Шеф на "Майкрософт" отнесе академична атака с яйца

Стив Балмър дълго ще помни визитата си в Университета Корвинус в Будапеща
20 май 2008 14:30,
47
Шеф на "Майкрософт" отнесе академична атака с яйца
Балмър навярно дълго ще помни визитата си в Университета Корвинус. Снимка: Brisbane Times

Главният изпълнителен директор на „Майкрософт“ Стив Балмър навярно дълго ще помни визитата си в Университета Корвинус в Будапеща, след като преживя неочаквано нападение с яйца.

Балмър посети престижния унгарски университет, за да приеме почетната титла „Доктор Хонорис Кауза“ и да изнесе лекция пред препълнената академична аудитория.

Непознат, видимо изнервен унгарец, който стоеше в публиката, изведнъж се изправи и започна да мята яйца по главния изпълнителен директор на „Майкрософт“, пише index.hu.

Нападателят крещеше в залата, че „Майкрософт“ трябва да върне 45 милиарда форинта (182 милиона евро) за софтуер, платен от унгарското правителство.

Реакцията на Балмър на неочакваното нападение също не беше от най-достойните-  той не прояви нужното мъжество и бързо се скри зад трибуната. После охраната изведе агресивния унгарец и лекцията продължи по сценарий.

Веднага след трагикомичната случка се появи и онлайн игра, в която можете на воля да си замеряте Мистър Балмър с яйца. Дерзайте!

Стивън Балмър (роден на 24 март 1956) е изпълнителен директор на „Майкрософт“ от януари 2000 година.

Балмър е първият човек, който е станал милиардер (в щатски долари) чрез акции в корпорация, която не е основана от него или негов роднина.

В класацията на най-богатите хора на света за 2006 на списание Forbes, Балмър със своите 13,6 милиарда долара е на 24 място сред най-богатите хора на света.

 

 

 


 

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Open Source преди 15 години
Стига и вие с този Open Source! Не ви ли е ясно, че Линукс, Open Office и всичките останали заместители с отворен код са невероятно бъгави? Какво ви е яд на MS, че са номер едно в целия свят?
5
0
 
0
 
! Отговори
chiva преди 15 години
така му се пада.Не се изненадвам, че е продължило по сценарий.
4
0
 
0
 
! Отговори
b3uu преди 15 години
Изруда се покри веднага зад катедрата. Личи си , че е разцъквал Gears of War ! :-D
3
0
 
0
 
! Отговори
Fuck Microsof преди 15 години
Както на тъпия Бил не му се размина с тортата така и на тоя *** му е малко.Тия мнополисти нямат място в Европа, докато не почнат с опън сорса мама им американска ***
2
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
xa misleh 4e 6te e po - golqmo 6ou
1
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
трябваше с развалени яйца и домати