Роботите – сексуалните партньори на бъдещето

Ще бъдат ли роботите нашите сексуални партньори в бъдещето?
12 фев 2008 14:49,
26
Роботите – сексуалните партньори на бъдещето
Жиголото Джо или Джъд Лоу. Снимка: bbc.co.uk

Ще бъдат ли роботите нашите сексуални партньори в бъдещето? Според експерт, работещ в областта на изкуствения интелект, още в средата на този век да си легнеш с фатална електронна жена или супер жребец робот ще стане нещо напълно приемливо.

„Представете си: секс колкото ти се иска: 24 часа на денонощието, 7 дни в седмицата“ - цитира АФП Дейвид Леви, автора на книгата „Секс с роботи: еволюцията на отношенията човеци-роботи“ (Sex with Robots: The Evolution of Human-Robot Relations).

Не всички споделят обаче визията му за бъдеще, в което хуманоидите ще осигуряват знойни удоволствия в леглото плюс предварително програмиран разговор за разтуха след това.

Не са малко обаче и онези, които смятат, че това е неизбежно, предвид напредъка, осъществяван всеки ден във възпроизвеждането на мускулите и на движенията на човека или в областта на изкуствения интелект с възпроизвеждането на емоции и самоличност.

През ноември учени от университета Васеда в Япония представиха робот, който може да готви и да използва нежните си силиконови ръце, за да си взаимодейства с хора. Според Леви сексуалният робот Жиголото Джо (Gigolo Joe) - изигран от Джъд Лоу във филма на Спилбърг „ИИ (Изкуствен интелект“ (AI Artificial Intelligence), който предлага разговор и емоционална подкрепа както и креватни лудории - може да се превърне в реалност през следващите четиридесет години.

Други експерти пък са скептични. „Не смятам, че ще имаме роботи, приличащи на хора в този срок от време, изтъква Фредерик Каплан, учен от Федералното политехническо училище в Лозана, Швейцария, който е програмирал мозъка на очарователния робот-куче на „Сони“ Айдо, като се пита дали ние наистина искаме роботи по наш образ и подобие.

Взаимодействията между машини и хора ще бъдат интересни сами по себе си, а не като „симулации“ на човешки отношения, казва той. Давид Леви подчертава, че има търсене в тази област.

Японската компания „Аксис“ вече произвежда нещо, което може да се смята за първите сексуални роботи.

Куклите в естествена големина Хънидолс (Honeydolls) са направени от каучук и силикон от хирургическо качество и на всяка гърда имат сензори, командващи глас: „Щипнете зърното и ще предизвикате сластното кикотене на Синди, която ще ви прошепне нежни думи в ушенцето.“

Жените също ще се изкушат от сексуалните роботи, смята Давид Леви, като посочва по-специално повишените продажби на вибратори и други „сексуални играчки“ в целия свят и падането на табутата.

Но онова, което за Леви е блян за разюздан сексуален живот без отговорност и риск от болести, за други е кошмар на отчаянието.

Мисля, че хората не могат да се влюбят в роботи, казва американската сексоложка Ивон Фулбрайт, автор на много книги. Тя признава, че сексуалните роботи несъмнено ще намерят своята ниша на пазара, по-специално сред мъжете, желаещи да да изживеят диви сексуални фантазии.

Но със сексуалните роботи има проблем: ако роботите са единствената им възможност, хората ще се почувстват като неудачници, изтъква тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
sexileidi преди 16 години
tiq u4eni pak izporholqsaha koi robot moje da ti dostavi takova nezemno udovolstvie kakto moje edin istinski muj,az li4no ne bih zamenila muja si s robot,vse pak dragi u4eni zamislete se malko za bude6teto na tazi planeta i stiga ste gledali da q uni6tojavate!
5
0
 
0
 
! Отговори
gerry преди 16 години
xa xa i az iskam ot tezi....
4
0
 
0
 
! Отговори
LOLcat преди 16 години
И за да добавя малко сериозност към дискусията, да си поговорим за следното: Морално ли е според вас да си поръчаш робот-дете, робот-животно или нещо друго, което да пасва на сексуалния вкус, при условие, че не наранява никого (освен може би чувствителността на хората)?
3
0
 
1
 
! Отговори
бай Гьоре преди 16 години
И на мен ми писна да се правя на интересен само да си докарам малко секс. Женските щом не искат и се правят на недостъпни, да си изкарват парите като нас - с пот на чело, а не само по гръб!!! Поръчвам 3 веднага!
2
0
 
1
 
! Отговори
Киреза Стирянов преди 16 години
Секс безкрай.....няма сифилис,трипер и най-страшното - СПИН.Чао сладки мацета......горките,как ли ще си купуват скъпи колички,диамантчета и кожички...:))))))))))Само че май ще трябва да кажем довиждане и на "хомо сапиенс".Жалкооооооо.Но поне Земята ще си почине от "същество разумно":))))))))))))
1
0
 
1
 
! Отговори
rain преди 16 години
Два мъжки, моля. И ако може да не говорят, а само да се усмихват : )))) С опции приготвям коктейл и мия чинии