Странни професии за пътешественици

"Кокосов" инженер или "маймунка" - изберете сами
4 авг 2008 13:41, Петя Славова
6
Странни професии за пътешественици
Снимка: БГНЕС

Известно американско списание за пътешествие Travel + Leisure публикува списък с 10-те най-странни професии в света, свързани с туризма.

В Япония има човек, който получава заплата за туристическо послание.

В задълженията му влизат да пропагандира красотата и привлекателността на своята страна, за да привлича повече туристи.

В Индийския Amanbagh има длъжност „маймунка“. Работата на тези хора се върти около това да държат  просяците далеч  от туристите.

В САЩ – отделът Peabody в Мемфис, съществува треньор на животни. Той органицира церемониални шествия на птици по килим. Хвъркатите ходят в редичка до фонтан и обратно.

На остров Сент-Томас, Вирджинските острови, в хотел  Ritz-Carlton може да се срещне „кокосов“ инженер по техника за безопасност – той следи да не падне от някое дърво кокос върху туристите и  да смути покоя на чужденците.

В много красиви градове може да се направи екскурзия, но само в Париж има гид по канализационната система.

На летището в Цюрих работят хора, които ловят избягали от пътниците птици и животни.

В Хелзинки се срещат таксита, оборудвани с караоке. Това ви дава шанс, като се качите в колата, да си попеете, но естествено и сумата, която ще платите, е доста по-голяма.

На улица във Венеция патрулира полиция на нравите. Нейните служители основно се грижат да контролират туристите, които нямат приличен външен  вид.

В Санта – Барбара, САЩ в хотел Biltmore Four Seasons, може да се види ловец на грабливи птици, устройващ за гостите шоу с ястреби.

Странните професии по света изобщо не са малко. Например, съществува търговец на мечти, който се занимава с любовните фантазии и желания на своите клиенти.

Просто е необходимо да отидете в неговия офис и да разкажете за какво си мечтаете. Не е ясно дали ще това ще сбъдне желанията ви...

Има и ловец на мравки – в неговите задължения влиза лов на мравки, които в последствие ще послужат за продължение на рода на изкуствените мравешки ферми.

В някои компании, занимаващи се с производство на дезодоранти, са открити ваксини за миризми. Тези хора нанасят дезодоранта върху тялото си. Участниците в експеримента следят в течение на няколко дни за това как се променя миризмата на дезодоранти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
0
 
! Отговори
и други.. преди 15 години
..и сега по IP-то като ти видим и кое ти е компютърчето...В 15.58 си писала, предполага се че е от работно място. Има да обясняваш по нагоре, защо само "висиш" в офиса...
4
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
О и аз имам интересна професия! Специалист по губене на време. Много съм добра! 10 часа висия в офиса и давам вид на много заета!
3
1
 
0
 
! Отговори
Koko преди 15 години
нови бизнес идеи?
2
1
 
0
 
! Отговори
Noq^ преди 15 години
Взе ми язвителния коментар от устата!:)
1
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Пише се караоке!