Шеф на "Майкрософт" отнесе академична атака с яйца

Стив Балмър дълго ще помни визитата си в Университета Корвинус в Будапеща
20 май 2008 14:30,
47
Шеф на "Майкрософт" отнесе академична атака с яйца
Балмър навярно дълго ще помни визитата си в Университета Корвинус. Снимка: Brisbane Times

Главният изпълнителен директор на „Майкрософт“ Стив Балмър навярно дълго ще помни визитата си в Университета Корвинус в Будапеща, след като преживя неочаквано нападение с яйца.

Балмър посети престижния унгарски университет, за да приеме почетната титла „Доктор Хонорис Кауза“ и да изнесе лекция пред препълнената академична аудитория.

Непознат, видимо изнервен унгарец, който стоеше в публиката, изведнъж се изправи и започна да мята яйца по главния изпълнителен директор на „Майкрософт“, пише index.hu.

Нападателят крещеше в залата, че „Майкрософт“ трябва да върне 45 милиарда форинта (182 милиона евро) за софтуер, платен от унгарското правителство.

Реакцията на Балмър на неочакваното нападение също не беше от най-достойните-  той не прояви нужното мъжество и бързо се скри зад трибуната. После охраната изведе агресивния унгарец и лекцията продължи по сценарий.

Веднага след трагикомичната случка се появи и онлайн игра, в която можете на воля да си замеряте Мистър Балмър с яйца. Дерзайте!

Стивън Балмър (роден на 24 март 1956) е изпълнителен директор на „Майкрософт“ от януари 2000 година.

Балмър е първият човек, който е станал милиардер (в щатски долари) чрез акции в корпорация, която не е основана от него или негов роднина.

В класацията на най-богатите хора на света за 2006 на списание Forbes, Балмър със своите 13,6 милиарда долара е на 24 място сред най-богатите хора на света.

 

 

 


 

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
0
 
! Отговори
Роко Широко преди 15 години
Не мога да разбера,защо,аджеба,го плюете Уили "Цайса" Гейтс? Кой му е виновен на човека,че 10(десет) години го оставиха да си разиграва коня? И аз да съм,и аз ще ви съдера ! Освен това,Уили е дарил над 30 милиарда долара,не се сещам точно. А той няма да се занимава с мухльовците,дето си разцъкват в къщи ХР. Просто не може да изпрати полиция навсякъде. Относно Линукса:втора ОС ми е,по-точно "Мандрива". Е,такова чудо НЯМА! Два часа си играх с ефектите,красота! Някои неща се инсталират трудно,обаче ако има нет,няма ядове.За офис е перфектен,блондинката ще загрее малко бавно,но славно! А,и още нещо - и линукса забива,по-рядко,но забива.
25
0
 
0
 
! Отговори
Proximus преди 15 години
Линукс е според мен доста противоречива ОС. Но е необходимо да я има и да се развива.Един приятел, който се занимава с мрежи и уеб програмиране+дизайн си е сложиледно Ubuntu (една от многото дистрибуции на Линукс) и си прави всичко на него и не ще и да чуе за МS.Аз си сложих Ubuntu на компа като 2ра ОС... ами му още не съм успял да си инсталирам и една програма. Иска ми разни пакети които ги нямам, като ги дръпна се оказва че други ми липсват и т.н. Идеята ми е че Линукс базираните ОС не са за масовия потребител (като мен), а за малко по-advanced.Това че Линукс е относително стабилен и сигурен се дължи и на факта че 99% от вирусите из мрежата са предназначени за Win OS.
24
0
 
0
 
! Отговори
ha! преди 15 години
http:// .techamok.com/pics//08/apr/mac/mac.jpgсори
23
0
 
0
 
! Отговори
ha! преди 15 години
Балмър ренегатства.http:// .techamok.com/pics//08/apr/mac/mac.jpg
22
0
 
0
 
! Отговори
Алекс преди 15 години
Аплодисменти за този човек! Жалко, че няма повече такива хора да се опълчат срещу корупцията, измамите и лицемерието.
21
0
 
0
 
! Отговори
Mac преди 15 години
а видяхте ли, че имаше МакБук в залата :)
20
0
 
0
 
! Отговори
growchie преди 15 години
други мятат столове... да види хубаво ли е да те замерят с предмети
19
0
 
0
 
! Отговори
osjy преди 15 години
....абе....Личи си , че е разцъквал Gears of War ! a?
18
0
 
0
 
! Отговори
ijh преди 15 години
в момента пиша почти само под Linux. Преди пишех само под Windows. Linux ме кефи защото всичко става с по два клика и две команди - за разработка приложения е мууцка. Под Windows инсталацията беше бавна , когато нещо не върви се чудиш откъде може да е причината и преинсталираш накрая (молейки се да тръгне). Едно време под Виндовс ползвах Visual Studio и след последният номер със Orcas и .NEt 3.0 (който не се дейнсталира) зарязох Visual Studio-то. Преминах на CodeLite. И така бавно постепенно сменяйки програмите с такива с отворен код, накрая смених и операционната система. Сега се чувствам наистина свободен. Windows съм си купил и го ползвам за игри.
17
0
 
0
 
! Отговори
Кирил преди 15 години
че M$ има да връщa и едни милиончета на нас, дето ни дадоха под наем! WinXP за 3 години. Тоест трябва да ги върнат, ако сделката се разгледа в съда по обвинение "Ощетяване на държавния бюджет и злоупотреби с служебно положение" към тогавашния министър. И тъй като нито министъра ще влезе в съда, нито M$ пари ще върнат, яйцата ми се виждат много удачен вариант, макар и твърде "мек".
16
0
 
0
 
! Отговори
харабийко преди 15 години
14, извинявай, но нормалните потребители на компютър играят игри и гледат филми, а някои от тях дори програмират (или поне понаписват нещо на HTML). Така че примерът ти не е много удачен :)
15
0
 
0
 
! Отговори
Stilgar преди 15 години
Разбира се, че Linux е използваем и дори аз го препоръчвам вместо пиратски Windows. Аз просто коментирах пробутваното в другите коментари, а и на много други места, твърдение, че който ползва продукти на MS е:1) измамен2) не знае, че има алтернативи3) подкупен от MSСпоред мен продуктите на MS са предпочитани масово защото в общия случай са по-добри или най-малкото хората ги предпочитат (щото са познати, по-интуитивни и сравнително универсални), а не защото MS са подкупили не знам си кой.
14
0
 
0
 
! Отговори
ъхъ преди 15 години
Това си е лично твое мнение, икато програмист и като геймър. Аз като нормален потребител използващ компютъра си за други работи (нито играя, нито мога да програмирам, а филми не съм гледал от 3 години сигурно), не ми е и минавало през ума да давам пари за ОС. Научих се да боравя с Linux до степен да ми върши работа.
13
0
 
0
 
! Отговори
Stilgar преди 15 години
Радвайте се, че се е скрил да видите какво щеше да стане ако беше тръгнал да го замерва със столове в отговор. Той го е тренирал това...Иначе и аз си купувам продуктите на MS. Доброволно и с мой пари. А специално за development продуктите на MS къртят. Това го казвам като програмист. MS може и да са ***, но това хич не ме вълнува след като нещата им са не само по-добрата, но в някой случай и единствената опция. Това последното го казвам като геймър.
12
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Приятелю, Линукс е толкова бъгав, че от 4.5 години не ми е правил никакъв проблем, съответно не съм преинсталирал операционна система от същото време. Да, openoffice е по-слаб като възможности от MS Office, но за средностатистическия потребител върши перфектна работа. Ама друго си е, казваш, да изпиратстваш нещо, а, пък после да обиждаш софтуера с отворен код.
11
0
 
0
 
! Отговори
8yyj преди 15 години
абе....Личи си , че е разцъквал Gears of War ! a?
10
0
 
0
 
! Отговори
Edin Lamer преди 15 години
Nomer 6 - imash pravo da komentirash taka samo ako si programist (ama min senior- t.e da znaehs kak stava manjata) !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
9
0
 
0
 
! Отговори
liolio преди 15 години
Някои фиксва бъгове :)
8
0
 
0
 
! Отговори
m6mv преди 15 години
*** се покри веднага зад катедрата. Личи си , че е разцъквал Gears of War !
7
0
 
0
 
! Отговори
yngi преди 15 години
Изрудът се покри веднага зад катедрата. Личи си , че е разцъквал Gears of War !