Българска мома остана с разтуптяно сърчице по Путин

Прочувствена история за една дванайсетокласничка
24 яну 2008 17:30,
128
Българска мома остана с разтуптяно сърчице по Путин
Дения с трепет гледа своя герой, президента Путин. О, времена! О, нрави. Снимка: Диапазон рекърдс

Скорошното посещение на руския президент Владимир Путин в София предизвика повече от смесени чувства у софиянци. Едни викаха „Осанна!“, други „Разпни го!“.  

Трети пък се оказа, че са го посрещали със силна емоция в сърцето. Такъв е случаят на младата фолклорна изпълнителка на име Дения Пенчева.  

Възпитаничката в гимназията към Руското посолство, била избрана лично и от най-високо място, да бъде сред "първите 10 щастливци" (ти да видиш), които да срещнат Путин при първия му допир с българска земя.  

Девичето сърце на Дения така се разтуптяло, когато тя зърнала Путин (и Първанов, но къде ти нашият президент да се мери с Владимир Владимирович), че направо я облели горещи вълни на благоговение и щастие. Или поне с такова впечатление оставаме, докато четем виртуозното прессъобщение на пи ар-ката на младото дарование.

Дванайсетокласничката Дения, която е „елитна“ ученичка (по думите на нейния пи ар агент) била удостоена с лична покана от посланика на Русия в България – Анатолий Потапов, да присъства на церемонията по официалното посрещане на Путин. 

За да засвидетелства още по-добре възхищението си към своя герой, Дения дори носила табела-плакат: „Добре дошъл, господин Путин”.  

„Радвам се, че получих покана за събитието. Това се случва веднъж в живота. Церемонията беше наистина много тържествена. Първо прозвуча българският, а след това и руският химн. Смея да твърдя, че изпитах една и съща силна емоция, докато слушах и двата химна“, споделя развълнуваната Дения.  

Ако Дения е учила в училище, може и да си припомни, че при тоталитарна България с подобна агитка се посрещаха изтъкнатите съветски лидери.  

Все пак отдадената на руската култура, дух, единство, творчество и Путин, ученичка, споделя още, че българският фолклор е нейното призвание.

Може би при следващото евентуално идване на Путин Дения ще му изнесе фолкорен рецитал. Поживем-увидим!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
0
 
0
 
! Отговори
sas преди 16 години
Жалките драскачи от Днес.бг с тази статия надминаха по олигофрения дори себе си.
106
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
тази девойка не е изразила гражданска позиция, а са я задължили. представете си да откаже поканата? това не е признак за гражданска позиция, а култ към личността, нещо много страшно и противно. Тоалитарно и антидемократично. Харесва ми иронията в статията, така и трябва.
105
0
 
0
 
! Отговори
DevilishSoul преди 16 години
Е тази статия е една абсолютна простотия!Една медия не трябва да си позволява такива изцепки:(Съжалявам,че го казвам, DnesBG, но материала звучи елементарно-просташки! Иронията е нискоинтелектуална и мисля, че не на място. Освен това, защо трябва да се иронизира. Аз не съм нито русофил, нито русофоб! Но нека сме толерантни както към русофобите, така и към русофилите... И от кога Русия и руската култура се отъждествяват единствено и само с Путин? Хайде да заклеймим и Чайковски и А.С.Попов и ... Ако някой уваважа и "си пада" по Русия и руската култура, това мисля, че изобщо не е срамно. Както не е и срамно, някой да изразява гражданската си позиция, дори и тя да е "фенлък" към даден президент! Мисля, че една медия трябва да уважава гражданските позиции на гражданите, най-малкото защото благодарение на различните граждански позиции в едно общество има място и за различни медии... Много лошо... Не ми е приятно да го кажа, разочарован съм...
104
0
 
0
 
! Отговори
neli преди 16 години
авторът няма ли да каже нещо в отговор на тези мнения или поне да се подпише ??
103
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Абсолютно *** статия!Аз категорично не съм русофил, но съм разочарован от примитивния хумор и ниско-интелигентния сарказъм.Много ниско ниво на журналистика - неподписана статия и нескопосано изложени идеи.Автор(ката) сигурно е от класа на оня професор, който даваше изпити срещу секс.
102
0
 
0
 
! Отговори
Putio преди 16 години
Smeshna istoria. Idolopoklonnichestvo. Na tia godini s PR, iavno kurvoluka ia zove! Uspeh!
101
0
 
0
 
! Отговори
нов преди 16 години
Обезателно ли трябва да се умиля, че някоя е готова да легне на Путин
100
0
 
0
 
! Отговори
Steam преди 16 години
Геронтофилия рулз! Малката пикла си припада по плешив ръб...Чак "девичето"(е нема такава дума!) й сърце се разтуптяло.А сливчето подмокрила ли е? Сигурно ако дойде Буш(старши) ше си резне вените...
99
0
 
0
 
! Отговори
Backo преди 16 години
Рядко *** статия, дори за рубриката развлечения. Авторът, дето не се е подписал, може би трябва да се замисли за някои неща от живота...Момичето от снимката е готино :) Да е живо и здраво и да си гледа работата без да се тормозии от простотиите на някви си комплексари в нет-а
98
0
 
0
 
! Отговори
Мая преди 16 години
Кой дава право на "автора" на тази публикация да иронизира когото и да било????Когато изразява лично мнение в "Коментари",може да ни осветли с тълкуванията си за хорските емоции.Явно е много зле, човекът, щом не може една истинска информация да пусне.Да вземе да асистира на Ю.В.Трагичната Българска журналистика....Малцина имат перо, мнозина-само жлъч...
97
0
 
0
 
! Отговори
Милен преди 16 години
Комунизма е жив другари и другарки...
96
0
 
0
 
! Отговори
lp преди 16 години
Да споделя и аз,Путин е чаровен и красив пич.Искам да приличам на него !
95
0
 
0
 
! Отговори
mm преди 16 години
Наличието на такава статия добре показва падението на българската публицистика
94
0
 
0
 
! Отговори
Mims преди 16 години
Те така си имат "елитните" дванайсетокласнички "пи ар агенти"
93
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
"Българска мома ", "Девичето сърце " - абе, автора, ти да не си й бъркал в гащите бе?
92
0
 
0
 
! Отговори
БББ преди 16 години
Автора ако има малко останало достойнство го призовавам да се захване за друга работа,журналистиката явно не му е присъща.Относно момичето-ако беше посрещнало "многоуважаемия" господин Буш по този начин, дали мнението за нея щеше да е подобно?Питам аз и отговор не искам...защото го знам.Аман от русо и т.н. фоби.Вече съвсем станахте смешни.
91
0
 
0
 
! Отговори
аз преди 16 години
Бат Бойко - аналог на Путин??? Вземете се поограмотете малко, и тогава пишете глупости!
90
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Въх, поредната *** шнуга, дето се подмокря като види лошо момче
89
0
 
0
 
! Отговори
desperada преди 16 години
молявимолявимоляви! за да се възстанови равновесието, намерете ми българска девица, влюбена без остатък в джордж буш - младши! ама такава, дето страда от дислексия, че как ще се разбират иначе влюбените птиченца??? и да си пада по каубойски шапки и като отиде в москва, да зяпа руските дворци с увиснало чене - тъкмо ще са си лика-прилика с джорджи... и той така гледаше...
88
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Путин е пич . Много хора го харесват като визия, като политик и т.н.Той е идеалния държавен глава и за България. Дайте му българско гражданство ,че да стане и наш президент та дано изчисти и нашите олигарси и др. кръвопийци. А нашият аналог бат Бойко го издокарва само на мускули и е пълна пародия на Путин.Апропо: никога не съм гласувал за червените.