Ей това е новината: маймуните произхождат от човека

Истински обрат в традиционните схващания за еволюцията
2 дек 2009 10:33,
115
Ей това е новината: маймуните произхождат от човека
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Учени от Държавния университет в Кент, щата Охайо, откриха, че редица човекоподобни маймуни са произлезли от човека, предаде ИТАР-ТАСС.

Това твърдение е истински обрат в традиционните схващания за еволюцията на човека. То се основава върху 17-годишни изследвания на останките на хоминида Арди, открити през 1992 г. в Етиопия.

Арди е живял на Земята преди 4,5 милиона години и е един от най-древните хоминиди, наречен ардипитек.

Според белгийския учен Марк Гронен преди милиони години на Земята е имало най-малко пет различни човешки вида.

Освен това най-развитият вид, от който в края на краищата е произлязъл съвременният човек Хомо сапиенс, също е принадлежал към не по-малко от пет рода.

Докато изследвали хоминида Арди, учените от Университета в Кент стигнали и до заключението, че редица видове човекоподобни маймуни като съвременните горили и шимпанзета са произлезли от хората.

"Цялата теория на еволюцията на човека трябва да бъде изцяло преосмислена", смята един от ръководителите на изследванията и откривател на Арди проф. Тим Уайт.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
0
 
0
 
! Отговори
:) преди 14 години
Шефе, шефееее!.. Къде си да го прочетеш! Видя ли? - Прав бях!!!
69
0
 
0
 
! Отговори
зъбатия преди 14 години
Еми да ,турчорите са нагледен пример за това...хи...
68
0
 
0
 
! Отговори
Джазмен преди 14 години
Който слуша метъл го чака същото.
67
0
 
0
 
! Отговори
GOLIAM U4EN преди 14 години
Spored men choveka i maimunite sa proizlezli po edno i sashto vreme s malka razlika.Maimunite sa po-stari s 2 dni, ashtoto choveka e napraven v Petak, a maimunkata v Sriada.Grehove i kravo smeshenie e imalo otkaktosviat svetuva i shte ima dokato sviat svetuva.Ako na men ne viarvate, pitaite baba mi, tia shte vi kaje !
66
0
 
0
 
! Отговори
див метал преди 14 години
Така е който слуша чалга това го чака :)
65
0
 
0
 
! Отговори
би4ок преди 14 години
прав си !!!
64
0
 
0
 
! Отговори
би4ок преди 14 години
:))) Напълно съм съгласен с теб, човече !!
63
0
 
0
 
! Отговори
Дарвин преди 14 години
Напротив, ние това откритие си го знаем от много време. Ето, имаме си произлезли от хората ***, малко по на юг си имаме цяла държава от ставащи на маймуни. Т.е. процеса тече. За целта е необходимо не се образоват, а да строят подобно на дърво минаре на което да катерят. Нещо като подготовка за гората.
62
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
От няколко хиляди години се наблюдава и човекоподобната *** "циганопитек".
61
0
 
0
 
! Отговори
До аз-1 преди 14 години
Добре но задай си въпроса откъде са дошли тези организми щото при създаването на земята че и после абсурд да е имало нещо живо във моретата от лава и отровните газове където са изпълвали Земята. След това всичко като се пооправя и може нещо да живее тук на Земята тези организми как са попаднали нещо ги е изпратило или са попаднали на земята като падне астероид защото вече доказаха че има такива микроорганизми където оцеляват при преминаването на атмосферата вътре в астероида .
60
0
 
0
 
! Отговори
някой преди 14 години
Абсолютно вярна теория. Убедете се сами - за хиляди години нито една *** не е станала човек, но доста хора само за 20 години станаха на маймуни :))
59
0
 
0
 
! Отговори
Misanthrope преди 14 години
Маймуните просто са осъзнали, че няма смисъл да се "еволюира".Нищо чудно че Айнщайн ни се плези...
58
0
 
0
 
! Отговори
аз преди 14 години
Ей това е науката - днес така, утре иначе! Не мога да разбера атеистите, които имат науката за бог. А Божието слово е вечно и то казва, че човекът е СЪТВОРЕН!!!
57
0
 
0
 
! Отговори
kiy преди 14 години
би трябвало да няма маймуни ,днешните защо не стават хора,никой не знае от къде произхожда човек,и да я дресираш а бе каквото и да я правиш не и не става човек,така ни лъжеха и комунистите
56
0
 
0
 
! Отговори
Нада преди 14 години
Според моите изследвания човекът е произлязъл от кръстосване на *** и ***! Той има всички техни качества и даже присаждат с успех свинска кожа на обгорени...това е самата истина!
55
0
 
0
 
! Отговори
zhikan преди 14 години
тук нещо много се отклоняваме от темата,комунизъм,чалги и т.н.предлагам на по-разгорещените да отидят да си направят по една *** като си предствят някоя ***(жена си например) че да освободят напрежението!
54
0
 
0
 
! Отговори
neo5 преди 14 години
аа видяхте ли ся, нали преди месец - месец и нещо спорихме, че човек не е произлязъл от ***, ама си е така...няма да е произлязъл от извънземните и тем подобни фантастични теории я :)
53
0
 
0
 
! Отговори
Обърканата преди 14 години
Всеки сам за себе си да реши -дали той произхожда от *** или *** от него!
52
0
 
0
 
! Отговори
Hristiyan преди 14 години
дай си ти разумното мнение :D на мен тази теза му звучи по-приемлива от другата, че хомо сапиенса е еволюирал и се е развивал много по-добре от останалите.
51
0
 
0
 
! Отговори
аз-2 преди 14 години
А в крайна сметка си приличат толкова много, защото са "продукт" на един род животни, организми и т.н. Така че по сегашната логика винаги ще се спори дали човек има маймунски уши или *** човешки, примерно.