Дават 4 000 евро награда за главата на Кондолиза Райс

Студенти от Нова Зеландия предлагат награда за задържането на Кондолиза Райс
26 юли 2008 14:47,
49
Дават 4 000 евро награда за главата на Кондолиза Райс
Студенти искат да съдят Кондолиза Райс. Снимка: БГНЕС

Студенти от Нова Зеландия разкриха предлаганата от тях награда за задържането на американския държавен секретар Кондолиза Райс заради военни престъпления.

Идеята за наградата принадлежеше на друга група студенти, които обаче съобщиха, че са били принудени да се откажат от нея, след като били заплашени от полицията.

Студентите от Виктория Юнивърсити в столицата на Нова Зеландия, Уелингтън, удвоиха първоначалната награда и в момента тя е 7400 долара (4.716 евро), съобщи Джоел Косгроув, председател на Студентския съвет.

Той счита, че Райс трябва да бъде задържана заради отговорността й за смъртта на най-малко 6000 иракчани, убити от началото на инвазията в Ирак на коалицията, ръководена от САЩ. "Кондолиза Райс трябва да бъде изправена пред Международния наказателен съд", заяви Косгроув по националното радио на Нова Зеландия.

Предишния ден студенти от университета в Окланд подадоха жалба в полицията срещу Райс заради "ръководство на незаконна инвазия и продължителна окупация" в Ирак в нарушение на Женевската конвенция.

Групата, която предлагаше награда от 5000 новозеландски долара, оттегли предложението си вчера заради заплахи от страна на властите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Абе тук няма ли да идват американците вече ,че тия няма кой да ги свали от власт....
7
0
 
0
 
! Отговори
nqkoi преди 15 години
Щатите са съвременна нацистка гемания, браво на момчетата
6
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
AKO ISKATE DA RAZBERETE ISTINATA ZA SHTATITE GLEDAITE ZEITGEIST
5
0
 
0
 
! Отговори
MWF преди 15 години
logichno...
4
0
 
0
 
! Отговори
Алекс преди 15 години
Смели младежи - да кажат нещата такива каквито са! Всички знаят, че САЩ превзе Ирак заради петрола и нищо друго не е от съществено значение за тях, но никой не смее да им търси сметка публично.
3
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
хаага са убийци и главорези. А не хуманно правосъдие. ТЕ са Инквизицията през Средновековието. Те са Всесилния Папа. Те купуват държави с членство обезглавявайки ги от водачите им. Обезкръвявайки интелигенцията им. Закрийте главорезите от Хага! Не на псевдодемокрацията! Не на неоколониалистическата инквизиция. Down with the Haag-curt-incvisition! lONG LIVE FOR THE NEW SLAVIC UNITY! zA Sajuz na Slavjanskite Sozialisticheski Republiki!Moskva-tribunal for Wesley Clark, Madlenka Albright, Bill Clinton, Javier Solana, H. Taci, and all of the others NATOes genocide-killers of 2 000 Slavic women and children with 41 000 uranium plus and polonium-bombs 1999!
2
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Много добра идея - при това идваща от студенти в англоговоряща страна която е била съюзник на САЩ по време на войните във Виетнам и Корея.
1
0
 
0
 
! Отговори
54 преди 15 години
БРАВО