Как се пуши марихуана? Най-добре ще ти обяснят в училище

Британски ученици с брошура, пълна с указания
27 яну 2009 19:40, Петя Славова
61
Как се пуши марихуана? Най-добре ще ти обяснят в училище
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Младежи от горните класове в няколко британски училища получиха брошури от 20 страници, в които подробно е описано „как да пушим марихуана правилно“.

В брошурите става дума за най-удобните приспособления, с които може да се ползва марихуаната и как да се избегнат възможни рискове, свързани с употребата на наркотика.

„Ценното“ научно помагало е озаглавено „Запознай се с марихуаната“ и съдържа информация за това, че пушенето на трева позволява на човека да се отпусне, а също така - прави слушането на музика много по-приятно занимание.

Авторите все пак са написали предупреждение, че употребата на наркотици се преследва от закона, но чак на... 14-та страница.

Родителите на учениците трябва да забранят разпространението на брошурата сред училищата в страната.

Това обяснява майка, чийто 15-годишен син страда от астма и й е разказал, че получил урок за „безопасно пушене на марихуана“.

„За какво толкова мислят в училищата? Това е абсолютна пропаганда за употреба на наркотици“ - отсича жената.

Засега отговорните власти на Острова само са излезли със становище, че брошурата е част от национална програма в областта на образованието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
0
 
! Отговори
Bob преди 15 години
Искам да си поръчам един кекс с марихуана и малко млекце със същото! После секс със сервитьора отзад в склада! :))
42
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ЛЕГАЛИЗАЦИЯ !
41
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
така и така не могат да спрат лапетата да правят каквото си искат-поне да ги научат как се прави, така че да не си изпатят. Разумно!
40
0
 
0
 
! Отговори
SMOKE WEED преди 15 години
SMOKE WEED
39
0
 
1
 
! Отговори
The Incumbent преди 15 години
Вижте, първо от марихуана мозъчни клетки не умират. Относно полезните качества на ТХК - той засилва синтеза на допамин в човешкия мозък и активира т.нар. рецептори на щастието, които междувпрочем се активират и от лютото. Основният негативен ефект е, че влияе не толкова добре на кратковременната памет, но това е приемливо поне за мен.
38
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
SMOKE WEED EVERY DAY
37
0
 
0
 
! Отговори
vvvv преди 15 години
Пропагандата срещу марихуаната в БГ е на ниво. Беше нарочно и манипулативно приравнена към другите наркотици като хероин, амфетамини, кокаин и тн. за да може да стане това, което и стана - цената й е равна и дори понякога по-висока от тяхната цена. Разчита се на неосведомеността на обществото, тъй като впечатление прави един надрусан с хероин и мама и тате незнаейки какво точно е взел писват срещу тревата. Пуша от много години, развивам се, имам страхотна работа, интелигиентен човек съм и никога не съм усетил негативно влияние на тревата върху психическото или физическото ми здраве. Категорично съм за легализация на марихуаната, естествено с някакви правила, разумни и практически прилагаеми! Така ще се намали употребата на опасните наркотици, някои държави имат опит. Ще се избегне преследването и арестуването на нормални некриминогенни индивиди, които просто употребяват и ще се регулира бизнеса. Когато има подходящо образование по тези въпроси, а не истерична малоумщина и паника, тогава и децата ни ще стават жертва на манипулации по-рядко. Въобще всички ще сме по-щастливи и усмихнати:)Лек ден на всички и повече РАДОСТ за всеки!
36
0
 
0
 
! Отговори
!!! преди 15 години
Сам по себе си THC има LD50 МНОГО МНОГО МНОГО по-малка от над 90% от лекарствата в аптеката както и е сравнимо със обикновенни субстанции като сол, сирене и т.н. THC не е карцерогенен, токсичен или пристрастяващ,обаче за зла беда най-лесния начин за приемането му е чрез пушене, а самия дим е изключително вреден. Мисълта ми е, че при една ЛЕГАЛИЗАЦИЯ, ще се намерят начини да се взима THC без да се налага да пушим катран и т.н. отрови от дима.Така, че проблема е начина на употреба, а не самото психотропно вещество, а подобни листовки информират точно за тези неща
35
0
 
0
 
! Отговори
Plam преди 15 години
ЛЕГАЛИЗАЦИЯ !!!!
34
0
 
0
 
! Отговори
Jet Sanders преди 15 години
:)
33
0
 
0
 
! Отговори
bez dumi преди 15 години
vredna ili ne mirishe otvratitelno.........do nqkyde sym syglasna s nomer 7, donqkyde i s vsi4ki ostanalikolkoto i da me ubejdavate 4e e vredna ili ne - tazi gadost vliza v drobovete,mozyka - navsqkyde vyv vas........4isto i prosto ne prekalqvaite!
32
0
 
0
 
! Отговори
Maladict преди 15 години
Абе аз карам ли някой да пафка тревица а ? Не съм видял и някой друг да пропагандира използването. А такива дето искат да ми го забранят милиони. К'ви са тия *** ? Те разбирали от медицина, от прихологическите МИ зависиммости, ползата и вредата за МОЯ организъм ... аре д'жа а ?Що не тръгнете господа УМНИЦИ да забранявате употребата на АНТИвитамини и 'сек'ви други *** за тревата сте се хванали ?Ей го, хората в Холандия си имат разрешение за ползване, отглеждане (до 2 разстения на семейство) и нямат ама грам проблем с тревата. По-*** ли са от наш'те Планета Пайнер дечица а ? Аз ще Ви кажа - НЕ СА. Нито имат по-малоумно управление. Не е в тревата проблема ... май е в тия дето си търсят извинение за неспособността си да свършат ИСТИНСКА работа.Благодя и бъдете здрави. П.П. Употребата на марихуана предовратява заболяването познато като Множествена Склероза.
31
0
 
0
 
! Отговори
P_boy преди 15 години
Наркотиците са забранени с цел да се продават по-скъпо и властимащите да печелят повече от тях. Не смятам, че марихуаната е по-вредна от цигарите и алкохола, ако беше така, нямаше да се използва по лекарско предписание. Всичко в огромни количества е вредно. Цигарите не причиняват ли рак на белите дробове? Алкохола не причинява ли цироза на черния дроб? До преди 50 години, хората в САЩ са си плащали данъците с килограми марихуана... После някой по високите постове решава, че Марихуаната застрашава националната сигурност на страната и се забранява. Никой не спира да пуши, но цените скачат драстично, защото вече е забранена. Пример са и цените в България - преди няколко години "джойнта беше левче", а сега 1 грам е 20лв. Амфетамина е на същата цена. Сигурно защото марихуаната е гадна и от нея се умира, затова цената и бие всички други наркотици по цени. А и другото - в Европа сега нали обсъждат легализацията на марихуаната... И последно - един човек не съм чул да е умрял от марихуана...
30
0
 
1
 
! Отговори
mi6o преди 15 години
Работя стабилна работа, завърших магистърска степен, имам сериозна връзка и смятам, че консумацията на Мис Мери е нещо нормално. Нямам здравословни проблеми и се радвам на добро психическо състояние. Алкохолът ми действа зле - не виждам нищо лошо в това да се отпусна с приятели и да се посмеем!Единственият проблем е в парите, ако ги имаше в повече - живота ми нямаше да има цена!Лек ден на всички!
29
0
 
0
 
! Отговори
:) преди 15 години
ето ви линка към новината... иначе няма лошо да се образоват хората.http:// .telegraph.co.uk/education/educationnews/4348287/T ips-on-cannabis-being-handed-out-in-schools.html
28
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
watch?v=-iYSpYOu6pE
27
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
гледайте филма GRASS и ще ви се изясни картинката, всичко е една гнусна манипулация, това е просто едно омайно биле, несправедливо добавено към списъка с хероини, морфини, кокаини и нам си още кво.... ЛЕГАЛИЗАЦИЯ
26
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
НЕ НА ДРОГАТА! ДА НА ***!
25
0
 
0
 
! Отговори
!!! преди 15 години
Работата не е тем. Фактите са, че учениците пушат марихуана и ще продължават да пушат. Това не може да бъде спряно. Похвални са тези инициативи, които информират учениците, а не ги стресират или ги карат да се чустват герои, че пушейки марихуана са кууул, защото нарушават закона.
24
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Абе ти *** ли си е ... ? Марихуаната била безвредна ... ти зн ли ,че от марихуана можеш да получиш редица болести и смущения ....При пушене на марихуана умират много клетки в мозака .... А и има много силна марихуана която води до припадак направо ... А и от нея затъпяваш адски много знам го от опит защото имам приятели които вече я пушат като цигари ...