Някои умират толкова смешно, че да си умреш от смях...

Смешни смърти, събрани в "1001 глупави начини да умреш"
4 сеп 2008 13:32, Петя Славова
59
Някои умират толкова смешно, че да си умреш от смях...
Снимка: Булфото

Някои хора умират толкова глупаво, че можеш да си умреш от смях, докато четеш некролозите им.

Вече дори има въведена “Награда на Дарвин” за най-идиотската смърт – това е неофициална награда, която се присъжда (естествено) посмъртно на хора, които са си отишли от този свят по напълно нелеп начин.

В новата книга “1001 глупави начини да умреш” авторите са събрали 1001 история за потенциални лауреати за отличието. Сред тях са парашутист, забравил парашута си...

Ето и повече:

От небето към Земята

Един ден през 1988 г. опитният парашутист Ивън Макгуайер решил да проведе една доста безумна постъпка и собственоръчно да заснеме своя полет над Северна Каролина на височина 3 000 метра. Мъжът скочил и включил камерата, но забравил да си вземе... парашута.

Пернато и костеливо

Когато през 1998 г. Хенри М` Бонго от Камерун се опитал за пореден път да открадне кокошка, бил хванат от тълпа местни жители, които го заставили да я изяде това, което е откраднал. Беднякът се задавил с кост и умрял.

Горещи дебати

Колко далеко сте готови да отидете, за да защитите позицията си? Майкъл Тойе от британското графство Хемпшир страстно искал да докаже на приятеля си, че спирта гори – затова се облял с разтвора и починал след 6 дни от  изгарянията.

Тих сън

Да се умре от тампон е сложно, но се оказва, че не е невъзможно. Особено ако го ползвате не по предназначение, както направил друг жител на Хемпшир – Марк Глисън. Неговата кончина настъпила през 1996 г., когато мъжът решил да си почине и си поставил женските тампони в ноздрите, но така се задушил в съня си.

Меко постлано

Жителят на щата Аризона Родъжр Уолъс умрял след спречкване със собствения си радиоуправляем самолет през 2001 г. Гледайки към слънцето, мъжът не забелязал, че летящата машина лети срещу него. Самолетът се врязал в главата му със скорост около 65 км в час.

Мечешка услуга

Белгийските въздушни сили убили трима жители на Судан, след като хвърлили върху главите им пратки с храна. Пилотите само участвали в хуманитарната мисия, за да спасят суданците от глад.

Изход има!

След кавга с приятелката си, 20-годишен жител на Единбург се обесил на железопътна станция с надпис “изход”.

Съществува само МиГ

Едва ли има по-нещастен човек от 18-годишен младок, живеещ в Белгия, който в мирно време бил убит от руски изтребител МиГ. Пилотът катапултирал от самолета още в Полша. Летателният апарат пролетял още около 900 км на автопилот, след което му свършило горивото и рухнал над дома на бедното момче.

И да завършим с буквалната смешна смърт

Тя сполетяла 50-годишният Алекс Мичъл от САЩ, който така силно се смял на шегите в сериала BBC "The Goodies", че получил сърдечен пристъп. Вдовицата на Мичъл даже написала писмо до актьорите на шоуто. Благодарила им за това, че направили последните минути от живота на нейния съпруг щастливи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Istoriite ot filma magnolia puk sa vzimani ot vestnicite !!!
58
2
 
3
 
! Отговори
бай ху преди 15 години
ама просто си *** - защо спориш, като явно не разбираш? случая с водолаза беше описан в цялата световна преса, някъде около 99 - 2000 година. загребан е от голям хеликоптер, предназначен за гасене на горски пожари - водата се загребва, а не се тегли с ПОМПА, никой никога не е споменал ПОМПА. пикнята е перфектен проводник на електричеството - съдържа предостатъчно соли, минерали и електролити. а относно това, че струята била тънка и пресекваща - ами обикновенно НЕ Е, препоръчвам ти да отидеш на лекар - може би имаш цистит, проблеми с простатата или бъбреците. здравите мъже пикаят на дебела, непресекваща струя. препоръчвам и да не спориш, като явно не разбираш.
57
2
 
2
 
! Отговори
бай ху преди 15 години
въпросните "darwin awards" скоро правят 25 годишен юбилей.
56
2
 
2
 
! Отговори
Go преди 15 години
noo tapa statiq i oshte po typi komentari
55
1
 
3
 
! Отговори
преди 15 години
Имаше пък един, дето се нагълтал с хапчета за сърце, защото има нитроглицерин в тях и започнал да се блъска в стените, за да гръмне :D E .. Това е само опит за самоубийство.
54
1
 
2
 
! Отговори
Михаил преди 15 години
Всеки ден по пътищата на България умират по трима души по абсолютно най-нелепия начин. Таз книга ще стане бая голяма, ако опишат всеки един случай.
53
1
 
2
 
! Отговори
DARWIN Fan преди 15 години
От 4 години следя наградите дарвин. Тя се връчва посмъртно на хора, които с своята нелепа и идотска смърт са отървали човечеството от гените си. Та вазникна лек спор за водолаза които е бил загребан - да има реален такъв случай, точно както го описва N48. В CSI miami трупът е върху кактус. На мене любими са ми 3 случая - ракетната кола, високоволтовия риболов и концерта на Металика.Ракетната кола - Един ден докато полицията патрулира през щатска пустиня забелязва следи от огън, и много разтопено желязо върху една скала. Оказва се, че някакъв пич от щатите решава да провери колко може да развие като скорост ако си монтира ракетен двигател на колата (говорим за реална ракета, не за реактивен двигател). Колата била някаква стара типично американска кола, без грам аеродинамика, и след голямо ускорение, колата се отклонява от пътя, прелита известно разстояние и се забива в една скала, където ракетното гориво се възпламнява.Високоволтовия риболов - Някакъв рибар ловял риба, използвал кабелите за високо напрежение които минавали наблизо. За негово нещастие му се доходило по малка нужда и решил да го направи в езерото, като по този начин затворил веригата ... Концерта на металика - 2-*** фена, леко надрусани решават да прескачат оградата на концерт на металика. За нещастие зад оградата имало пропаст. Първия пада върху едно дърво, след което пада на земята и се пробожда несмъртоносно с джобното си ножче. Приятелят му горе му хвърля въже с идеята да го изтегли с колата. За тяхно нещастие , шофьорът бил толкова надрусан че вместо задна, включил първа и колата се разбила върху раненият му приятел ..За заинтересованите - има сайт с всичките случки и наградените с Darwin Awards. Някой от най-интересните можете да видите и в филма Darwin Awards.njoy ;)
52
1
 
2
 
! Отговори
gandoni преди 15 години
от три дена сме се заклещили с комшйката и не можем да се разклещим , защото мъжа и спи на стълбите пред вратата..... !!!... и рум сервиз не можем да извикаме.....
51
1
 
2
 
! Отговори
bizona преди 15 години
SHANTAVA RABOTA HAHA , syglasen sam s nomer 45
50
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Tochno tova go gledah naskoro v edin star epizod na CSI Las Vegas, taka che neznam dokolko e istina...
49
1
 
3
 
! Отговори
maina преди 15 години
evala na nomer 27 :DDDDDD
48
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Да, това е действителен случай - милионер, любител на гмуркането редовно се гмуркал в едно езеро в планините. И един ден става пожар, а спасителната служба има практиката да загребва вода от езерото, за да гаси пожара и го загребват. Човека пада върху короната на дърво и изгаря в пожара. Намират обгорял труп на водолаз на дървото. Но наистина, звучи забавно и нелепо, но това си е една трагедия за всеки загинал и за близките му.
47
1
 
2
 
! Отговори
13 годишна преди 15 години
Ами и несериозно да я приемам (40).. пак не ми е смешно. Много глупава статия според мен.
46
1
 
3
 
! Отговори
kisela преди 15 години
Abe verno tapo e da se smeem na ne4ia smart, ama moje li tolkova smotano da ymre6 :D axxaxax.....Vse edno sadbata e bila v osobeno nastroenie...
45
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Абе, от една страна няма нищо смешно в смъртта, но пък от друга и да се смеем и да плачем всички ще умрем, така че, защо пък да взимаме смъртта толкова насериозно! Както казват някои хора: на света има само две сигурни неща, смъртта и данаците! И двете са неизбежни! Щом сме се родили, значи, че рано или къксно ще умрем, затова няма смисъл да се правим, че това не ни засяга и е нещо, което се случва само на другите, а никога няма да ни се случи на нас. Не съм привърженичкана идеята да живеем непрекъснато с тази мисъл, ама няма и смисъл да се правим, че смътта на съществува. А, от опит мога да ви каже, че човек сестрахува от нещата които не познава. А най-добрият начин да победим страха е като се смеем! Светът е оцелял, защото се е смял! :-) Хайде сега, започвайте да ме плюете, че се подигравам с нещо толковd сериозно.
44
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
wyob6te nqma6e nito edno sme6no :-|
43
1
 
2
 
! Отговори
Koko преди 15 години
баце, тех ги интересува трафика и импресиите... и for sure хич не им пука как ги постигат... бизнеса си е бизнес.
42
1
 
2
 
! Отговори
Черният косач преди 15 години
Човече, точно първият ми коментар не инспириран от филмите, а от такива статии като настоящата. Не сме виновни, че като отворим някой линк и попадаме на свещени простотии като тази, виновни сме, че ги запомняме. Та това беше по въпроса със смъртоносните кофи, маркучи, високоволтови импулси с ниска плътност на тока през водата и разбира се бобения газ. Не че им вярвам като ситуации, но тези които не са 100% измислени са поне 200% украсени. Да си пожелаем весел живот, пък смъртта каквато дойде :)
41
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
умопомрачителни тъпоурунгели без грам чувство за хумор
40
1
 
3
 
! Отговори
16 годишна преди 15 години
На мен пък ми станa смешно,по колко нелепи начини може да си отиде един човек :) Смърт е имало винаги и ще продължава да има ,така че ... Тя е най-сигурното нещо в човешкия живот.Трябва да не я приемаме толкова насериозно :)