Трябват железни нерви и воля, за да не спреш пушенето

Шокиращи картинки върху кутиите с цигари отказват британските пушачи
27 сеп 2008 12:23,
68
Трябват железни нерви и воля, за да не спреш пушенето
Снимка: Булфото

От 1-ви октомври пушачите във Великобритания ще бъдат убеждавани да се откажат от вредния си навик с помощта на ужасяващи графики върху кутиите с цигари.

Картинките ще показват как пушенето уврежда здравето - надписи като "пушачите умират млади" ще бъдат заменени със снимки на прогнили зъби и поразени от рак гърла и бели дробове, предаде АФП.

Около 10 милиона британци пушат при население на страната 60 милиона души.

През последните години бяха предприети редица мерки, целящи намаляване броя на пушачите. Предупредителните надписи върху кутиите с цигари се появявиха през 2003 г., като същевременно разрешената възрастова граница за покупка на цигари беше вдигната от 16 на 18 години.

Пушенето беше ограничено на публични места и забранено в доста райони на страната.

"Тези шокиращи картинки предупреждават какви ще са последствията, ако продължите да пушите", казва Лиъм Доналдсън, директор на Националната здравна служба.

И добавя: "Надявам се да накарат колкото се може повече хора да размислят и да откажат цигарите, защото е за тяхно добро".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
hubavo da si pushat pushat za tqhno zlo...ama ne moga da rzbera kak prodavat na nepulnoletni alkohol i cigari!!!tova samo v BG e pozvoleno...na edno mqsto mi dadoha listovka che ne prodavat cigari na lica pod 18 zashtoto s priqtelki se posheguvahme, a sled nqkolko dena dadoha cigari na edna priqtelka koqto pushi...ne proumqvam........
6
0
 
0
 
! Отговори
go6o преди 15 години
i da nqma poveche cigari 4e nemoga da gi spra ;)
5
0
 
0
 
! Отговори
Лорд Дред преди 15 години
Тютюнопушенето трябва да се преследва от закона като НАРКОМАНИЯ, защото наистина е такава. На тютюнонаркоманите трябва да се помага и да се прибират в специализирани заведения за лечение. Много малко хора го осъзнават това, а и милиардите на тютюневите компании си казват своето...БОГ да избави заблудение пушачи !!!
4
0
 
0
 
! Отговори
stakiman преди 15 години
Тук може да го очакваме към около 2020-та година. :)
3
0
 
0
 
! Отговори
кой пичьели? преди 15 години
наркозависимост с картинки не се лекува
2
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ами незнам колко ще има отказали се...то в испания ли къде беше също има кутии със снимков материал (даже имам една на едно бебе в кувиоз)ама то навика и желанието са по-силни мисля....
1
0
 
0
 
! Отговори
Ivo преди 15 години
super, towa pone na jenite nqma kak da ne se otrazi