Любовта наистина е сляпа

Чувствата към партньора правят всички останали далеч по-неатрактивни и по някакъв начин мислите за тях биват отблъснати
15 фев 2008 09:26,
39
Любовта наистина е сляпа
Снимка: Dnes.bg

Любовта наистина е сляпа... поне що се отнася до отношението към околните. Проучване в Университета Калифорния в Лос Анжелис и уеб страницата за запознанства eHarmony установиха, че студентите, открили любовта си, не забелязват другите привлекателни младежи и девойки около тях.

Чувствата към партньора прави всички останали далеч по-неатрактивни и по някакъв начин мислите за тях биват отблъснати, обяснява Джан Гонзага от eHarmony.

Той и колеги са анкетирали 120 хетеросексуални студенти, имащи сериозна връзка, за отношението им към снимки на привлекателни представители на противоположния пол.

След това им е поставена задача да напишат есе за романтичната си връзка, като всеки път, когато си помислят за лице от разгледаните снимки, да отбележат това в полето отстрани.

Резултатите показват, че вероятността вниманието на лицата да бъде отвлечено с представите за друг човек е шест пъти по-малка ако пишат за партньора си, отколкото ако темата е друга.

Попитани по-късно за външния вид на хората от снимките, влюбените си спомнят преди всичко детайли от облеклото или други обстоятелства около портрета.

Гонзага коментира, че при любовта сякаш възниква селективно игнориране на привлекателността на лица, различни от партньора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
2
 
! Отговори
jennet преди 16 години
"Като търсиш любовта на някого, ти всякога ще имаш терзание. Когато някой ти кажe, че те обича, кажи му: "Ти вършиш волята Божия". Не питай другите: "Ти обичаш ли ме?" Щом питаш, всичко ще изгубиш. Кой как ни обича, то не е наша работа. Това е работа на другите. А ние как обичаме, това е наша работа.Престъпление е човек да изисква от някого той да не обича другиго, освен него."Toва казва Учителят Дънов.
17
0
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
120 хетеросексуални студентИ............
16
0
 
2
 
! Отговори
XX преди 16 години
любовта е просто тъпо, глупаво чувство. наистина те кара да се чувстваш на върха, но реално си ***. just my 5 cents. предпочитам да избягвам това чувство.
15
0
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
Като ви прочете човек елементарните размисли му става ясно защо има толкова разведени и самотни хора. На 11 вече се чукате като за световното и на 23 сте отчаяни от живота. Естествено, то с едното чукане не става. Като бъркате секс с обич така става. Жалкото е че като ви дойде акъла вече сте очукани като порнозвезди.
14
0
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
5 и 12, не е нужно да се повтаряш
13
0
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
9, о напротив - има, предостатъчно примери даже! Огледай се и виж колко разведени със се децата има. И стават все повече. И кьорав за да си ще се сетиш.
12
0
 
2
 
! Отговори
Grown Up преди 16 години
Мисля, че изобщо не си разбрал/а за какво става дума. И не мога да разбера какво общо има "прокопсването" с любовта. Това е нелепо :D Ако си мислиш, че като обичаш някой с цялото си сърце и душа, че той ще ти остане верен завинаги, или пък че ТИ ще си му вярна цул живот - това е наивност и глупост.
11
0
 
2
 
! Отговори
zoro преди 16 години
Всеки влюбен има два пътя - да обожава или да обича. Онзи който обожава, просто се дави в собствения си малък океан от тъга и ревност, неспособен е да изпита върховното щастие на това да бъде обичан, защото не вижда любовта до себе си и се вкопчва в невъзможностите. Най-лесно е да се заеме позицията на жертва. Много трудно е да бъдем воини, но любовта иска точно това не да се отричаме в името на друг и да не забелязваме себе си, а да бъдем себе си заради другия до нас
10
0
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
Който го е страх да обича да не се хваща на хорото. Любовта е за смелите. Бъдете позитивни.
9
0
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
7., себе си ли виждаш в коментара на 4.? Няма как иначе да знаеш.
8
0
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
Слушай 5 и никога няма да прокопсаш. Според 5 обичаш = страдаш.
7
0
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
А тези като 4 си патят най-много. Хващат определено неподходящия партньор и си мислят че с много работа и усилия ще бъдат заобичани. После след една 5-10 годишна връзка не знаят на кое небе са и всички са им криви.
6
0
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
#3, преди да видя че си на 23 мислех че си поне на 40. Кога успя да ги имаш тези дълги връзки бре моме? Ще те прецакват, то не всеки става за обичане ама докато се сетиш верно ще си на 40. Замисляш ли се че със всяка връзка губиш безвъзвратно по една част от себе си ...
5
0
 
2
 
! Отговори
Grown up преди 16 години
...ли е това или какво? Я се всемете в ръце - на 23 години, нещастна, отчаяна. Ако си мислиш, че на 23 си видяла нещо от живота - ще се посмееш хубавичко след 5 години :) Човек трябва да бъде позитивен, но не глупав. Няма такова нещо като идеалната любов. Единият във връзката винаги обича повече и съответно страда повече. Но това не означава, че е по-добре човек да си стои сам. Напротив - бъди влюбена постоянно, та дори и в различни хора. Важното е да се чувстваш добре ;o)
4
0
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
Важното е да не се примиряваш с това, че времето лекува, че човекът не е подходящ и т.н. Не бива да се опитваш да спреш да обичаш, когато сърцето ти е пълно с любов към този човек. А любовта дава сили да се бориш за него. Помогнете на човека до вас да вижда смисъл в тази любов, да вярва в нея и в нейното бъдеще. Трябва само да повярвате.
3
0
 
2
 
! Отговори
pq преди 16 години
vinagi sam imala dalgi vrazki,i vidagi sa me precakvali nakraq,vinagi sam davala vsi4ko ot sebe si i nakraq kvo ,ve4e nqmam sili da obi4am taka ,kakto do sega(makar ,4e vremeto e pred men za6toto sam na 23g.znam li ,moje da mi se slu4i nqkoi den da me obi4at ,taka kakto az vseki do sega do men):((((
2
0
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
Искам да да кажа на всички, които наистина са открили своята половинка - не я оставяйте да си отиде, когато стане трудно, борете се за нея, не се примирявайте, за да не съжалявате един ден, че не сте направили всичко.Обичайте се!
1
0
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
Да,наистина е сляпа, когато истински обичаш някой никой друг не съществува. За съжаление, не винаги обичаш правилния човек, а от това боли.