Търси се...

История за запознанства
12 юли 2008 17:52, Петя Славова
39
Търси се...
Снимка: БГНЕС

„Жена на 23 години търси запознанство с мъж“, „50-годишен фермер се нуждае от приятелка в живота“...

Добре дошли в обявите за запознанство. Понякога смешни, друг път тъжни, но с надежда за романтичен край.

Дойче веле ни запознава с някои отблизо.

"Казвам се Сара Грабински, скоро ще навърша 38 години. Запознах се с мъжа си чрез обява, която гласеше "жена на 23 години търси запознанство с мъж." Докато ни разказва историята си, на Сара Грабински й става смешно. Тя разлиства старите списания с обяви от 1994-та година. До нея в градината седи мъжът й Филип. Той е чакал две седмици, докато Сара му се обади. За малко да се срещнат още първата вечер, но Сара не се появява. Има извинение, наложило се е да се грижи за едно дете, а той вече е излязъл от дома си.

Спомените се прехвърлят към него: "Ужасно нервен отидох в кафене Баутурм. Седнах, изпих една бира. После още една и още една. След един час бях вече пиян и се отказах да чакам. Казах си "това не беше нищо."

Така идва решението и той да се включи в тази игра и пуска обява за запознанство.

Името му се появява на страниците на вестника, където го вижда отново Сара. Тя му се обажда за втори път.

"Този път аз отидох половин час по-рано в кафенето и когато Филип влезе през вратата, си казах "това е той." Това е мъжът, с когото искам да бъда." Сара и Филип са женени от 12 години.

Историята е с щастлив финал. Поредица от такива реални сюжети  увлича Виола Риман, която се заема да напише докторска дисертация на тази тема.

"Изборът на партньор е централен въпрос в живота ни, въпреки че мнозина са сами", обяснява Риман. "Ако наблюдавате по-продължително време обявите в различните списания, вестници и в интернет, можете да видите как се променя обществото".

Така, тръгвайки по следите на обявите, се връща назад до далечната 1695 година:

Във Великобритания един английски джентълмен си търси богата жена за брак. Негова е и първата обява за запознанство.

В началото идеята на подобни писания имат една цел – брак и осигуряване на бъдещето. След 200 години възприемането й е различно.

Днес чрез обявите се търсят всички възможни варианти на една връзка понякога толкова откровено, че много редакции на вестници и списания са принудени да изваждат по-свободните обяви.

Едно нещо обаче не се е променило, отбелязва Виола Риман: "Ролите между мъжа и жената. Първо повече са мъжете, които пускат такива обяви, около 60%. После те са тези, които много по-ясно казват какво точно искат, докато се хвалят с доходите или образованието си. Жените пък се определят предимно през степента си на атрактивност."

В днешно време повечето такива обяви са в интернет. Учителят от Бон Александер Гелерт, който една вечер си сърфирал в интернет, споделя: "...не бях достатъчно уморен, за да си легна, но все пак толкова, че да не мога да работя и тогава попаднах на обява, на която реших да отговоря."

Авторката й си търсела мъж за свободна връзка, защото нямала време да се занимава с нищо сериозно.

Оказва се, че това е жена, която Александер е срещал пред 20 години. „Когато следвах в Бон, я бях забелязал и си казал, че е прекрасна, но бях толкова свит и притеснен, че не посмях да я заговоря в библиотеката. И когато я видях сега, веднага й казах "Момент, ние се познаваме, аз Ви познавам."

След толкова изпуснато време и въпреки съхраняването на нейното, двамата имат 6-годишна сериозна връзка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
0
 
! Отговори
Tocho преди 15 години
Млад снажен момък на 22 години с 22 см иска да наебе всички красиви жени..... по възможност чернокоси......
37
0
 
0
 
! Отговори
Cиготури Hакура преди 15 години
Български овчар търси немска овчарка с цел брак.P.S. Получих съобщение:"Коментарът ви не бе изпратен, защото имате ban по IP"А вие четете поста ми по простата причина, че зная що е то анонимно прокси и има ли то почва у нас :)))
36
0
 
0
 
! Отговори
Myleena преди 15 години
Познавам човек,който се запозна в сайт за запознанства с една мацка рускиня.Та пишеха си известно време,после sms-и и накрая той замина за четири дни в провинциално руско градче за да се срещнат с въпросната девойка.След като се върна,се оказа че хвърчи в облаците и не мисли трезво-човека е влюбен,започна да обяснява как това е любов от пръв поглед,колко се обичали и т.н..а истината е че само секса е бил на ниво!Пак се започна с разговорите и sms-ите,докато лятото тя не дойде за месец.Естествено момата,като видя как живее в България,колата и всичко останало,хич не и се заминаваше обратно!Та след два месеца пак пристигна и започнаха да ми обясняват как визите пречат на любовта и няма как -трябва да се оженят,защото тя ще се поболее далече и без любовта си!...и се ожениха,мацката веднага забременя и роди, и сега не могат да се понасят,тя си седи вкъщи и гледа детето,той се чуди как да се прибере по-късно!Съвсем нормална развръска на събитията,просто нещата стояха така-той мъж на 50г.(който цял живот е гледал само себе си),тя на 22г-бедно и руско ;той я срещна точно след скарване с най-голямата си любов,тя-само е чакала такъв;той се жени напук-за да натрие носа на предишното си гадже(негова грешка);тя-на всяка цена,не може да си позволи да го изпусне;сега той и изневерява с предишното си гадже-голямата любов,а тя полудява бавно,сама в прекрасния си дом,направи грешка,като се скара с неговата дъщеря от първият му брак(която е по-голяма от нея,но пък я харесваше).В момента двамата продължават да живеят заедно,но дефакто са ужасно самотни,не се усмихват и започват да се карат още на 20минута,откакто са те поканили,абе честно да кажа не ми дреме за тях,най-много ми е жал за детето,което създадоха-още едно дете от провалено семейство,което ще страда от липсата на любов и разбирателство! Та обяви,сайтове....всичко е нечии амбиции,света е пълен с комплексари
35
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
хах и така 4 това за какво ни го казваш като ги обладаваш толкова много тез красавици защо висиш тука и се обесняваш какво правиш и какво имаш ( в което дълбоко се самнявам хах ) за жалост комплексарите са на всяка крачка хах апак не виждам лошо ак някой си тарси приятел гадже или човек за женен щом така е решил всеки си е свободен да прави това което иска :P
34
0
 
0
 
! Отговори
naiki преди 15 години
Е затова няма да прогресират запознанствата по нета,винаги ще се намерят *** да се подиграват с нещастието на другите.Ништо не се знае дано някога попаднат в нашто полужение и да получат същото отношение тогава може би ще разберат какво е да се подиграваш когато при теб всичко е наред,освен в главата.
33
0
 
0
 
! Отговори
Пенчо преди 15 години
Млад пенсионер си търси стара мома за садо-мазо изпълнения.
32
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
tarsia jena sas zestra 2 miliona E.koito mi a nameri mo davam edin
31
0
 
0
 
! Отговори
Оня с коня преди 15 години
Млад, богат, два апартамента - 1 в София, 1 в Ница, яхта и Порш. Нищо не търся...Просто се хваля :P
30
0
 
0
 
! Отговори
ZxZx преди 15 години
Стара мома търси млад масажист да се справи с целулита й
29
0
 
0
 
! Отговори
ОДИН преди 15 години
ГОСПОДА И ДАМИ, НЕ ВИ ПРАВИ 4ЕСТ 4Е СЕ ПОДИГРАВАТЕ С ТЕРЗАНИЯТА НА НЯКОЙ ДАМИ И ГОСПОДА. С МЕ4ТАТА ИМ ЗА ЛЮБОВ , НЕЖНОСТ И ТОПЛИНА. ОСОБЕННО В НАЩО ЕЖЕДНЕВИЕ. КЪДЕТО ЦЕЛ НА ПОВЕ4ЕТО НИ СЪНАРОДНИЦИ Е КАК ДА ПРЕЦАКАМ И ОБИДЯ ОСТАНАЛИТЕ МИ СЪНАРОДНИЦИ, И ТОГАВА ДА ЗАСПИ ДОВОЛЕН. НЕКА ПОНЕ ТУК В ИНТЕРНЕТА ДА ЗАПРИЛИ4АМЕ НА 4ОВЕЩКИ СЪЩЕСТВА, ПОНЕ ЗА МАЛКО.ЖЕЛАЯ ВИ НА ВСИ4КИ ПРИЯТЕН ДЕН, А НА ТЕЗИ КОИТО ЩЕ ДОКАЖАТ 4Е ВСЕ ПАК ИМА ХОРА КОИТО ОШЕ ВЯРВАТ В ЛЮБОВТА И НЕЖНОСТА ИМ ПОЖЕЛАВАМ ОТ ЦЯЯЯЯЛОТО МИ СЪРЦЕ ДА Я НАМЕРЯТ И ДА ОСТАРЕЯТ С НЕЯ.
28
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Abe, zashto obrashtate vnimanie na kompleksara ot Wall Street? Ne vizhdate li, che glupakat e samoten i si umira ot shtastie drugite da govoriat za nego (pak makar i da go pluiat). Vse pak e privliakal vnimanieto choveka. :-)
27
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Разбрахме,че ти харесва да си сексуален фантазьор.Мисля си обаче,че си бил прекалено дълго време на сухо и сега трябва да търпим просташките ти изцепки.Осъзнай се!
26
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
zapoznah se s 1 mom4e v sait izlizahme okolo 1 mesec ama faida do tam bqhme 6te6e da e hubavo da bqh sre6tanala dr i po dalgo vreme da sme zaedno e az sam mlada i ne barzam :)
25
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
rqd1k vid kone s t1pi krai6ta si t1rsqt krasivii magareta za da si napravqt PUMQR..
24
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
, комплексар!!! Вземи се хвърли от някъде че ми писна да ти гледам изявленията !!! То бива, *** това твойто... Всичките пари на света и всичките търговски улици, на които може да се живее, не могат да излекуват болната ти душа!!! Просто сложи край! Стига спамил!!!!
23
0
 
0
 
! Отговори
dikasso преди 15 години
Самотен мъж обичащ разходките по плажа търси редосеалка.
22
0
 
0
 
! Отговори
Всички вас ще гледат преди 15 години
Много срещи са нужни с тоя партньо докато се отработят позите.Тогава целият път ще му подаря.Така де,защо да го убивам от първата среща.
21
0
 
0
 
! Отговори
Цура преди 15 години
Еее много уолстритовци станахте.
20
0
 
0
 
! Отговори
валл стрийт преди 15 години
ЕПА И АЗ РАБОТА В МЕНХЕТЪНА НА УОЛСТРИИТА АМА СЕГА ДОКТОРКАТА КАЗА ДА СИ ПИЯ ХАПЧЕТАТА ЩОТО МЕ ХАПЕ КУЧЕТО
19
0
 
0
 
! Отговори
4i4o doktor преди 15 години
ei 6tom mogat i 4ustvat 4e 6e se prai seks zdravo samo tva trebva