Само вечната любов е истинска

Изследователи се захванаха с поредния "неромантичен" експеримент, но доказаха най-романтичната истина
18 дек 2008 20:38, Петя Славова
58
Само вечната любов е истинска
Снимка: БГНЕС

Не само диамантите са завинаги. Оказва се, че и истинската любов... също е вечна, пише британският всекидневник “Дейли мейл”.

Учени се захванаха с поредния "неромантичен" експеримент, но доказаха нещо твърде романтично, а именно: истинската любов не умира никога.

Експертите твърдят, че съществуват двойки, които изпитват същата силна и дива страст един към друг и след десетилетия съвместен живот.

Тяхната любов е толкова силна, че показва същите химически характеристики на организма, каквито се забелязват при влюбените от пръв поглед.

Изследването е проведено от американски учени, които наблюдавали мозъчната дейност на 17 мъже и жени, живеещи съвместно и щастливо повече от 20 години.

Техните емоции били напълно идентични с тези на двойки, които били влюбени най-много от 12 месеца.

Изследователката д-р Хелън Фишър от университета Рутгърс в Ню Джърси е категорична:

"Ако попитате хората (независимо от коя част на света) възможна ли е романтичната любов, те просто ще изцъклят очи и ще ви отвърнат: “Ами, вероятно не”.

Но резултатите от компютърното изследване на д-р Фишър вече могат да опровергаят тези вярвания.

Единствената разлика е, че при "новите влюбени" активността в мозъка била регистрирана в онази му част, която се асоциира със страстни желания и натрапчива мания, докато при “улегналите любовници” активността идвала от частта, свързана със спокойствието и потискането на болката.

"При дълготрайната любов просто страстта, желанието, възбудата са заменени от спокойствието и сигурността”, коментира д-р Фишер. 

Още един факт, който са установили експертите - "дългогодишните любовници" имат много общи теми за разговор. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
0
 
! Отговори
Mimoza преди 15 години
Аз също вярвам в истинската любов.Знам, че съществува.Дори правенето на секс от време на време с друг човек не променя нещата.Тази любов си остава същата...Може да променя формата си с годините - страст, възбуда, привличане да се заменят от спокойствие, уют, сигурност, но тази любов си остава истинска.Повярвайте ми. Аз съм щастливка, че я срещнах.
36
0
 
0
 
! Отговори
Eli преди 15 години
Nomer 34, ti slu4aino da ne si vijdala Diado Koleda. Moje bi vse oshte jiveesh v prikazka. Molia te, stiga gluposti.
35
0
 
0
 
! Отговори
Eli преди 15 години
Az viarvam v istinskata lubov. Viarvam sashto, 4e tia e niakade tam i niama nujda da ia tarsish - tia sama shte te otkrie. Ne gubete viara i nadejda, zashtoto nadejdata umira posledna!!! :->
34
0
 
0
 
! Отговори
диди преди 15 години
Номер 33, ти като не си виждал Дядо Коледа си е твой проблем, много хора са го виждали : )))))))
33
0
 
0
 
! Отговори
Tanya преди 15 години
Дядо Коледа съществува! Няма значение, че никой не го е виждал! хахахааааааааааааа Луди хора. "...резултатите от компютърното изследване на д-р Фишър..." глупости
32
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Докато мислим,че цъкане без плюене е любов или обич,явно нещо не сме наред и скоро няма да бъдем. Любовта ,освен секс ,значи взаимно уважение,толерантност,търпимост,загриженост.Затова нашите баби и дядовци, все още се гледат с любов,макар и да не правят вече секс.А сега,какво е?Хайде холан,обич!!!
31
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Да сигурно я има. Баба и дядо живяха заедно 60 години и до края се грижеха един за друг. Обаче а не вярвам, че някога ще мога да преживея нещо такова. Звучи прекалено хубаво! :-((
30
0
 
0
 
! Отговори
doni преди 15 години
Баба ми и диадо ми са на 76 и 84 години, до ден днешен се обичат безумно, отстрани изглеждат като влюбени (на тази възраст), ако случайно на някой от двамата се разболее или се наложи да отсъства от дома, дургият изпада в депресия и също се разболява. Веднъж оперираха дядо ми нещо на очите, а той не спря да плаче за баба ми, че е сама на село, а тя че той е в болница. Държа да подчертая, че на тази възраст работят на равно с младите, стават в 6 сутринта и цял ден работят тежка физическа работа, почти не боледуват и са си с всичкия! И все така радвшно ни посрещат, и цял живот на петте си внучета даваха в неделя пари за да ходим на училиче, а сега за да пътуваме да ги виждаме по-често. Държа да подчертая, че дядо ми и до тази възраст не е изгубил страста към спорта, особено Левски ф.к. , вика поцял ден пред телевизора и най-вече страста му към конете още гледа един огромен кон и не иска да го продаде въпреки възрастта си, казва че докато е жив кон ще има, а баба ми на 76 всяка седмица ходи на фризьор - на село? и само ми звъни да и купя някакви обички друг цвят! Пожелавам на всички хора да намерят Човека и да имат семейното щастие и разбиране! Да изживеят пълноценно и достойно живота си!
29
0
 
0
 
! Отговори
смахнатия професор преди 15 години
Аз пък знам за едно нАучно изследване с противоположен извод, а именно - че биохимията в мозъка на влюбения човек се връща към "нормалните" параметри не по-късно от една година след влюбването, защото организмът просто не може да издържи по-дълга любов - ще настъпи изтощение.А иначе - сигурно може да останеш с един и същи човек и 20 години, но то наистина вече е заради сигурността и спокойствието. Но това не значи, че няма да искаш секс, следователно ще трябва да си го осигуриш по друг начин.
28
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Да бе, и аз се чудех какво не му е наред на заглавието. Има я истинската любов, но винаги се париш няколко пъти докато я откриеш, или тя те намери. Обичайте се, няма по- хубаво чувство от любовта. Да гледаш и да се усмихваш тъпо :-)
27
0
 
0
 
! Отговори
ime преди 15 години
Zaglavieto bi trqbvalo da e "Samo ISTINSKATA liubov e VE4NA", ne obratnoto ;)
26
0
 
0
 
! Отговори
ssssssssssssssssss преди 15 години
Тази снимка вчера беше на онова материалче за романтичните филми и действителността. Нямате ли нещо по-различно в архива си?
25
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
да,само любовта към самия себе си е вечнаиначе вечна любов към човек,различен от роднини-няма такова животно!
24
0
 
0
 
! Отговори
az преди 15 години
има я да но несподелената тя винаги си остава една единственна защото не е била споделена
23
0
 
0
 
! Отговори
az преди 15 години
да така е прави са хората действително я има
22
0
 
0
 
! Отговори
snejka преди 15 години
вцичко се върти около любовта
21
0
 
0
 
! Отговори
lubov преди 15 години
himiq i sigurnost -sa 1 te ne6ta za koito se se6tam kogato 4uq za lubov!i bez tezi 2 ne6ta ne q iskam .. A ,Vie za kakwo se se6tate ?
20
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Съществува, но не и с българка.
19
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Lubov ??? tova ne sushtestvuva....
18
0
 
0
 
! Отговори
M.Jane преди 15 години
е,жалко само,че обикновено истинската любов не е вечна