Животът се обърка: жените искат секс, мъжете - стабилна връзка

Проучване опроверга досегашните стереотипи за силния и нежния пол
Обновена: 4 фев 2011 22:21 | 4 фев 2011 22:21,
215
Животът се обърка: жените искат секс, мъжете - стабилна връзка
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Стереотипът, че мъжете се интересуват предимно от секс и краткотрайни връзки и са скептични към брака, е напът да се промени.

Данните от ново проучване показват, че се увеличава броят на мъжете, които търсят любовта, стремят се към обвързване и искат деца, докато жените повече ценят независимостта си, пише в. "Дейли експрес".

Авторите на изследването от университета на Бингамтън, САЩ, са установили, че 54% от мъжете са се влюбвали от пръв поглед. За сравнение по-малко жени – 44%, казват, че са изпитали подобно чувство.

Представителите на силния пол на възраст между 21 и 34 години, които искат деца, са 51%, докато сред жените в тази възрастова група подобно желание имат 46%.

Причината за промяната в нагласите вероятно се дължи на това, че в днешно време жените печелят повече, което ги прави по-независими.

Изследването е обхванало 5200 необвързани мъже и жени на възраст между 21 и 65 години.

"От доста време наблюдаваме икономическо равноправие между половете. Изненадващото обаче е, че напоследък мъжете проявяват начин на мислене, който по традиция се приписва на жените", казва Хелън Фишър от изследователския екип.

Данните от проучването показват още, че много по-голям брой жени (77%), отколкото мъже (58%), ценят независимостта си. Жените освен това държат повече от мъжете на личните си хобита и интереси.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


215
Още по темата: мъжеженисекспол
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
175
6
 
0
 
! Отговори
миличка преди 13 години
Поредната бла-бла тема... Хорицата в каменната ера (недоразвити още спрямо днешния човешки вид) не са можели да говорят, мучали са там нещо...а сега ценят независимостта си - нищо чудно, та нали уж еволюция, ала бала. Увеличил се бил % на мъжете дето ценят семейството - сетили се, милите те! Ама и това не е нещо ново, започват да ценят нещо чак, когато го изгубят. И го ценят не от искреност, а от страх, да не останат сами, щото и да се боцкат взаимно ще изчезнат скоро :)) Абе ... точно бла бла
174
3
 
1
 
! Отговори
до 204 преди 13 години
Пич,май доста си сгазвал лука,а? Без принципи се обезличаваш ,друже !!
173
1
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
в секса едно е сигурно..че има сърбеж,а има ли сърбеж,ще се намери кой да го начеше,и рано или късно с натрупаните годинки и опит потъпкваш принципите си и не избираш ,дали е с висше или според калибара ти. а зависи с кого си и кога ще те засърби.ама има още да учат децата ..пък и още по големи чичковци и лелки..в живота човек се учи до като е жив,а по принцип принципите са за младите до 20 - 30 години любов,вярност докато не згазят с някой колега или познат лука..а после няма спиране.вече
172
0
 
2
 
! Отговори
v Dublin ot 2003 преди 13 години
Изводите от статията не са за нас, а за мъже и жени, които живеят в нормални държави. Всеки, който е бил в нормална държава знае къде сме ние - в 20 век си стоим още. ...ako iskas da si vzemes pianka-vzemi si ostrovitianka/GB /IRl/.ste te nadpie v puba, moze da ti povurne na h_ia,kato se skarate-na piano ste ti se hvurli na boi, a kogato ia nasamaris/po-slucaia/-ste reve za policia, da se oplakva ot ''semeino nasilie'';))A kato dobavim I povsemestnoto zatlustiavane/osviniavane=GMO kiftaci /McDonnalds I sie/+ piene po kazaski.Bati 21 vekOt men da zhaIS-da zivei 20 vek s negovite kurvicki ot Matka Polska+ Matuska Russ ;))
171
3
 
7
 
! Отговори
Джулиан Мантъл преди 13 години
Да ви кажа от цифра време го карам само на неангажиращи връзки но истината е че толко много ми писна от това че не мога да ви опиша. Искам да си намеря свястна женица за истинска връзка, а не само секс и после думите "да ти извикам ли такси?" ;)
170
4
 
4
 
! Отговори
az преди 13 години
За сега съм красив млад и не толкова известен проблеми нямам щото нямам и жена.Имам си само интимно приятелки ,но ще излъжа ако кажа че не съм се влюбвал ,но ми излезе през носа за това секс до дупка и това е.Но за сега.
169
6
 
7
 
! Отговори
до ееее 192. преди 13 години
Ако си семеен и след като си разбрал,че всяка жена рано или късно проглежда,какво направи по въпроса?Явно нищо,щом си мислиш,че като я ударят два чифта по дупето от нея вече"къщовница"не става!А мъжете като ударят две дупета,от тях къщовници става,нали?Аз ако съм на твое място бих и казал:жена,хора сме,на мен ми се иска чуждо,на теб може би също,дай да си намерим едно семейство с по-нормално мислене и да се забавляваме,животът е 1!Жалко,че доста мъже въобще не правят това и жените им изневеряват
168
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ето първите раними мъжки души са на линия,хайде давайте минуси,истината боли...xaxaxaxa
167
4
 
4
 
! Отговори
дo Джулиан Мантъл преди 13 години
Извинявай,ама това за жената,която възпитавала дъщеря си....от киломерти личи,че го е писал някой див балкански субект с неосъществени мечти.
166
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И накрая да кажа нещичко по статията-според мен всичко си е до човека.Но като цяло не е вярно.Жените обичат секса заради физическата близост,интимността..докато мъжете....те са склонни да дават пари за секс,ясно е,че са по-зависими от него..
165
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А между другото всеки си избира приятелите и интимните според калибъра си.Няма как ти като си изключително *** да имаш интелигентна жена,и изобщо да оцениш някое качество,след като ти не притежаваш такова.Та продължавайте да живеете жалкия си първобитен и комлексиран живот.Няма да ви секвам повече плюенето по жените.човек като е слаб и няма с какво да се изяви пред обществото какво му остава,освен да обижда другите...
164
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Айде стига с това-жените са *** ако обичате.Значи щом някой мъж се *** на поразия е плейбой,а жена с богат сексуален опит-***! Тези комлекси ги избивайте другате!И разберете-никоя нормална жена не ви иска мизерните пари.Вие всички се изкарахте мултимилардери,а всъщност само факта,че стоите и плюете по форумите говори,че сте жалки точно колкото цялата ни мизерна държавица..
163
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Нямах си и на идея,че българските мъже са толкова ограничени и комлесирани(поне тези,които коментират тук)! Абсолютни ***,по цял ден си барат лоените шкембета и плюят по жените,най-вероятно,защото виждат такива само на картинка.
162
4
 
7
 
! Отговори
ееееееееее преди 13 години
всяка жена рано или късно проглежда.и ударят ли я 2 чифт по дупето,жена и къщовница от нея вече не става.това е истината,а истината тя няма да я види в нета.не всички го ползват
161
8
 
7
 
! Отговори
страх лозе пази! преди 13 години
Винаги намирам на жена ми някаква работа за да сяда по-рядко пред компютъра!Страх ме е,че четейки по-либералните коментари ще си отвори очите,човек е все пак,знам ли дали и се иска нещо по-така!
160
3
 
1
 
! Отговори
az преди 13 години
еми това че ти си *** не значи че и другите са
159
2
 
3
 
! Отговори
погледнете истината! преди 13 години
Който си заравя главата в пясъка и се стреми да избяга от истината за човешката природа ,лъже себе си,а лошото е ,че рано или късно ще бъде излъган и от човека ,в който най-много е вярвал!Тук коментират всякакви,мнения различни,затова е интересно!Нека всяко семейство само да реши,как да процедира !
158
2
 
3
 
! Отговори
АЗ преди 13 години
няма как да стане това сукалче..това вие днешната младеж го умеете само.а мен ми е гадно да си го помисля даже.пълна отврат е
157
3
 
7
 
! Отговори
Джулиан Мантъл преди 13 години
Като не си доволен от жените, пич, обърни резбата и всичко ще се оправи.
156
3
 
5
 
! Отговори
АЗ преди 13 години
морал ,ценности и възпитание в днешно време.а бе ти у ред ли си? че кой ги има тия добродетели днес бе? или си от уния които ги лъжат и им слагат рога точно тия интелигентни и възпитани дами -:))))явно е че си момченце без житейски опит за да твърдиш подобни небивалици. но нищо,имаш да наваксваш та докато свят ти се завие от контакти с интелигентни и съвестни дами