Копаеш дупка в задния двор - вадиш съкровище

Австриец изрови в имота си куп древни бижута
Обновена: 23 апр 2011 12:56 | 23 апр 2011 12:56,
51
Копаеш дупка в задния двор - вадиш съкровище
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Австриец се натъкнал на истинско съкровище, докато  копаел дупка в задния двор на къщата си, предаде Асошиейтед  прес.

Мъжът открил заровени в имота си стотици древни бижута и други ценни предмети. Находката датира отпреди 650 години и в момента се оценява.

Сред откритите предмети са над 200 пръстена, пищни  катарами за колани, сребърни и позлатени подноси и др. Много от  предметите са украсени с перли и с фосилизирани корали.

Не се съобщава нито името на австриеца, който е попаднал  на ценната находка, нито градчето, в което се разиграла  случката. Пояснява се само, че австриецът открил съкровището  преди година, после го прибрал в мазето си и за 12 месеца  забравил напълно за него.

Едва тези дни той отново се натъкнал  на предметите в мазето си, много от които покрити с пръст,  почистил ги и тогава у него се зародило съмнението, че те са  по-ценни, отколкото се е предполагало.  Тогава той се обърнал към съответните власти, отговарящи за съхранението на древни  предмети.
 

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още по темата: съкровище
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ние в блоковете къде да копаем, че нашето мазе е пълно с л**на?
48
0
 
3
 
! Отговори
ас преди 12 години
Копаш дупка - може съкровище - може труп - а може и АКО от стария *** ! никога незнаеш какво ще извадиш :Д:Д:Д То почти като да избереш комунист за управник :)
47
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тук има закон, предполага се, че и там - Че намереното не ти принадлежи. Получаваш някакъв процент. Това е някаква шантава история, този или е зверски *** или го е крил, но някой го е изтропал, там е така, съседите са доносници.
46
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
най-вероятно 6 месеца се е чудил къде да ги пласира,обаче май не е станала работататука в България щеше да ги пласира за една седмица
45
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Много *** ще е бил този човек, че чак след 12 месеца е осъзнал, че е открил нещо ценно!
44
0
 
3
 
! Отговори
,,, преди 12 години
Едва тези дни той отново се натъкнал на предметите в мазето си, много от които покрити с пръст, почистил ги и тогава у него се зародило съмнението, че те са по-ценни, отколкото се е предполагало. Тогава той се обърнал към съответните власти, отговарящи за съхранението на древни предмети. >.. PYLEN GLUPAK
43
0
 
3
 
! Отговори
ha-ha-haaaaaa преди 12 години
AZ BIH POTARSIL V ZADNIQ DVOR NA QNETO SAKROVI6TE.
42
1
 
6
 
! Отговори
xaxaxaxaxaxa преди 12 години
ояснява се само, че австриецът открил съкровището преди година, после го прибрал в мазето си и за 12 месеца забравил напълно за него.Едва тези дни той отново се натъкнал на предметите в мазето си, много от които покрити с пръст, почистил ги и тогава у него се зародило съмнението, че те са по-ценни, отколкото се е предполагало. Тогава той се обърнал към съответните власти, отговарящи за съхранението на древни предмети.стига ве
41
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Добре е читател 41 да намери друга ниша за задоволяване на мазохизма си.И да попрочита отвреме навреме ако не научна,то поне научно-популярна книжнина.Тогава може би няма да пише глупости.Щом го интересува на първа място величината,нека се поинтересува относно античния стадион,намиращ се под главната улица в Пловдив и от античния театър в същия град.Българската историческа наука сигурно е далеч под нивото на негова милост "читател 41".Нека да прочете какво пишат чужди автори за тези два обекта.
40
0
 
17
 
! Отговори
Маги преди 12 години
То ей така се забравя за златното съкровище, което си открил в задния си двор,,,
39
10
 
8
 
! Отговори
читател до 39 преди 12 години
Няма други страни в Европа по-богати на исторически паметници от Гърция, Итали и Франция. България винаги е била бедна перифирия на развитите страни.Могилите не са 500 , а над 20000, голяма част от тях са празни, а другите изпразнени. Няма храмоте, театри, стадиони, освен няколко жалки подражания. Няма значителни антични селища. Няма наука, поезия, изкуство, няма дори и каменни пластики, каквито са хиляди само в един готически храм.Монументалното строителство е жалко, с примитивни средства.
38
0
 
10
 
! Отговори
До 39 преди 12 години
Дано е така, както казваш. България заслужава по-добра съдба във всяко отношение. Защо да не се започне от изграждането на статуса й като туристическа дестинация? Но ми призлява, като си помисля колко пари са нужни,за да се представи и опази всичко, което се крие в нашата земя. Ние нямаме толкова финансови средства. Може би е възможно да се вземат такива чрез еврофондовете, но откъде у нас такива дипломати и културни аташета? Нали онова,което най-добре умеят, е да казват "йес,сър" в чужда угода.
37
3
 
9
 
! Отговори
до 31 преди 12 години
Казваш, че в Италия и Гърция има повече културни паметници, отколкото в България. Аз пък съм чел, че на първо място в Европа е Испания, а България е на второ. Хората се заблуждават от високата култура на Елада и Рим, но това е история. Имай впредвид, че само непроучените тракийски могили-гробници са над 500. А проблемът с иманярството наистина е много сериозен.
36
0
 
8
 
! Отговори
rtyuiopju преди 12 години
Злато намира този който го заслужава и не ламти за него, щом го е забравил даже.Добре, че го е върнал, че да му се радват всички.Аз честно казано незнам дали бих постъпил така.
35
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нашите безхаберници оставиха да разровят и съсипят антиния град Рациария до с.Арчар и всичките ценни предмети потънаха в частни колекции и зад граница. Държавата толкова в годините на демокрацията не можа да спре това иманярско нашествие, че чак с багери риеха там. Всичко е тотално разрушено и безвъзвратно загубено, но на кой ли политик му пука след като няма да влязат пари в неговия джоб.
34
2
 
7
 
! Отговори
Асен от пандиза преди 12 години
Аз пък запълвам дупки в задния двор !!
33
2
 
9
 
! Отговори
do 31 преди 12 години
na na6a teritoria se namirat nai mnogo sakrovi6ta ama nema koi da publikuva
32
4
 
24
 
! Отговори
Бачо преди 12 години
Човека сега е на почит там...а ако се беше случи това в България щяха да го искарат наи долния иманяр и да тръшнат качулките за да може държавата да му открадне намереното - такъв ни е манталитета
31
1
 
7
 
! Отговори
хах преди 12 години
Преди 650 години - т.е. някъде около 1350та. Османците по тва време още се мъчат с нас и Византия и може би Сърбия. Тва е австрийско или унгарско.
30
0
 
2
 
! Отговори
:) преди 12 години
0.001% също влиза в "до 25%"