Свети Валентин? Егати простотията!

Двайсет причини, поради които съвсем оправдано можете да намразите този празник
12 фев 2008 11:13,
127
Свети Валентин? Егати простотията!
Илюстрация: AMY

Идва 14 февруари.

Ако сте от щастливците, които с трепет в сърцето чакат този ден, за да обсипят любимия с тюл, брокат, плюш и купища гащи на сърчица – честито!

Обаче има и хора, които нещо не се чувстват на място, когато този ден дойде.

Да си го кажем направо – МРАЗЯТ ГО. Но не знаят защо.

Е, ние ще ти помогнем.

Ето ти двайсет причини, поради които можеш да намразиш Свети Валентин съвсем оправдано - събрани прилежно от The Times. 

20 причини, поради които е окей да мразите Св. Валентин

За момиченца

Не можете да се оплаквате. Защото ако сте сама, ще звучите като изсушена, престаряла мома. А ако пък имате някаква връзка, всички ще мислят, че сте си хванали егати тъпото парче за гадже.

Няма нищо по-разочароващо от това мъжът, когото досега сте възприемали като потенциален бъдещ съпруг, да изрази романтичните си въжделения посредством картичка с нарисувана овца и надпис „агънцето ми“.

Със стремежа си да си изкарате най-романтично от всички останали на тази планета, Свети Валентин се превръща в нещо като мини-сватба... но през февруари – най-влажният, студен и гаден месец от годината. Никой не би трябвало да очаква да има сватби през февруари. И то всяка година.

Романтиката и любовта около Свети Валентин може да се сравни с поговорката „от ден до пладне“. Демек – на следващия ден надали нещата ще са същите.

Наоколо е пълно с хора, които изглеждат зашеметяващо красиви и щастливи, което те навява на мисълта, че са безумно влюбени и правят див, завладяващ секс по сто пъти на ден. А ти – не. Това те кара да се чувстваш ужасно нещастна.

Момичето, което най-много те дразни, вероятно ще получи голям подарък – чифт секси ботуши. Ще се хвърли на врата на гаджето си, а когато той отиде в другата стая, ще изкоментира, че всъщност ботушите биха прилягали повече на някоя проститутка.
 
Няма такова нещо като добре изкаран Свети Валентин. Дори и да получиш мистериозна картичка/подарък/букет цветя, със сигурност ще е от някой кретен. 

Започваш да се състезаваш с колежките си. Ооо, оная от маркетинга получи най-голям и скъп букет цветя, обаче ти пък имаш резервация за най-якия ресторант в града! Я да видим сега кой кого! Ама ха!
 
Празникът на влюбените те кара да се подлагаш на зверски диети. Шансовете той да ти купи шармантно бельо са високи. Шансовете коледното плюскане да си личи по корема ти са още по-високи.

Розовите роклички, обсипани с камъни Сваровски, отиват само на тригодишни пикли и на манекенките на италианските модни дизайнери.

За момченца 

Свети Валентин те кара да намразиш всички останали мъже. Айде на бас, че всички сносни ресторанти ще бъдат резервирани от разни тъпаци, което значи, че останалите ще трябва да платят двойно повече, за да ядат гадости в някое ужасно заведение.

Трябва да правиш разни тъпи неща, като палене на свещи и прочие простотии. 

Ако не правиш разни тъпи неща, като палене на свещи и прочие простотии, жената ще те намрази.

Минаваш на червено за отрицателно време. Значи, за всичките тези букети, вечери и таксита, ще дадеш луди пари. Нямаше ли да е по-добре просто да й връчиш кинтите и да й кажещ да си купи каквото иска?

Ако имаш съвсем прясна, новичка връзка, и не заведеш изгората никъде на Свети Валентин, рискуваш да бъдеш нападнат с въпроси като „къде се намираме“ и „всъщност, имаме ли някакви сериозни взаимоотношения“. Лошото е, че и да я заведеш, пак ще последват същите въпроси. Егати тъпотията.
 
Не само че трябва да уцелиш размера, цвета и стила на сутиена, който й купуваш, но трябва и да си безразличен към циците на продавачките в магазина.

Свети Валентин я кара да е нащрек още месец преди това и вероятността да се измъкнеш от празнуване е минимална. Дори и да изхвърлиш календара, няма да се измъкнеш.

Абе, едно голямо, задължително и изтощително пазаруване в годината не е ли достатъчно??? Айде, разбираш коледната истерия, дори си окей с това да изпиеш и един Бейлис в 11 часа без някой да те мисли за гей, обаче всичко това наново на 14 февруари?? Що за глупост!

А аз защо не получавам подаръци? И въобще, какво ще прокопсам аз от 14 февруари?

Няма нищо по-разочароващо от това жената, която досега си възприемал като потенциална бъдеща съпруга, не само да не се засмее на картичката с овцата, ами и да те разпердушини с един як скандал.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
малко сплескано човече от коментарите. Знам, че не си само едно, но се обръщам в единствено число, защото ти просто си клониран и няма значение с кого говоря. Четох това което си писал. Ако Красита (риспект, краси) прочете какви жалки неща се породиха от нейният поглед върху св. Валентин ще онемее и няма да пише статии 8 години, защото когато тя писа по въпроса, мисълта и фокусираше неща отвъд семплото плюене, с което ти си неразделно свързан. Напъните ти да минеш за осведомен човек със собствено мнение както винаги се провалят от повторението и абсурдността на това което казваш: предполагам, че в обвитите ти с папагалски гънки мозъци не е и минавала мисълта, че един празник става такъв за някого, защото му се радва, а не защото е в календара. Разбира се, знам че е много по лесно е да храчиш душевни гнусотии върху нещо красиво, отколкото да сътвориш нещо красиво. Знам, че тайно гледаш Биг Брадър, макар че обясняваш във форумите колко е пошло, и също толкова тайно се радваш да видиш как хората на екрана провалят живота си, защото това е единственият начин да се почувстваш по-добър. Знам също, че е и доста популярно да се правиш на асоциален странник (независимо че има хиляди други *** като теб) и да превдо-философстваш, особено след като разсъжденията които пробутваш за свои, си ги прочел в нета. Но знам и че на 14, докато лигльовците и пиклите се радват един на друг и звездите ще светят за тях, ти ще си сам, независимо от това кой е с теб и злобата ти ще стигне своя апогей, унищожавайки клетка по клетка душата ти: за пореден път ще си разбрал, че си просто разхищение на материя, с което никой никога не би загубил време. И аз преставам,v.
65
0
 
0
 
! Отговори
brei преди 16 години
az praznuvam trifon zarezan i na vliobenite 6te im doide dobre s botilka 4ervenoto za vliobenite fseki den e praznik
64
0
 
0
 
! Отговори
Вишничка преди 16 години
Ми не четете бе хора,не коментирайте,не празнувайте,щом се дразните.Гледайте се делника,то и празника на вас ви е като делника.Хе хе,пък си представям любовта колко ви е сива.Предпочитам да съм гъзарка,мухла,проста и прочие, и да празнувам,когато има повод.Щото на мен делника ми е като празника...
63
0
 
0
 
! Отговори
Mayday преди 16 години
Отвратителен празник е това! тия дето не ни е осенила безбрежната любов и няма на кой да купим или да ни купи (хаха) нещо за празника, кво да се гръмнем ли? празника.... май само моловете, магазините и цветарите го тачат...
62
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Statiata e zabavna i ne e nasochena s/u praznika, prosto e razvlekatelna!
61
0
 
0
 
! Отговори
Антонов преди 16 години
Ами, да. Живеем в свободна страна.Всеки може да стане католик, ислямист, ....Но защо това трябва да се пропагандира?
60
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
"Видяла жабата че коват вола и тя вдигнала крак". Нашите мухльовци искат и те да се пишат западняци. Това е западняшки католически светия, но простаците и това не знаят. Иначе балончета със сърчица, бонбончета, конфети и газарите са много доволни.
59
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Mi kakvo mu e loshoto na praznika? Kato ne go haresvate, NE GO PRAZNUVAITE! Niakoi da vi e karal nasila da kupuvate sarchitsa i baloni? Az pone shte si go praznuvam, pak vie-ako iskate! Zhiveem v svobodna darzhava, nali?
58
0
 
0
 
! Отговори
Антонов преди 16 години
Свети Валентин е католическа *** за разлигавени душици. Ние сме си българи и си имаме Трифон Зарезан.Толкова светци имаме.Защо трябва да добавяме нови, и то католици?
57
0
 
0
 
! Отговори
robot преди 16 години
защо никой не говори за трифон зарезан а за свети валентин,наистина е измислен празник.който си е влубен на 14 пак ще си е влубен ебети простотията
56
0
 
0
 
! Отговори
blonde преди 16 години
Има още нещо - не обичам този празник, защото по заведенията в които редовно си ходим е пълно с хора, които са се сетили точно на тази дата да отидат. Абе как цяла година дори не си говорите с този човек, а само на празници се сещате да излезете! Това е простотия. Аз бих се обидил на такова отношение. Не случайно има приказка, че обикновените работи са най-хубави, нужно ли е само на празник да се обръща внимание на другия човек. когато се направи без повод е много по-хубаво.Та... толкова за тоз "празник" на "влюбените" ;)
55
0
 
0
 
! Отговори
Вишничка преди 16 години
Като чета коментарите се радвам,че съм лигла,която обича тази простотия празниците,радвам се и на веселието на хората около мен.Изобщо,който се чувства влюбен ,може да подари и най-дребното нещо,плюшено червено сърчице,дори балонче с форма на сърце.Каквото и да е,стига да е от сърце.Айде дано и пишещите тук прагматици получат по една розова целувчица на този ден,пък да видим дали няма да им стане драго.Ракия и друсана салата можеш да ядеш всеки ден,нали?Май българина няма нужда от напомняне от медиите за това.Да живее льобофта както казва един мой приятел!Смей се ,пей сърце. Отпусни душата и ПРАЗНУВАЙ,много важно кой го тачи или не този ден.
54
0
 
0
 
! Отговори
vde преди 16 години
53 не завиждам, защото съм влюбен, НО ненавиждам този "празник" първо, защото е католически, а аз и католичесто в едно изречение не се връзва (освен ако не е отрицателно), второ, защото хамериканците и прочее католически общества го превърнаха в поредната гнусна комерсия, трето което може би ня някой ще се стори супер тривиално:"Защо трябва да показвам точно в този ден, че те обичам, а не във всеки един друг?" И остана най-важното, защот трябва да го празнуваме този комерсиално спекулативен празник, когато "спокойно" можем да можем да си отпразнуваме един типично Български празник, който ако някой не се сеща се казва "Трифон зарезан" и ако си го изкарвам с половинката и приятели, и най-добрия приятел на този празник виното. А на всички Валентинковци приятно комерсиализиране и ако не друго поне приятно изкарване.И само за информация в багажника съм приготвил вече 3 бутилки вино, едната от 1991 и имам намерение с най-голямо удоволствие да си я изпия на 14ти :_)Наздраве Трифонци :_)
53
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
това е супер *** и измислен празник, до преди 15г никой не беше чувал за тая глупост но явно нещо като се налалага на хората в един момент започва да изглежда нормално въпреки че не е
52
0
 
0
 
! Отговори
tina преди 16 години
mnogo xubav praznik za vlubenite no ne i za tezi koito sa razo4arovani ot lubovta
51
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Рядко *** статия. Единствените хора които могат да мразят св. Валентин са ттия които завиждат на влюбените.
50
0
 
0
 
! Отговори
Томов преди 16 години
За останалите - вино, ракия и благи мезета:)
49
0
 
0
 
! Отговори
Финта преди 16 години
Дай да хванеме мъжете и да заредиме "патрона" и да изпотрепем всички тия каде са измислили лигавщини като т'ва.
48
0
 
0
 
! Отговори
Антонов преди 16 години
Който иска - да си празнува.Ако искате - празнувайте и сатанински празници!Но защо Св. Валентин се пропагандира от медиите?
47
0
 
0
 
! Отговори
Gardian преди 16 години
Интересно, и "The Times" се занимава с простотии като "Шок"... Оставете хората да си празнуват каквото си искат. Ако някого пък са зарязали, да отиде да се напие. Ако някой е пиян, може и да заобича : )... Душата ми е пуста без любов и вино, казва Ронсар. Да вземем да ги обединим празниците, а?...