Бисексуални калмари развратничат в океана

Изясниха особеностите на половия живот на Octopoteuthis deletron
Обновена: 22 сеп 2011 18:19 | 22 сеп 2011 14:11,
85
Бисексуални калмари развратничат в океана
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Учени изясниха особеностите на половия живот на загадъчния дълбоководен калмар. Оказва се, този вид морски обитатели водят доста непорядъчен и дори разпътен начин на живот. Мекотелите Octopoteuthis deletron били наблюдавани с дистанционно управлявани подводни апарати.

Учени от изследователския център в Монтерей били смутени, когато, от записите, разбрали, че мекотелите често се сношават с представителите на същия пол. Дълбоководните калмари толкова рядко срещали себеподобни, че когато това все пак се случи, в радостта си не успяват да определят пола на другия представител.

До сега нямаше почти никаква информация за особеностите на размножението на дълбоководните калмари.
Бе известно само, че срещайки самката мъжкия я покрива  със сперматофори – капсули, съдържащи милиони сперматозоиди, които попиват в тялото й. Видеонаблюденията помогнали на учените да разберат, че сперматофори има,както върху телата на женските, така и на мъжките екземпляри.

Ето защо специалистите направили извода, че самците "оплождат" и представителите на своя пол, при това толкова често, колкото го правят и с женските.

Неморалното поведение може да бъде обяснено с това, че в жестоките условия на дълбоководния живот, калмарите се опитват да се презастраховат, в името на успешното продължаване на рода. Там където Octopoteuthis deletron живеят, потенциалните полови партньори са много малко и се срещат рядко.

Наблюденията се провеждали в Тихия океан, край бреговете на Калифорния. Изследването е публикувано в сп. Biology Letters.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още по темата: калмариполов живот
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Пък аз мислех,че само мъжът ми развратничи,сега някак си ми е по леко!
78
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Респективно , калмарите *** като срещнат друг калмар и се сношават с него без много да го питат дали е от "техниете" или е някаква *** женска калмарка.
77
0
 
0
 
! Отговори
The unfathomed deep преди 12 години
И по загалавието, и по съдържанието на условно наречената статия си личи, че автора и се е размечтал да става тежководолаз, минимум. ха ха ха ха Неведоми са пътищата дълбоководни, но тяхно е царството на разврата.
76
0
 
1
 
! Отговори
Питане преди 12 години
Извинете, но на колко чашки сте писали тази статия? Струва ми се доста пубертетско да приписваш на морски мекотели човешки емоции и квалификации на поведението... Калмарите "разпътни", а учените чак "смутени"... Или някой е "на сухо" от доста време, а?
75
0
 
5
 
! Отговори
Валя преди 12 години
Я стига бе, супер яка статия!!!
74
0
 
2
 
! Отговори
до Васко от 70 преди 12 години
Ти пък не разбра ли, че се шегувам, бе?! Първо се научи да четеш, после обиждай!
73
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хахаха,как не ги е срам ве? Как не ги е срам? Перверзници! Извратеняци!
72
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Когато срещне себеподобен калмар, мъжкият го покрива с cumshots... Ако се случи да е женска, добре.... Ако не... онзи отвръща на удара със същото! :)))
71
1
 
6
 
! Отговори
пръдливо джудже преди 12 години
бе това е като да си дълго време в затвора,или ако си попаднал на необитаем остров,където сте само мъже....траеш ,траеш,ама като няма женско,налиташ на мъжкото...:))
70
3
 
16
 
! Отговори
Васко преди 12 години
Че статията е *** и ***, така си е, но и коментарите по-долу не й отстъпват. Особено тези с промитите религиозни мозъци. Вярвайте си, ходете си на църква, живейте праведно и УМРЕТЕ.
69
2
 
5
 
! Отговори
не е новина, преди 12 години
просто Фидосова е ходила на море..
68
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това е *** пропаганда. Как "и в природата е нормален хомосексуализма". Ходи ми докажи, къде и какви са половите органи на едно членестоного.
67
2
 
5
 
! Отговори
ha-ha haaaaaaaaaa преди 12 години
az ne bih 4ukal kalmar
66
4
 
3
 
! Отговори
Viktor преди 12 години
Xa xa xa xa tova da ne e nekakav Xolandski sort kalmari,tai kato tazi strana se e vratnala totalno moze i da sa texen embrion.
65
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хахаха, не можах да не се засмея на тая поредна супер *** статия. Неморално поведение на калмарите :DDDD Така е, като не са чели Библията и не знаят кое е праведно и кое е грешно. :))))) Ще горят в ада, ми се струва, в калмарския Содом и Гомор!
64
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
По принцип нямам нищо против педерунгелите, стига да не ме зарибяват. :D Следва разбира се остра ответна реакция. Друго което не ми харесва в тях е, че неможе човек да ги напсува спокойно. Тегла му аз една, пък той ми вика "Уфффф само прикааш". И отново остра реакция. Инак дреме ми кой им го турга и къде. :D
63
3
 
15
 
! Отговори
jj преди 12 години
Палавниците те!
62
0
 
3
 
! Отговори
mumumu преди 12 години
вие,мушмуроци,изобщо не сте наред! какво съешване ви гони бре!
61
4
 
15
 
! Отговори
баба Хакерка преди 12 години
Колкото по на дъното се намират дадени същества, толкова са непорядъчни и водят "разпътен начин на живот"... Това се отнася и за човешките същества...
60
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Развратничат само хората, защото правят секс за удоволствие, а не за продължението на рода, та... не прехвърляйте морални категории там, където няма място за тях. Морала е човешка норма на поведение. Уф... станахте направо скучни, а често и под нивото на аудиторията, без да се засягате:)