Шеф в Германия уволни непушачи

Собственикът на малка германска компютърна фирма уволни трима служители непушачи, защото нарушавали спокойствието в офиса
10 яну 2008 09:55,
50
Шеф в Германия уволни непушачи
На някои работни места не може да не се пуши. Снимка: Dnes.bg

Собственикът на малка германска компютърна фирма уволни трима служители непушачи, защото нарушавали спокойствието в офиса, искайки въздух без тютюнев дим.

Мениджърът на IT-фирмата, която има 10 служители, обясни, че е взел това решение, тъй като фактът, че тримата не пушат, причинявал неприятности.

"Не мога да се занимавам с мърморковци", заявява мениджърът.

"Постоянно сме на телефона и е по-лесно да работим, докато пушим. Време е за отмъщение. От сега нататък ще наемам само пушачи", заканва се той.

Германия въведе забрана за пушене в заведения и ресторанти от 1 януари, но на германците в малките офиси все още им е позволено да пушат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
0
 
! Отговори
дидооо преди 15 години
егати тапотО ас пак харесам пушека вапреки 4е не пуша харесвам някои да пуши до мен мнооооооо ЯКО
48
0
 
0
 
! Отговори
Вал преди 16 години
чудя се как в едно свободно общество, за което и ние като "жабата вдигаме крак" се прокрадна тази мода да отричаме разни неща, като пушенето, например. Според мен на френските класически филми вече трябва да слагат надпис за неподходящи до 18 години...та там се пуши..
47
0
 
0
 
! Отговори
Емо преди 16 години
*** от вас не съм чувал бе!!! Защо само спорите колко не били вредни и колко заблудени сме пушачите? Направо сте се зомбирали с тези цигари бе! Като пушех за мен беше радост да излезна навънка и да запаля цигарка, даже и зимата при -10 и да по "медитирам":))) Удоволствие не ми доставяше да димя и кладя на непушачите. *** са тези пушачи, които изискват всички непушачи да им търпят кладенето! Още по-*** са родилките, които пушат, също така са *** и родителите, които пушат в стаята при децата си. Номер 40 - нямам думи! Как може да го наричаш американизиране течението да не се пуши на обществени места и да си против него, ***? Проследи историята на тютюнопушенето откъде идва и до ден днешен кои са най-големите концерни за цигари? Значи ти харесва да живееш с един вид американизация, а с друг не? Интернет защо ползваш тогава? Такива *** ограничени *** като тебе са като мухите!Номер 46 - поредният умник! Принтерите са задълнжително оборудване в един офис, а един пушач е напълно заменим в развитите страни....Защо говориш за катастрофи и озонови дупки? Не си добре!
46
0
 
1
 
! Отговори
Виктор преди 16 години
А бе,*** непушачи! Като не пушите къв го дирите по заведенията бе? Стойте си в парка и си дишайте,само че и там има смог. Австралийците са доказали,че принтерите отделят повече вредни емисий от тютюна,ама принтерите са разрешени в офисите и никой не се оплаква нали? Що вие непшушачи не си направите заведения за непушачи а? Щото ще фалират! Като не искате да душите цигари- не влизайте в заведение! Няма закон,който да ви задължава да ходите на кръчма сред пушачи и да търсите внимание,че сте дишащи:) Нещо станаха на мода непушачите и ***,и двата вида индивиди парадират с това! ОТ ЦИГАРИ не стават катастрофи и не се увеличава озоновата дупка нали? Ама от насраните ви дезодоранти се увеличава! Непушачите се цупят на всичко! В работилница,къде се заварява,дими непрекъснато! Е ,питам аз кой и какво ще работи,когато в една фирма с подобно производство се появи една пръдла "изискваща" чист въздух? Ще стане малко трудно да отделяте любимите си ***,щото ще умрете от глад! Евала на пича,че е уволнил лигаветата! Който го е страх от мечки, да не ходи в гората! Аз също не наемам на работа непушачи и вегетарианци! На тях света им е крив! Следващата стъпка сигурно ще е да се забрани месото,щото на вегетаринаците ще им мирише на готвено месо минавайки покрай заведенията! ***! Стойте си по домовете,само намерете някой пушач да ви издържа!
45
0
 
0
 
! Отговори
Мрънкало преди 16 години
Така...така...много добре тури си една цигара и в *** та и той да пробва от хубавото...или му се иска *** на онзи предишния!!??;)))
44
0
 
0
 
! Отговори
Avok преди 16 години
Ако влезна в едно заведение и седна до тебе да се изпърдя на боб как ще се почуствате бе смрадливци? Дали някой ще си помисли че имам право? Щото ми е кеф? Във всичките заведения вони на тая гадна отрова. Нямам ли и аз право да се забавлявам без да гълтам гнусен пушек и да ми сълзят очите където и да ида? И не е важно дали ще живееш дълго колкото белите орли. А дали ще живеш като тях. Или като смърдящ плъх. Който не разбира нека да погледне мнието на Амнистия за сетивата да види за какво става въпрос. Чал ми стана жал за него. Но се надявам сега като е спрял малко по малко да се земе в ръце. Помислете малко с тия тикви подпалени. Ако ви е писнал живота сложете край, по-достойно е отколко с цигарата в устата.
43
0
 
0
 
! Отговори
:))) преди 16 години
Da vidim,az trqbva da si pu6a samo u nas,ta na vas nepushachite ne vi li stiga,che razdeliha suma zavedeniq i ima masi za nepushachi,samo ne razbiram,zashto nikoi ne sqda tam,vechno sqdate s nas pushachite i posle ni mrankate,che voni na cigari,varvete si dishaite chistiq vazduh i ni ostavete namira,pak i ako se zamislite kolko vredni gazove izhvarlqt kolite ni,ili da sperem i da karame koli i dezdoranti ne trqbva da izpolzvame che uverjdat ozonoviq sloi i oshte red neshta i na men shte mi pilite za edna cigara
42
0
 
0
 
! Отговори
бай хуй преди 16 години
пуши кво си искаш, и се съобразявай с кво си искаш, ама ако примерно ми димиш под носа в място, където пушенето е забранено, маного бързо ше ми попушиш ***. никой не е длъжен да ви диша гнусотиите.
41
0
 
0
 
! Отговори
Backo преди 16 години
Имам много прятели - пушачи. Няма лошо. Но изказването на Пич-а Номер 40 е бая тъпо. Всъщност много прилича на типичното за БГ безхаберие и мърлящина за живота който водим. По отделно всеки вика - леле, много добре си живеят у Холандия, например. А у влака насред зима - на пушача не ми се свиди да запали цигара у купето и да осмърди всичко. Изобщо, доста неща скърдят и БГ, и не е виновен ни бат'Бойко, ни бат'Серго. Виновни сме си ние - дето по далеч от собствения си нос не виждаме...
40
0
 
0
 
! Отговори
M преди 16 години
Евала на пича, писна ми и на мен от мрънкалници дето си мислят че ще живеят с белите орли. Ще пуша колкото си искам и няма да се подчинявам на американизирането респективно дебилизирането на света и забраната на всевъзможни малки радости на хората. Човечеството се занимава с тютюн от хиляди години и винаги се е пушело и не само тютюн.
39
0
 
0
 
! Отговори
Една пушачка преди 16 години
Моля не си хвърляйте фасовете в тоалетната, както и ние не пикаем във вашите пепелници ;)
38
0
 
0
 
! Отговори
Гошо Ротманса преди 16 години
Да пушиш публично, е същото като да си бъркаш в носа, да си гризеш ноктите, да се ровичкаш в устата с клечка за зъби, да се самозадоволяваш - всичкото това може да си го правиш в къщи, а не пред всички...
37
0
 
0
 
! Отговори
ратамахата преди 16 години
Трябва да си има места за пушене, както има места за сране. А не някой да се изсере в средата на стаята и по аналогия да каже "аз така искам, на който не му харесва да ходи другаде, където да не ***".
36
0
 
0
 
! Отговори
bladerunner преди 16 години
Да, спрях ги, цигарите.Не било толкова трудно. Просто не трябва да се полагат усилия. Странно е как понякога се налага сам да се излъжеш. Прекарах месец и половина в абсолютната убеденост, че нямам намерение да ги спирам. И успях. Поне за сега.Спирането на цигарите обаче се оказа не толкова похвално постижение. Много хора ме похвалиха, разбира се. Повечето дори решиха да последват светлия ми пример. Аз обаче не виждам никакво подобрение.Дори когато пушех не съм бил толкова сърдит на себе си, че съм ги почнал. Сега съм. Мразя се. Ненавиждам се. Няма нищо хубаво в спирането. Не става дума за самия процес. Сега усещам толкова много неща, които цигарите са ми пречили да усещам.Усещам толкова много миризми на толкова много неща, че ми се иска да съм пак пушач, който игнорира този аспект на околната среда.Хора! Миришат ви краката, гъзовете, подмишниците, устите... Миришете на непрано, некъпано, неподмито, насрано, препило...Дотук добре. Оказа се обаче, че и аз мириша повече. И на мен ми миришат горните и аз мириша на иброените. Няма такъв ужас. Хора! Като пушите устите ви миришат на пепелници, а когато не пушите миришат на ***. Сами избирайте.Добре ама белият дроб ми е по-добре. Дръжки! Боли ме повече от всякога. Дори предпочитам да съм в задимена среда, за да погълна поне малко лековит пушек. Същите храчки. Същата болка сутрин. Само дето липсва желанието да запаля цигара.Пестя пари. Пестя грънци. Пуша със 100 % по-малко, ям със 300 % повече. Пия три пъти повече кафе.Хора пушете! Няма да умрете по-млади. Няма да миришете на друго освен на цигари. Няма да се чудите какво да правите в почивката. Ще имате още един повод да заговорите момиче. Няма да сте гейове, защото щом имате огънче - значи пушите, щом пушите - пиете, щом пиете - ходите по кръчми, щом ходите по кръчми - сваляте мацки, щом сваляте мацки - не сте гей.Затова си нося едно кибритче в джоба. Върши много работа.
35
0
 
0
 
! Отговори
:)) преди 16 години
Точно така, много добре е направил човекът! Амаха, то че пушенето е вредно, това го знаем, ама има мрънкалници, заради чието дуднене ми иде две наведнъж да запаля, ей така, от единия инат и спортна злоба!
34
0
 
0
 
! Отговори
Мене преди 16 години
Вал, разликата между хремавите и пушачите е, че хремавия не избира кога да се разболее - респективно не може да го предотврати (или поне не винаги), а пушача пуши по собствено желание и може (дори трябва) да изконтролира следващото запалване на цигарата си. Никой не е длъжен да изпитва дискомфорт, на място, на което му се полага нормален престой или активна дейност!
33
0
 
0
 
! Отговори
Anika преди 16 години
Ако някой ву пърди в лицето ще го търпите ли така, както искате вас да ви търпят като пушите? Щото няма пушач дето да не му смърди устата на фекалии ...
32
0
 
0
 
! Отговори
Yonex преди 16 години
Ами с такъв *** за шеф, по-добре да не работят там. Нека да заповядат при нас. Хубавото е че не пушим, лошото е че си имаме нефтозавод, който пуши, много лошо пуши. Хубавото е че си имаме море, лошото е че Бати Серго се сложи на руснаците и сега чакаме да ни направят тръба с нефт през морето.
31
0
 
0
 
! Отговори
доскорошен пушач преди 16 години
СУПЕРР! крайно време е да направят и кръчми само за пушачи. който не иска да му димят, да си ходи в заведения за непушачи
30
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Koito tvardi,4e da pu6i6 e sexy,se samozalugva jestoko..Nito mirisa ,nito vida na pu6e6tia sa sexy.Edinstvennia sexy muj,pu6e6t cigara e John Travolta...ama kolko BG muje sa kato nego??!!