Октоподи в стрес, спасява ги кубчето на Рубик

Резултати от изследването ще са ясни наесен
15 юли 2008 09:11, Петя Славова
10
Октоподи в стрес, спасява ги кубчето на Рубик
Снимка: mega.by

Все по-изобретателни и смели в експериментите си станаха учените.

Новото изследване, което е затормозило съзнанието им, е да разберат дали октоподите използват пипалата си за точно определени дейности.

Решили са да направят откритието с помощта на кубчето на Рубик.

Учени от Великобритания са помолили посетителите в местен воден кът да гледат морските мекотели и да следят дали октоподите се хранят с едни пипала, а с други закачат кубчето на Рубик.

Идеята им е, да докажат, че октоподите имат “предпочитани” пипала.

Ако наистина е така, учените могат да намалят стреса им, докато са в аквариум и да им подават храна откъм “предпочитаните крайници”.

Нестандартното проучване е дело на биолози от Центъра на изучаване живота на морските обитатели в Уеймът, в английското графство Дорсет.

Наесен ще разберем доколко това проучване е дало резултат.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
redordead преди 15 години
а аз работя между бедрата на гаджето на Мр. Уолстрийт, щото тя се оплака, че той освен да реди кубчета друго не можел да прави - и му била много малка и мека чурката, ставала само като гледа секс с животни и то ако са мъжки...
8
1
 
0
 
! Отговори
pp преди 15 години
Виждам 4е Мр Уолстрийт е имал мнение и в този форум. Абе на този Уолстрийт май не се работи.И си има и време да влиза в някакви форуми и по цял ден да пи6е в тях...М-м-м. Бг саитове с бг новини. Няма ли по важни сайтове, който да се 4етат.За работата имам предвид. Аз не мисля 4е един зает с толкова сериозна работа 4овек, уважава6т себе си, по цял ден форумите следи, 4е и остроумства в тях. Или ти си просто на 20 год и няма кой да слу6а остроумията ти, или на Уолстрийт няма кой да те слу6а мили4ък самотник ти... Ах извини ме 4е те разкрих, пред тоз зна4им форум. Признавам 4е провокира6, независимо какъв си, и си 6егаджия нали, не си вярва6 на тези не6та дето ги пи6е6, ина4е психолозите мили4ък самотник мой, 6те кажат, 4е страда6 от много сериозни комплекси, да занимава6 нас, (онези, който влизаме във форумите 6тот си нямаме работа, не задруго), със своите серизони постижения във всякакви области. Ех идеи има в твоите писания, ама как се връзват хората, някои, наистина.. Ама и ние безработните психолози няма какво да правим 4е безплатни съвети тука си даваме :) Вс добро от мен
7
1
 
0
 
! Отговори
sev преди 15 години
ааа ето го и него Mr "Az rabotq na Wall Street" ....
6
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Аз работя на Wall Street и навремето редях успешно кубчето. Тези мои умения в комбинаториката ме изстреляха вьв висотите на цлошните финансови операции и смея да твьрдя, че благодарение на този куб аз имам великолепни аналитични качества, особено в областта на номерата и финансите.
5
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Абе тия олигофренски заглавия рандом-генератор ли ви ги прави?
4
1
 
0
 
! Отговори
Стресиран Октопод преди 15 години
Аз имам предпочитани пипала, с които да опипвам хубавата асистентка. А тя все се опитва да ми набута скариди...
3
1
 
0
 
! Отговори
L. преди 15 години
Тия съвсем са будалясали! Май трябва някой и тях да изследва...
2
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Всичко в името на нАуката !
1
1
 
0
 
! Отговори
чобан петко преди 15 години
Що да не опитат?Като има кой да им плаща...