Как се пуши марихуана? Най-добре ще ти обяснят в училище

Британски ученици с брошура, пълна с указания
27 яну 2009 19:40, Петя Славова
61
Как се пуши марихуана? Най-добре ще ти обяснят в училище
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Младежи от горните класове в няколко британски училища получиха брошури от 20 страници, в които подробно е описано „как да пушим марихуана правилно“.

В брошурите става дума за най-удобните приспособления, с които може да се ползва марихуаната и как да се избегнат възможни рискове, свързани с употребата на наркотика.

„Ценното“ научно помагало е озаглавено „Запознай се с марихуаната“ и съдържа информация за това, че пушенето на трева позволява на човека да се отпусне, а също така - прави слушането на музика много по-приятно занимание.

Авторите все пак са написали предупреждение, че употребата на наркотици се преследва от закона, но чак на... 14-та страница.

Родителите на учениците трябва да забранят разпространението на брошурата сред училищата в страната.

Това обяснява майка, чийто 15-годишен син страда от астма и й е разказал, че получил урок за „безопасно пушене на марихуана“.

„За какво толкова мислят в училищата? Това е абсолютна пропаганда за употреба на наркотици“ - отсича жената.

Засега отговорните власти на Острова само са излезли със становище, че брошурата е част от национална програма в областта на образованието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
8
 
! Отговори
Пуфка преди 14 години
Защо знаем какви вещества съдържат кокаина, хероина и тем подобни гнусотии. А все още никой не е могъл да обясни ефекта на тревата??? Доктори и Професори лекуват чрез тревата, тя лекува артрит и други болести. Това, че някои наркомани са почнали с тревата не означава, че други ще направят това. По добре да дръпна 2-3 пъти от саската от колкото да изпия 1 литър водка. Хората умират от свръхдоза и от алкохолно натравяне, а да сте чували някой да умре от свръхнапушване???
62
0
 
12
 
! Отговори
Пуфка преди 14 години
Тревата си е чист натурален продукт, защо например не забранят тютюна? и той е вреден. За мене наркотици са тези неща които първо се обработват и после използват. Египтяните, Траките, Индиянците и още много народи са пушели трева. Аз пуша нередовно от почти 3 год. В училище даскалите винаги ме хвалят. Преди месец реших тест за интелигентност и бях над нормата. Така че всичко зависи от психиката на човека. Наркоман и Тревоман са хора намиращи се на съвсем различни полюси. НЯМАТ НИЩО ОБЩО!!!!!!!!!
61
0
 
5
 
! Отговори
Петков преди 14 години
До Ясен Кирчев - не е вярно, че повечето наркомани са започнали с трева. Ако трябва да сме точни са започнали с алкохол и цигари, питай ги. Но друго искам да кажа, ако се легализира и контролира от държавата продажбата на трева, каквато е тенденцията в развитите страни, тогава пазара на трева ще се отдели от този на хероина и така пушачите няма да имат дори шанс да се докоснат до тази отрова. Това че тревата и хороина стоят на един рафт в магазина на дилъра е причината хората да започнат от трва
60
1
 
3
 
! Отговори
Иван преди 14 години
Здравей, Ясен Керчев. Ако погледнеш съотношението на хората, които са почнали с трева и са минали на по-сериозен наркотик към тези, които пушат само трева, ще разбереш, че тези, които минават на твърди наркотици са единици - главно хора с проблеми в семейството, социално слаби, податливи и необразовани.
59
1
 
1
 
! Отговори
stilana преди 14 години
tova e prosto za6oto marixuanata e nai razprostranenia "narkotik" v bulgaria.A kolko xora ima koito pushat i nesa stanali narkomani.
58
2
 
2
 
! Отговори
Ясен Керчев преди 14 години
Зравей!Ясен Керчев и от 7 години работя в център за наркозависими във ВарналТе всички за започнали от трева!извода е твой...
57
1
 
2
 
! Отговори
nqkoi si преди 15 години
Policiqta e po dolna ot mestnite mutri i ostanalite koito se qwqwat kato takiwa ili taka narechenite monopoli...policiqta izbiwa konkurenciqta s pomoshta na zakona i sled towa plasira chrez splashenite dilari koito snasqt informaciq za ostanalite i mislqt che sa golqmata rabota.Moga da kaja che v bulgaria si e maikata s taq korupciq ...v moq grad e taka predpolagam i v drugite e taka...nekazwam che e e prawilno no trevata e ne po malko vredna ot alkohola i cigarite ...prosto neiskat da bude legalna zashtoto nqma kak policiqta sled towa da sloji ruka wurho neq .*** gadni ...zakon mi bilo towa .sedqt v hrastite i chakat da stupish nakrivo da te oderat,kompleksarite deto idwat ot selo i se prawqt na muje (DOKATO SA NA SMQNA)
56
1
 
3
 
! Отговори
Емо преди 15 години
хехехехехехехе тия хора са ми любими.говоря за 55.Според него младежите зимат наркотици защото са пробвали трева на 15 :)))))))Веселяк...младежите стават наркомани защото искат да избягат от създадената от вас чичковците система, която не им харесва и предпочитат да умрат бавно но да не са част от нея.Хайде много поздрави.
55
2
 
0
 
! Отговори
Anonimen преди 15 години
E tova e posle zashto dneshnata mladej si namirala zanimanie s narkotici i zashto po sveta imalo mnogo narkomani e kak da nqma ? to ot tam se tragva da pochne na 15g da pushi treva posle shte pochne da zema i drugo i treto i nakraq shte stigne do danoto dumi nqmam!
54
1
 
1
 
! Отговори
emo преди 15 години
Преди 10 години в България се намираше качествена и евтина марихуана,сега полицайте жънат ниви или още по лошо минават когато хората са исушили материала си.Наглоста им стига до там , че ги и осъждат !И какво става?Елиминирайки каквато и да е конкуренция вдигат смело цените.Защо ли се питам аз ? И веднага си отговарям .... има ли повече за дилърите ще има повече и за тях. Поздравявам ги.
53
0
 
1
 
! Отговори
Треволяк Чуков преди 15 години
Само не разбрах защо *** на Днес.бг решиха че ще ми изтрият предния коментар... демократически ***, живеем във 21 и аз имам право да казвам каквото подяволите си искам...
52
0
 
0
 
! Отговори
обелец преди 15 години
Абсолютно съм съгласен със вас.Понякога си задавм въпросът дали при 4-5 цигари губя безвъзвртно мозъчните си клетки?Не може к....а у г....а и душата в рая нали?Хора,четете повече,информирайте се и едва тогава давайте мнение,където и да било!Пийс мада фака
51
0
 
0
 
! Отговори
Emo преди 15 години
Мдаа, ероуид е наи добрия сайт.Четях го още когато бях тинейджър на 16 и джанките струваха по левче, сега 12 години по късно сайта още си го има, и нас още ни има и джанки има но станаха малко по скъпи..... даже джоинта на камора е по ефтин от софийския.
50
0
 
0
 
! Отговори
N/A преди 15 години
Абе хора по принцип като чета на форумците изказванията какви сте не се съгласявам,ама в случая няма да казвам ( ама за никакъв матриал не ставате ). Не разбрах защо ми махнахте коментара аз в случая помагам на хоратра да се образоват те ако искат ще се друсат. Така че ще се повторя EROWID.ORG инфо за всичко. Аи със здраве ама пак ако затриете коментар бих се замислил доста сериозно що за стока сте.............
49
0
 
0
 
! Отговори
pu6a4a преди 15 години
джебелбасма най добрия джойнт
48
0
 
0
 
! Отговори
anason преди 15 години
mamka mu tuka e palno s janki hihihih,6ibani jankii,trevopasni boklutsi
47
0
 
1
 
! Отговори
прелитащ преди 15 години
и всичко в голями количества дори киселото мляко е вредно!!!!!!!Никога не съм пил бира.........виждал съм и съм могъл да ги пипна количества от всички наркотични гадости...........и не съм пробал!Пия ракия и пуша по 4 кутии на ден малборо .......и не ми е нужна дрога........който иска да се трови - да си го прави!
46
1
 
1
 
! Отговори
Bob преди 15 години
1. Да си гей или геронтофил не е незаконно! Другите са забранени, защото: Педофилите го правят с малки деца, които не са узрели за това и не са оформени като личности, не знаят какво правят. Същото е и със зоофилията, при която сексът със животни се смята за насилие над тях, което е забранено.2. Не слагай всички под общ знаменател. Няма нищо общо между това да го правиш с невръстно дете, някой на същата възраст и от същия пол, старец, и животно...3. Хомосексуалността съществува от зората на времето, от древността, през древните гърци и римляни, та до днес... Сексът с представители на противоположния пол е бил само за продължаване на рода, а този с хора от същия пол - за забавление, наслада и истинска неугасваща страст и любов...
45
0
 
1
 
! Отговори
Emo преди 15 години
Само на такъв протест бих излязъл, защото забраната и е най-голямата корупция и гнилост която може да измисли една държава.И това ми било демокрация ....
44
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Всичко се прави внимателно,постепенно но с голямо постоянство.Като узаконяването на гейовете.Днес вече минава за нормално.Сега на дневен ред е дрогата.После да узаконят и педофилите,герантофилите,зоофилите...щото всичко това е "нормално" и "полезно".Промиването на мозьци дава резултати.