Това е новина! Дете ухапа питбул

Бразилско дете захапа питбул и спаси живота си
25 юли 2008 21:45, Петя Славова
78
Това е новина! Дете ухапа питбул
Снимка: Булфото

11-годишно бразилче стана медийна звезда в страната си, след като се спаси от агресивен питбул, като... го ухапа на свой ред.

Малкият Габриел Алмейда играел в двора на дома си със своя чичо, когато бил нападнат от питбул.

Кучето го ухапало по ръката, но детето не загубило самообладание, хванало нападателя за врата и го захапало така силно, че контрааката му струвала един кътник.

Щом видели схватката, работещи наблизо зидари прогонили кучето, а храбрият Габриел казал: "По-добре да загубя зъб, отколкото живота си!"

Раната на момчето била затворена с 4 шева, а питбула отвели във ветеринарен център, за да бъде умъртвен. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
1
 
0
 
! Отговори
Анелия преди 15 години
Никой не отглежда лъвове и тигри в града, освен в зоологическата градина, това са зверове, които могат да убият човек. Питбулът също може да убие човек, както е имало не малко случаи.Питбулите НЯМАТ място в града освен, ако не са нон стоп с намордник, вкл. дори и на двора на стопанина си, с изключение когато се хранят, разбира се. На улицата - жестоки глоби, ако не е с намордник.
37
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
И псетата се различават по характер. Това е факт. За конкретни породи обаче е известно, че са агресивни и опасни. Да се оставят без намордник сред други хора е ПОДСЪДНО !!! Аз лично ще гръмна в крака всеки, чието куче ме ухапе! Като стане инцидент обаче веднага изниква интересен парадокс - собственика на кучето казва "до сега не е правило така" по въпроса за отговорността "аз какво съм виновен - куче е, действа инстинктивно"! Парадокса е, че сравнението е също като ако някой застреля друг, да хвърли вината върху пистолета!!! В заключение ще кажа следното - на запад стопанина на кучето носи ЦЯЛАТА отговорност! Ако кучето нарани накого, съдят стопанина не че животното е било без намордник(както е у нас), а че той е ПРИЧИНИЛ нараняването ПОСРЕДСТВОМ кучето!!!
36
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Хаха много ди умна драга, направо ме успя да ме подразниш. Не е важно каква е темата за кучета, котета и т.н..просто трудно се чете когато е написано на шльокавица, нали така??? Не знам за теб, но мен ме дразни...да сложат един кирилизатор *** и точка!!!Аз като пиша постове, после си ги проверявам, к'во ме интересува, че на теб не ти харесват забележките ми...нещо друго, кучето не е пале, гледах го по Тв-то...охранен питбул...цвят не мога да кажа не си спомням...Браво и на работниците работещи наблизо...ако беше при нас сигурно щяха да почнат да залагат кой-кого ще победи...страшна апатия ни е налегнала!!!
35
1
 
0
 
! Отговори
Ивелин Огнянов преди 15 години
ами пит була е просто куче като жсицхки останали дали пазач дали ловец всички кучета са някакви пит була е боец , вече зависи как се възпита аз лично имам 2 амам са агресивни само на животни ако тругнат на човек трябва да се убиват щото няма да се знае кога ти ще си следващата жертва ... иначе са добри , умни и много любвообилни
34
1
 
0
 
! Отговори
до №30 преди 15 години
Смятам че щом имаш питбул би трябвало да си се заинтересувал/а и да си разбрал/а че питбула е изкуствено създадена порода..не е създаден от господ хихи :P
33
1
 
0
 
! Отговори
eLLy преди 15 години
хаха , Георги , тук темата не е патриотизъм , така че запази глупавите си забележки . Незнам кои е написал наморник , но дори и така да е всички го разбрахме . .. И че по темата.. тук не се споменава за възрастта на кучето , т.е може да е питбул пале .. А и ако тези "работещи наблизо" ако не са били дошли на време , дали хлапето щеше да има възможност да каже "По-добре да загубя зъб, отколкото живота си!" ?? Не , разбира се.. :)) но това не означава , че детето не е герой , както го изкарват. Напротив , не е изпаднало в паника и се е опитало да направи нещо . :)
32
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ei 18 защо така смяташ ?! Ако ти удариш някого трябва ли да те убием ? Това че сме хора и сме силни не ни дава правото да решаваме кой да живее и кой да умре .. аз имам куче .. хапана съм от куче и все пак не смятам че единствената алтернатива е да убием животното .. то не умее да мисли .. просто има инстинкти и действа така както му подсказват те ...
31
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ti 4uva6 li se kvo govori6 we ? dai da ti pusna ako iska6 10 pitbula da te nahapqt taka i posle da zeme6 da umre6 i kvo 6te vika6 we, tova e dete koeto ni6to ne mu e pravilo, moje da go ubie *** s ***, mnogo qsno 4e 6te go umartvat . Are zemete mislete malko, za6toto darjavata e ot takiva bastuni kato tebe se zatriva, malumnik
30
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
абе хора ас имам pitbull и до сега не е ухапало никой .. някой казват че pitbull-a лаел .. ха ха .. тази порода кучета никога не лае .. и са много добри и възпитани кучета а и в крайна сметка ако не трябваше да има таква порода кучета господ нямаше да ги създаде ;);)
29
1
 
0
 
! Отговори
jfhewdh преди 15 години
а искаш ли да те запозная с двама собственици нападнати от дого-тата си.......то само с четене.......
28
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Горката животинка .. :(
27
1
 
0
 
! Отговори
PITBULA преди 15 години
AZ PAK SAM SILNO ZA TAZI PORODA KU4ETA '' PITBUL'' TVA PROSTO E EDNO MN DOBRO KU4E VOIN !!!!!VAV PRIRODATA TRQBVA DA IMA I TAKIVA !!!! 4E TO AK OSTAVA VAPROS DAI DA IZBIEM VSI4KI LAVOVE , TIGRI I TEM PODOBNI JIVOTNI 6tOTO BIL AGRESIVNI !!!!!
26
2
 
0
 
! Отговори
Васко преди 15 години
Значи, приятелю, специално за породата Дого-Аржентино мога да ти кажа че това куче никога няма да се нахвърли върху стопанина си или на хора които вижда всеки ден.Това че се е нахвърлило върху баба ти, дано не е пострадала мн женицата, си е лично твоя вина защото Догото не е куче което може ей така да го откараш на село и 2-3 пъти в седмицата да ходиш да му караш ядене и да го пускаш за 10-25 мин на разходка.Отвори в интернет и прочети малко литература специално за тази порода и виж какво пише :) П.С. Да знаеш че говоря от личен опит защото имам 2 Дого-Арж. едното е мъжко на 6 години, а другото е женско на 4ри и никога не съм имал и един инцидент свързан с хора :)
25
1
 
0
 
! Отговори
Георги преди 15 години
Първо-Не е "наморник" а "наморДник"Второ-Защо не пишете на Кирилица, госпожи и господа патриоти???Трето- Момчето е запазило самообладание, както и инстинкта му за самосъхранение е заработил...Четвърто-Против съм такива породи, ама въобще да се отглеждат...това са зверове, чудя се на хората, които си ги отглеждат по къщите, все едно да имаш бомба със закъснител у дома си...мое мнение
24
1
 
0
 
! Отговори
Rado преди 15 години
Ами земайте си неагресивни кучета ....1вото ми куче беше дого-аржентино след като изяде половината кокошки насело и се нахвърли върхо баба ми веднага го дадох на един пазач да стои в някав склад ..вече 8 години имам Сибирско Хъски и нямам проблем с него нито е хапало някого нито е скачало да хапе ....играе си с деца и с големи хора :)Относно Момченцето ....това че го е ухапал е инстинкта на децата да се защитават ....едва ли на голям човек ще му хрумне да захапе побесняло куче :)
23
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
до men, проблема на държавата България е компромисите които постоянно се правят! Написах го черно на бяло, но ще се поясня още веднъж - ВСЕКИ, който се държи егоистично, и по този начин ПРЕЧИ на останалите, трябва да бъде глобяван/наказван (не само парично), а тези, които застрашават човешки живот, да бъдат директно изпращани в дранголника! Ако аз си взема за отглеждане питбул - и за мене ще се отнася!!! Но аз никога не бих го направил!!!
22
1
 
0
 
! Отговори
men преди 15 години
vizte kakvo anonimko, mnogo lesno gonite horata ot dadeno obstestvo, amio ako po niakakva druga prichina ( ne gledaneto na opredelena porodoa kuche naprimer kakto e v sluchaia) se okaze, che vie ne se vpisvate v dadeni kriterii na obstestvoto? kato naprimer-ne slushate chalga? ili ste pushach ili ste debel, ili nesto drugo? kak ste se chuvstvate togava-izgonen ot obstestvoto?????
21
1
 
0
 
! Отговори
няма значение преди 15 години
Крилатата фраза"Бий, за да те уважават"става"Хапи, за да не те хапят"
20
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ей, това е страшна измислица! Някой виждал ли е как се бие това или такова животно, та вярвате бре!? Туй нещо троши кокали на възрастен, та какво остава за дете. Да не е било преоблечен пинчер?
19
1
 
0
 
! Отговори
Собственик на куче преди 15 години
Сина ми беше на 4 годинки, когато направи същото. Имах доберман, който дразнеше сина ми и малкия го захапа по шията. Джили, така се казваше доберманката остана смаяна, не вярваше на очите си, но спря да досажда на сина ми.