е станала с 38% по-тежка. Вестник The Daily Mail пише, че според данни от изследване, средно дамска чанта сега тежи 2,4 кг, а през следващото десетилетие теглото й ще достигне 3 кг.

Фиона Ламберт от компанията Asda, по чиято поръчка е проведено проучването, каза, че все по-популярни стават големите чанти и жените все по-често ги носят на рамото си, а не в ръка.

Ламберт посочи, че рамото на съвременната жена изпитва такова натоварване, като че жената работи на строеж.

Особено силно женското рамо страда от чанти с дълги дръжки.

Една от причините за по-тежките чанти е, че жените, освен тоалетни принадлежности, все по-често носят със себе си ноутбук и телефони.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
Вишничка преди 16 години
Ето и това не знаеш,какъв плод е вишната?Моля те,няма да ти обяснавам:google.com...Ми преброй си джобовете сладурче,цели шест,т.е. цифрата е еднаква за костюм или гащеризон,но най-вероятно носиш второто,както казват: на вкус и цвет товарищи нет...
14
0
 
0
 
! Отговори
наблюдател преди 16 години
колко жени носят дънки или панталони с по 4 джоба, когато отиват на работа? второ вие жените, а както забелязвам и ти имате някакво сбъркано мислене.... кои ви наби в главата, че като се качите на токчета или сложите къса пола или ризка или блузка с по-разтворено деколте, това ви е удобно за работа??? трето много малко жени си слагат шапки и шалове през зимата, защото ще им се развали *ибаната прическа... четвърто моите джобове не са натъпкани, като "монтьорски гащеризон", имам си 1 джоб за личните документи, 1 за мултифункционален телефон, 1 за служебен, 1 за пари, 1 за допълнителни неща (кондоми и кърпички) и 1 за ключове, е колко станаха? и натъпкани ли са? фани се скрий някъде...
13
0
 
0
 
! Отговори
Вишничка преди 16 години
наистина най-добре нищо да не казваш.1.Жените носят панталони и якета с джобове,но не е необходимо да са натъпкани като монтьорски гащеризони...2.Повечето си носят резервно бельо и чорапки,ако им стане студено на дупето или крачетата,от много глава не боли...3.За жена ти,сигурно споделя моето мнение,че дрехите в които си най-нагиздена и нагласена дори и само за работа,са най-удобни на женското тяло и самочувствие.4.Най-важното за оптимизацията:българската жена живее така,сякаш има сто ръце...А всъщност са ни само две.Така че,скъпи наблюдателю,гледай по-добре или си мълчи.
12
0
 
0
 
! Отговори
наблюдател преди 16 години
това е защото жените не разбират от оптимизация.... помъкнали 200 неща в една чанта, в която ровят по 10 мин за да намерят нещо, аз как си събирам всички необходими неща в джобовете, които уточнявам са стадатен брой, а жените да кажем не носят панталони и якета с джобове, но това не означава да помъкнат половината си козметика плюс куп други ненужни неща... барем да си носеха прашки и чорапи за след секс, а то и това не носят.... сами са си виновни като робуват на модата.... а и да уточня ако има заядливи женски коментари, моята жена съм и казал да не се цапоти, защото е достатъчно хубава, а дрехите да си слага тези, които и стоят удобно, няма смисъл като ходи на работа да се гласи...
11
0
 
0
 
! Отговори
Вишничка преди 16 години
Стига де,ще ме изплашиш.Ами аз си имам хоби:колекционирам чанти и бельо.Днес ще се черпим ли,че е петък ?Ако утре не ти е работен ден, имаш наздраве от мен !
10
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Vishnichka, kato se vzemem chanti niama da nosish... i belioy sushto :)))
9
0
 
0
 
! Отговори
Вишничка преди 16 години
Ти ли носиш торбата или тя теб?Еее,сега вече ме разби отвсекъде.Знаех си ,че си сладуранка.Ако някой ти каже,че се смееш на нервна почва,определено не е наясно.Ти си истинска жена, в чантата с хиляда неща.Знам,че вътре криеш още,още...
8
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Офелия, теб не те мислят, те докторите от 4-ти километър достатъчно мислят за теб.
7
0
 
0
 
! Отговори
LOLcat преди 16 години
Ама и аз като се гледам съм помъкнала някаква торба, все едно шита от половин бизонска кожа. Винаги нося книга, портфейлчета, ключове, червило, елементи на високи технологии, златен компас, портативна бронирана мечка, нож за убиване на божества и кехлибарен телескоп.
6
0
 
0
 
! Отговори
Вишничка преди 16 години
Е,има прости жени,ама чак пък толкова...
5
0
 
0
 
! Отговори
Офелия преди 16 години
В лесбийската чанта освен всичко изброено има 2 триона и 3-4 търнокопа с различни аромати...
4
0
 
0
 
! Отговори
мими преди 16 години
то само вибратора ми е едно кило, ако слажа и белезниците, става съвесем тежка, ама ме кефи да е тежка да ми тежи и да ми причинява болка.
3
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Мъжете понеже винаги са си ходили с телефоните и аксесоарите, а жените сега ги откриха. Мога само да се изсмея. Защо не пишете за сериозни неща? Жените обикновенно получават по малко пари от мъжете за една и съща работа, но никой не обръща внимание. До кога ще има такава драстична разлика в заплащането? Нека в тая посока да направят проучвания. Да тръгнат по нашите учреждения и да видят за какво става въпрос. Това е дискриминация.
2
0
 
0
 
! Отговори
Вишничка преди 16 години
За българската жена чантите са минимум две.Една на рамо и по една във всяка ръка и така нататък...
1
0
 
0
 
! Отговори
girl rulZ преди 16 години
Българското правителство отново изпревари всички останали страни с решението на този проблем - големината и тежестта на пазарните чанти намалява все повече и повече, а за много жени покупката на ноутбук е в сферата на фантазията, защото трябва да работят поне половин година за него. От друга страна, самата покупка е абсолютно безсмислена, защото още не е направен толкова бърз и мощен компютър, който да може да сметне формулата, с която Топлофикация изчислява сметките на абонатите си...