Мързел гони мъжете в ЕС – нито гладят, нито пък си перат бельото

Мъжката стратегия: Мила, не съм чул! или Следващия път ще ти помогна, обещавам!
4 фев 2009 07:11,
62
Мързел гони мъжете в ЕС – нито гладят, нито пък си перат бельото
Снимка: БГНЕС

59 на сто от мъжете си признават, че трябва да взимат по-голямо участие в домакинството, сочи изледване в четири страни от ЕС.

Европейските мъже не желаят да гладят, да мият банята, да си перат бельото и да сменят чаршафите, разкрива проучване на института "Ипсос" в Испания, Франция, Италия и Великобритания.

73% от анкетираните представители на силния пол признават, че не изпитват особено желание и дори отказват да гладят дрехите си. Почистването на банята също не е предпочитана от тях домакинска задача – 67% въобще отказват да го правят.

Сортирането на мръсното бельо и пускането му в пералнята или сменянето на завивките са сред домакинските задължения, избягвани от 61 на сто от мъжете. 59% пък не понасят миенето на пода. Готвенето не се нрави на 56% от европейците.

За сметка на това обаче 74% от мъжете на Стария континент нямат нищо против да изхвърлят боклука, а 67 на сто не се противят на пазаруването. Почти половината анкетирани мият чиниите, без да недоволстват.

Като причина да избягват домакинския труд мъжете изтъкват факта, че се справят по-зле от половинката си (44%), че не знаят как да го правят (37%) или че нямат време (39%).

Често мъжката стратегия е да се преструват, че не са чули (59%) или да обещават, че ще изпълнят домакинските си задачи следващия път.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
0
 
! Отговори
ben chur преди 15 години
v saznanieto na bg maja e vkopano 4e kato se jeni toi si vzema sluginj.sigurno predi e imalo osnovanie da misli taka.nali toi e bil hranilnika na semeistvoto.jenata si e sedjla v ka6ti,gledala si e decata i ka6tata i tolkoz.taka li e sega.savsem ne .sega maja raboti,jenata i tj,decata gi gleda basba ili detska gradina.jenite njmat vreme da hodjt sled maja da mu sabirat navsjkade razhvarljnite drehi,da mu mijt krakata/koito znaem pri lipsa na higienni navici kak vonjt/da se zanimavat s ka6tata.sega rabotata do doma6nia uiut i 4istots trjbva da se deli ot vsi4ki 4lenovwe na semeistvoto.dori decata.AZ GO PRAVJ I SAM O6TE JIV.TAKAC 4E,MAJE STEGNETE SE I POMAGAITE NA JENITE SI.JENATA NE VI E SLUGINJ.EDNA PREUMORENA,JDOSANA JENA NE MOJE DA DONESE ISTINSKA RADOST NA MAJA V LEGLOTO.TA TYE NE SA SAMO NA6I POMO6NI4KI,MAIKI NA DECATA NI.TE SA NA6ITE LIUBIMI.PAZETE GI,OBI4AITE GI,POKAZVAITE IM LIUBOVTA SI NE SAMO S DUMI.
60
0
 
0
 
! Отговори
Plam преди 15 години
Чета и немога да повярвам на очите си. Как е възможно подобни остри приказки, писаници от вероятно жени с деца, мъже и семейства? Що за жени и хора сте вие ??? --- Към жените: Нали ви виждаме какви сте и вие, вода света ненапита. Кръшкате, пиете като за светомно по кръчмите, правите си женски развратни партита по заведенията, хвърляте на децата си 2лв. за закуска да ядат гадостите по лафките. Колко от вас последно направиха закуска на синовете и дъщерите си ? А колко от вас отгледахте детето си и му готвехте натурално чисти пюрета? И колко от вас прахте на ръка насраните пелени на детето си ? Защото сега имате всичко, кеф ти пюренце, кеф ти сандвичи, кеф ти скапани полуфабрикати на , който казвате готвене. Кеф ти автоматични перални, дето от вас се изисква само да пъхнеш дрехите и после да ги простреш. Одавна съм разбрал колко всъщност лесно е да се поддържа един дом, и колко лесно е да се готвят ,, вашите манджи" , да се пере във вашите перални машини. На 22 години съм, живял съм съвсем сам извън Бг и то на няколко пъти, перях се, чистих си и си готвех, нито умрях от глад, нито от мизерия. Винаги съм се грижел за хигиената в дома си съвсем сам, но не се уплаквам, напротив служа за пример пред родителите си и хората, които ме познават. Пера си дрехите не само в пералнята, но и на ръка. Не гладя защото това съсипва материята, поне това емоето предубеждение. Чистя си колата и никога не позволявам нещо което е мизерия или липса на хигиена да е част от моето амплоа. Имам приятелка, която е едно прекрасно момиче, може и тя всичко като мен, защото знае, че хигиената в този живот трябва да е на първо място. Имам си една малка фразичка - Чистотата е признак на душевно спокойствие. Мислех да не пиша, да си замълча. Но не се стърпях, неможе да ни обиждате така, това е недопустимо и най- малкото неморално. И когато си взимахте мъжете слепи ли бяхте или какво? Ние ли ви избираме мъжете или вие сами си живеете във вашият си свят? Има мъже мизерни, има мъже непокисти откъм хигиена и чистота, но ако вие сте си взели такъв мъж проблема и лично ваш! Към мъжете мога да поставя само един апел. Помагайте в дома си, както на жените си, така и на майките си. Поддържането на хигиена в дома особенно ако е в синхрон с най- близките си може само да ви доставя удоволствие. Няма нищо по хубаво да се прибереш на чисто и приятно място, да седнеш и да си починеш. Вечерта да се качиш с любимата в колата, която свети като аптека, да пиете по едно и да се приберете отново във вашият красив и спретнат дом. Моят дом е моята крепост, тази мисъл трябва да ви води. А колкото до неуважението на останалите към труда ви, човек така е научен да се приспособява лесно към това което му се дава даром. И моля без псувни сега по мой адрес. Замълчете за момент и си оправете отношенията с хората с които живеете. Това са вашите домове, вашите проблеми. Нас това не ни засяга. По добре се похвалете как сте направили нещо заедно отколкото тук напук на проблемите си да си изкарвате коф
59
0
 
0
 
! Отговори
Aman преди 15 години
...ами да не се перат, да не се гладят, да смърдят и те и къщите им...има си - да си ходят при тях---нито ще ги интересува как изглеждат, нито как вонят...Жените не са нормални, защото и мислят, че като се вкопаят в някой смрад ще го променят....иииии за това мъжът е от ръчичките на мама в ръчичките на жена си ...а когато и двете пукнат, всички разграничават самотния мъж - вони от километри...***...вонете си -не ми пука
58
0
 
0
 
! Отговори
Янка преди 15 години
европейските проучватели-анкетьори пак са трошили пари за глупости.Защо ги правят тези никому ненужни анкети.Лапат ли лапат парички.
57
0
 
0
 
! Отговори
ili преди 15 години
Ми, че то ние жените понеже само за това си мечтаеме да правим. Да не би и на нас да ни харесва, че трябва само ние да го вършиме я? :)
56
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Не се казва мързел,а практичност.Който иска да пере,чисти и да е роб на къщата си,нека:)))) Сизифов труд,който може да бъде свден до минимум . 55 точно ви е казал:)))
55
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Изхвърляйте всичко излишно от дома си за да не се затрупвате с ***, на които да бършете праха или да прехвърляте от шкаф на шкаф с надежда ,че някога ще ви потрябват! Така се цапа по малко и се чисти по бързо!
54
0
 
0
 
! Отговори
iva преди 15 години
Вие не сте ли чули за сушилни !Намаляват гладенето много и въобще не простираш!
53
0
 
0
 
! Отговори
scum преди 15 години
които ги мързи да готвят и са толкова смотани че като им дадеш нож има опасност да се самоубият с него какво ще кажете ?Изключвам жените над 40 те са друго поколение не че всички от тях могат да готвят но в процентно отношение са повече можещите от неможещите.
52
0
 
0
 
! Отговори
епинефринка:))) преди 15 години
стига си се впрягал де,да не получиш инфаркт.не взимай живота твърде сериозно,в крайна сметка никой не е оцелял:)))
51
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
42 много правилно :) обичам да готва нямам нищо против да мия чинии, а пералня се пуска с едно копче и т.н. Мразя да глада и не ми се отдава кво да направя.....
50
0
 
0
 
! Отговори
друга жена преди 15 години
Не виждам какъв ви е проблема. Като не ми се чисти, няма да чистя. Ако на някой му е мръсно - да си почисти. Щом съм уморена, естествено ще полегна на диванчето. Само че в този случай и за мъжа ми е по-приятно да дойде при мен. И така, от дума на дума, може да се потъркаляме на същото диванче. А това не е като миене на чинии и гледане на мач.
49
0
 
0
 
! Отговори
епинефринка преди 15 години
номер 1 наистина ги разбира нещата:)))в природата на мъжете е да правят деца,а не да чистят.ако домакинства-мъжът е добър.внимание:добротата трябва да бъде премерена и адресирана.
48
0
 
0
 
! Отговори
Дава под наем Офис, преди 15 години
Помагам на жена си.Слагам си дрехите всеки ден сам в пералнята.Сам си простирам блузите.От много години не нося гладени дрехи. Нямам време да се гладя, а не разбирам защо жена ми трябва да се мъчи да глади вместо мен.По-добре да изпием едно кафе в това време.Когато мога - пазарувам.Откакто видях Кмета да хвърля *** и аз го правя.Вдигам и слагам дъската на тоалетната. Какво още искат жените ?
47
0
 
0
 
! Отговори
r3v0lv3r преди 15 години
Имам чувството,че в този сайт почнаха да се появяват доста подобни статии.Истината е,че никой не обича да върши къщната работа,доста от по-младите жени не могат да готвят и изпътват затруднения при къщната работа,но естествено това няма значение.Вярно,че жените имат същото работно време като мъжете или по-дълго в доста случаи,но и работата,която вършат е предимно зад бюро.Естествено като се върнеш като пребит от работа,няма да ти се занимава тепърва да чистиш къщата,докато жените стояли 8 часа на едно място се чудят къде да избият енергията и агресията,която са събрали през деня.Доста често това е главната причина за създалия се конфликт.
46
0
 
0
 
! Отговори
Geronimo Номер 16 преди 15 години
Хаха, ок виждам, че тука доста хора смятат хората като мен, като хора които имат нещо да компенсират - не няма нищо такова. просто моите критерии са по-високи от тези на жена ми и обичам нещата да са на 6. Нямам проблем с това(нито със секса-това беше много смешно) , но имам проблем със свободата си - чувствам се свободен когато съм независим - давам шансове на жена си да направи нещо с кариерата си и тя да извоюва свободата си - но естествено това ще е до време - още 1 година. С това което нааписах просто показвам, че един мъж може и е по-добър от една жена и ако я обича трябва да и даде шансове да постигне нещата в живота, които един мъж отдавна е постигнал - какъвто е случаят с мен. Както каза един господин по-долу всичко е жертва в името на общото благо - така го разбирам аз - така се гради семейство, но естествено всичко е до време и не може да кредитираш един човек цял живот. Представете си един мъж да заведе жена си в страна където тя не говори езика, няма разрешително за работа и пребиваване....:))) Ще му стъжни живота от упреци и натякване - това един мъж не би направил просто, защото мъжете са джентълмени. А замисляли ли сте се , че думата джентълмен няма еквивалент в женски род....?
45
0
 
0
 
! Отговори
Astarot преди 15 години
Поредната провокативна за междуполов конфликт тема... :)
44
0
 
0
 
! Отговори
da преди 15 години
42 и 43 , абсолютно сте прави.............
43
0
 
0
 
! Отговори
... преди 15 години
Ако за една жена домакинската работа е задължение и тежест вместо удоволствие, то тя не става за нищо... Мъже подбирайте жените си, че после цял живот с тях ще живеете... :)
42
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Поредната провокативна статия. Аз не разбирам защо трябва да карам мъжа ми да пуска пералня или да глади. Това са пълни глупости бе. Във всяко семейство трябва да се търси равновесието - или поне аз така ги разбирам нещата- всеки да прави това, което му е приятно - аз не готвя, защото не ми е приятно, за сметка на това мъжът ми готви страхотно и за него е удоволствие да го прави. За мен е удоволствие да гладя. Какво сте заспорили ту не разбирам!!! Нещата са такива каквито сам човек си ги направи :) Много успешен ден на всички.