Дом в контейнер за боклук

Американец си направи жилище с кухня, мивка и тоалетна в контейнер
19 сеп 2011 21:58,
4
Дом в контейнер за боклук
Снимка: Ким Аронсон

Докъде се простират границите на иновативното дизайнерско мислене? Сам по себе си това е грешно формулиран въпрос. Такива граници няма.

Вече не са новост оригинални архитектурни решения като подземни къщи, жилища в бункери или къщи на дърво.

Локацията е един от най-важните фактори при жилищните имоти, казват специалистите. Интересно какво е мнението им за следната локация: контейнер за боклук?

Звучи като виц. Един американец от Бъркли, Калифорния обаче е решил да намери пресечната точка между лукса и сметта, като създал луксозен дом за един обитател в контейнер за боклук.

В интервю за видео блогъра Ким Аронсон, иновативният архитект Гегъри Клоун обяснява, че е искал да направи анализ на основните компоненти, които могат да съставят едно жилище.

„Какво е то? Дали е тоалетна, кухня и покрив? Дали е локация? Или е къща, която ви изразява?“, казва той.

„Жилището“ е обзаведено с кухненски плот, изработен от гранит, кухненски уреди от неръждаема стомана, дървени подови покрития и газова печка. В него има също тоалетна, воден резервоар с вместимост от 23 л и няколко разклонителя, чрез които се снабдява електричество от източник в близост до контейнера.

Клоун казва, че целта му е била да проектира жилището достатъчно хубаво, така че някой всъщност да го хареса за живеене.

Нощем капакът на контейнера може да се затвори, така че никой дори да не заподозре, че той е обитаем.

Единственото, за което собственикът остава да се погрижи, е локацията на жилището да не съвпада с маршрута на дейност на местната компания за сметосъбиране.

Вижте как изглежда контейнерният дом отвън и отвътре в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: контейнер
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
9
 
35
 
! Отговори
NIE OT BSP преди 12 години
DRUGARI SLED IZBORITE TOVA 6TE NI SPASI---KUTEV NEMA DA NI PLA6TA
3
9
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ето, това е къщата, която най-точно изразява някои наши сънародници, а не мезонетите в които ги интегрираха - с безплатен ток, вода и наем 30 лв, който вероятно след протестите им е вече намален!
2
8
 
38
 
! Отговори
Един Човек преди 12 години
По-голям клоун от откривателя на тая кофа Гегъри Клоун няма.Просто е поредния клошар с претенции за известност.Може да се премести пред блока, до входа, тъкмо ще мога да си изхвърлям *** по наблизо.
1
10
 
43
 
! Отговори
ЦИГАНИН преди 12 години
КЪДЕ СЕ ПРОДАВА ,ТА ДА СИ ГО КУПЯ ,ЧЕ *** УСЕТЯТ ЛИ ,ЩЕ ГО ГЕПАТ!!!