Арестуваха саудитка, пила кафе с колега

Жената работела като финансов съветник
6 фев 2008 19:23,
99
Арестуваха саудитка, пила кафе с колега
Жената работела като финансов съветник. Снимка: i-uk

Религиозната полиция в Саудитска Арабия арестува, обискира и държа в ареста няколко часа жена за това, че била в кафене с колега, който не е член на семейството й.

Жената, която работела като финансов съветник, разказала пред вестник „Араб нюз“, че е била задържана в момент на делова среща със свой колега.

Полицаите я отвели в затвор в столицата Рияд, където я обискирали и я накарали да подпише самопризнание.

Тя се съгласила да сложи подписа си, защото се страхувала за живота си.

Г-жа Яра е омъжена и има три деца.

Тя била освободена след няколко часа по настояване на съпруга й, който окачествил неприятната случка като "истинско отвличане".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Аз и с много неща в християнството не съм съгласна и си го казвам, дори със спорила със християнски свещеници на тази тема. Въпросът е друг - във всяка религия няма нищо лошо, лошото е когато се превърне в мания, във фанатизъм, това е лошото. Аз, като жена, не съм съгласна, че трябва да те арестуват заради това, че си пила кафе с колега, или че трябва да те принуждават да ходиш забулена, с това не съм съгласна, заради която и да е религия. А нека те попитам теб нещо, вие, мюсюлманите, толерантни ли сте към другите религии, след като искате да са толерантни към вас? За мен няма проблем всеки да изповядва каквато си иска религия, въпросът е да не се вреди на хора и да не се превръща във фанатизъм.
77
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
A hristiyanite mur6a hahahahahah
76
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Hey hora tolkova ste se ozlobili sre6tu turcite i Islyama,4e 6te polu4ite tumori v mozuka be idiyoti.Kakvi ste vie da sudite na4ina na jivot na drugite nacii,no koy vi slu6a "ku4eto si lae..........
75
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Мюсолманите са ***.
74
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Аз пък си мисля,че трябва да имаме подобни строги закони!Повярвай ми няколко осъдени ще има,след това дори няма да се стига до там,защото хората ще знаят какво ги очаква и че това би могло да се случи!А тези,които твърдят ,че в арабските страни има престъпност,явно не са стъпвали там!През лятото бях в Дубай!Първо-жените не всички бяха забулени,имаше много модерно облечени!Второ-почти всеки говори английски,,да не кажа всеки!Говоря за местни хора,от персонала на хотела до продавачите в търговските комплекси!Трето -видях толкова много паркирани коли с ключовете барабар,никой не ги пипаше,защо ли?Четвърто-беше толкова чисто, имах чувството,че тук живеем в едно голямо сметище,защо ли,ами като разбереш каква е глобата за изхвърлен не на място ***,ще си го изядеш ,вместо да го хвърлиш!Закони,закони и пак закони!Това му е майката!И най-важното да се прилагат!Е,естествено не говоря за едно изпито кафе с колега!В това не виждам нищо лошо,ако са пили само кафенце!
73
0
 
0
 
! Отговори
fesa преди 16 години
hahaha sega taka li stana,may se obidihme ne6to a?"Vsi4ki religii sa ednakvi......"ami kato sa ednakvi za6to plyuete vse po Islyama.Religiyata li pravi horata,ili obratno?Sega za atentatite:6te gi ima vinagi dokato hristiyanite se podigravat s Islyama,da publikuvat karikaturi za Mohamed i t.n.Nikoy ne pravi atentati za svoy kef(ne 4e gi podkrepyam).I ne se pravi na golyama razbira4ka ot religiite po sveta 4e se izlaga6.
72
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Аз пък ти препоръчвам да прочетеш книгата "Не без дъщеря ми" и да видиш една реална ситуация в сравнително съвременно общество. Да видиш как един мъж (мюсюлманин) се държи със жена си (американка) в САЩ - с уважение, с любов, с нежност и как я завлича в собствената си страна и започва да я пердаши и се превръща в звяр само защото законът му го позволява. Тук не плюем религията (или поне аз не я плюя), всъщност нищо не плюя, просто смятам, че такова отношение към жената не е правилно и не е нормално да те арестуват за това, че си пила кафе с колега. Добре поне, че е имала светвен мъж (от малкото), който да я защити, а не да я пребие за постъпката. И още нещо - по принцип всички религии са създадени за да възпитават някакви нравствени ценности, но историята е показала, че впоследствие тези уж правилни религии се превръщат в повод за зверства, убийства и мъчения и стават иснтрумент за власт, с това не съм съгласна. Ислямът не прави изключение и, да, Християнството също не прави изключение.
71
0
 
0
 
! Отговори
Вишничка преди 16 години
Абсолютно съм съгласна с кожен боздуган,закони има във всяка държава.На който не му харесват,да си смени гражданството.Системата обаче не работи така,че да се спазват от всички.Въпросът е,че и смъртно наказание да има,пак ще има престъпления и престъпници.Хората са различни и по природа,колкото и да не ни се вярва,в много от нас е заложена тази агресия и кръвожадност.Та ние сме част от планетата Земя,свят на хищници и жертви.Народи различни,хора различни, манталитет различен.Достатъчно е да погледнем коментарите по една тема и ще се убедим колко сме нетолерантни понякога,та нима тук не сте прочели мнения на хора,които все още гледат на жената като на слугиня.А за арабите пък думата е собственост,за други времена-робиня и т.н.Колкото едно общество е по-затворено и ограничено,толкова мисля аз пък е по-низше в хуманитарното си развитие.Колкото по-сурови са законите,толкова и скритите престъпления се превръщат в изстъпления.Мисля,че мюсюлманките в това отношение са едни подтискани и нещастни същества,и такива новини само ме радват ,че все пак живея в тази макар и бедна,но отворена за света държава.
70
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Обаче в такъв случай това за законите, което започна ти, е съвсем друга тема и нама общо със статията. Аз не казвам, че трябва да има закони, или че не трябва да са строги. Казвам, че не е редно нещата тук за станат като при тях и да не може една жена да изпие по кафе с колега без да я арестуват. А 54 си каза буквално "дай да станем като тях", еми, не трябва да ставаме като тях. И после каза - не е чак такова отношението към жените - какво значи "не е чак такова" нали ги виждам как ходят забулени!!! То това е достатъчно лошо отношение - все едно не ти дават да имаш лице, да нямаш личност, това си показва, че си никоя, не те зачитат изобщо!!! А ако си мислиш, че при тях престъпността е по-малка - ами не е така, ама изобщо, по-голяма е даже, а и могат да се изгаврят с теб както си искат!!!
69
0
 
0
 
! Отговори
зъбатия преди 16 години
Ей на такива като тая забулени пингвини само бой е...н и тва е!
68
0
 
0
 
! Отговори
кожен боздуган преди 16 години
Ама не е проблемът в това законите да са ЧАК толкова сурови. В крайна сметка, никоя цивилизована страна в днешния свят не признава членовредителните наказания (рязане на крака, ръце, езици, носове и т.н.). В действителност само с няколко уместни, целенасочени промени в наказателните закони нещата у нас могат РАДИКАЛНО да се променят към по - добро. Само че 240 - те *** в НС се занимават с други, по - важни неща...
67
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
64, така си мислиш защото не си жена, вероятно. Аз имам приятелки, които ходят с мюсюлмани, и трябва да ти кажа, че отношението им е ужасно към тях, чъпреки, че са в БГ. И освен това, имах една съученичка, която е от арабско семейство и има брат. С това момиче се държаха като с изтривалка, собствените му родители!!! Така че не ми говори, че не било такова отношението, ти прочете ли статията - за едно кафе с колега да те арестуват!!! Направо маниакално!!! Щом в БГ при нашата законова система могат да се държат така с жените си и с дъщерите, представи си в арабските страни, където и законът им го позволява, какво ги правят!!!
66
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Ако имахме такива закони, сигурно нищо нямаше да четем, особено жените...
65
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Хехе, 63, ето типичното мюсюлманско мислене - вашата религия е по-смотана, сега какво, "джихат" ли ще обявиш? Аз не съм съгласна и с много действия на Християнството, но поне тези неща са ставали преди векове, когато човечеството е било на по-ранен етап от развитието си. Сега, обаче, сме 21-ви век и християнството е доста по-различно и доста по-пораснало като религия, докато Исляма си стои на едно ниво и си прави същите простотии. Може ли да не смятате жената за човек, да говорите глупусти за джихати и т.н. Аз нямам против никоя религия, всеки има право да изповядва каквото си иска, но стига да не пречи на другите, а вие пречите. Първо - всички тези атентати, при които загиват хиляди хора, второ - съсипвате живота на жените си и си ги използвате за изтривалки. На мен не ми пречи, че някоя жена иска да се забради, обаче да си е неин избора, и да е достатъчно информиран, а вие до инфо не ги допуската, явно ви е страх да не ги изпуснете от властта си, или нз и аз!!Така че, стига с тези тъпотии - тази религия е добра, онази не е, всички религии са еднакви. Еднакво праведни и еднакво погрешни, не можеш да кажеш вижте си вашата религия, виж си ти първо твоята, направи нещо да я доразвиеш, замисли се като личност, не можете все в 15-ти век да си седите, по дяволита!!! Не за друго, но страдат хора от това!!!
64
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Да съвсем нормален съм!Знам какво им е отношението към жената,не е точно такова ,както ви е се опитвате да го изкарате!Ако имахме такива строги закони,нямаше да четеш "внук убил баба си"," Пияния Стависки уби човек","В еди коя си институция имало корупция" и т.н.!Но на такива като теб,хак ви е!
63
0
 
0
 
! Отговори
fesa преди 16 години
Hey mrusni Hristiyani takiva,ya si vijte va6ata lajliva i skapana religiya,i posle sudete za drugite religii be.Tolkova zlini sa izvar6eni po sveta zaradi Hristiyanstvoto 4e nyamam dumi.
62
0
 
0
 
! Отговори
Българин преди 16 години
Фанагория е името на столицата на Велика България(тази на хан Кубрат).Колкото до законите им те си ги почитат и не мисля, че трябва да гии обсъждаме и да им се месим.Да не ги разбираме и одобряваме(особенно отношението им към жените), но това не значи, че трябва да викаме варвари *** и т.н..А като стана дума за арабските цифри, които не знаех че са от Индия произлезли от Индия са всички *** по света включително и българските, тъй че какво излиза от "***" се развива целия свят.А арабите, че в средновековието са били напред това е факт.Те и редовно са се къпели за разлика от западноевропейците, които са се къпели веднъй на 2-3 че и повече месеца от страх че може да се разболеят и умрат.Ние не искаме САЩ и Европа да ни се месят в нашата политика ама щом нещо е различно и веднага съдим.
61
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Ти нормален ли си?? Как техните закони да са и тук, да седне една нормална жена да изпие едно кафе с колега, и хайде в затвора, така ли трябва да е?! Ами аз като работя само с мъже в моята фирма, какво, сигурно трябва с камъни да ме пребият, така ли? А и да откраднеш и веднага да ти режат ръката - да не сме в каменната ера, бе, ти луд ли си? Не трябва да се стига до крайности, това е тъпо. А тяхната религия, не че искам да я плюя, но е една от най-противните за мен. Това да не зачиташ жената за човек, да се надъхваш да водиш "джихати" срещу "неверници", ами я си помисли, ако има бог, в който си струва да вярваш, защо ще подкрепя такива ужасни неща, има ли някаква лигика?
60
0
 
0
 
! Отговори
веси преди 16 години
Такива са техните нрави варварски. Не видях нито един коментар за постъпката на мъжът и. Човекът настоявал да я освободят и даже окачествява задържането и като отвличане. И там има достатъчно интелигентни хора които ще променят отношението към жените.
59
0
 
0
 
! Отговори
кожен боздуган преди 16 години
И нека все пак не забравяме, че според радио Ереван е възможно да забременееш от пиенето на кафе. Когато попитали радиото дали това е възможно, то отговорило "по принцип не, но зависи върху какво си седнала!".По този така важен момент обаче, статията мълчи. Т.е., кой къде и как е седял. И как ТОЧНО се е пиело кафето. Мда, въпроси важни са това, моля за повече информация.